Burrata med tomat

Burrata med tomat

Burrata med tomat er en simpel, italiensk tomatsalat baseret på få ingredienser. Den cremede ost, burrata er hovedpersonen i salaten, og sammen med tomat, balsamicoglace og frisk basilikum, så er grundstenene til en god burrata salat lagt.

Inspiration til sommer salater: Tomatsalat og Græsk salat

Opskrift på burrata med tomat

Burrata med tomat

Burrata med tomat

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 g burrata
  • 500 g cherry tomater
  • 1/4 lille rødløg
  • 50 g rucola
  • 1 spsk. ovnbagte tomater (eller soltørrede tomater)
  • 1 spsk. balsamico glace
  • frisk basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Placer en burrata i midten af et stort fad eller tallerken
  • Halver cherry tomaterne og fordel dem ud på tallerken, rundt om osten
  • Skær løg i fine skiver og bland dem med tomat, soltørrede tomater og rucola
  • Fordel frisk basilikum på salaten og drys med balsamico glace, salt og peber

Tomat med burrata

Burrata salat med tomat

Burrata er en italiensk, frisk ost som er lavet af blandt andet mozzarella ost og fløde. Ydersiden af osten er nemlig fast og smidig og består af mozzarella. Indersiden derimod er fine strimler af mozzarella ost, som er blandet med fløde på gamle italienske traditioner. Ligepræcis denne ost går særlig godt sammen med både friske og soltørrede tomater, men også andet frisk frugt og grønt. F.eks jordbær, nektariner, ferskner, melon mm., smager herligt sammen med denne italienske ost.

Inspiration til sommersalater: Jordbærsalat og Spidskålssalat

Salat med burrata

Ingredienser til tomatsalat med burrata

Opskriften ovenfor er en virkelig god rettesnor til en fabelagtig tomatsalat med italiensk friskost. Man kan dog sagtens variere sommersalaten yderligere med forskellige råvarer og ingredienser:

  • Tomater: Cherrytomater er ekstra søde og kraftfulde i smagen, og går derfor særlig godt til denne burrata salat. Dog kan man sagtens bruge større tomater skåret i skiver, tern mm. Derudover kan man bage sine egne tørrede tomater. Det gør man ved at halvere sine cherrytomater, drysse dem med olivenolie og salt, og dernæst bage dem i ovnen ved 100 graders varme i ca. 4 timer. På den måde får man hjemmelavet, tørrede tomater.
  • Dressing: Man kan sagtens tage en nem, men sikker løsning og drysse tomatsalaten med god olivenolie. Det er nemlig dressing nok i sig selv. Man kan også lave en dressing af olivenolie og balsamico eddike eller man kan drysse udelukkende med balsamico glace. Sidstnævnte kan man købe i de fleste større supermarkeder, men man kan også sagtens lave hjemmelavet balsamico glace.
  • Salat: Udover osten, tomaterne og dressingen, så kan man også tilføje elementer af salat, som man ønsker det. Rucola, frisk spinat, romainesalat, rødløg mm., er alle glimrende bud, der går godt i denne tomatsalat med burrata.
Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering