Peanutbutter brownie  Brownie med peanutbutter

Peanutbutter brownie er en af de smukkeste og bedste brownies, jeg kender til. Måske endda også en af de aller bedste kager, jeg kan komme i tanke om.

Peanutbutterbrownie  Brownies med peanutbutter

Marmoreret peanutbutter brownie

Generelt har mig og peanutbutter haft en opad gående læringskurve siden B introducerede mig for peanutsmør for aller første gang. Hvilket er ved at være snart et årti siden. Tiden går. Jeg er gået fra at synes, at det havde en ret speciel konsistens, til at elske det i især bagværk men også gryderetter. Her tænker jeg især på min peanutbutter kylling, som er en af mine yndlings efterårs og vinter retter.

Udover peanutbutter brownie, så synes jeg også at peanutsmør smager skønt i hjemmebagte cookies, müslibarer og selvfølgelig hjemmelavede snickers

Peanutbutter brownies  Brownies med peanutbutter

Opskrift på peanutbutter brownie

Anledningen til denne peanutbutter brownie var et hyggeligt besøg af spiloppens veninde og hendes mor, far og lillebror. Det var simpelthen en fantastisk dag vi havde sammen, og spiloppen havde glædet sig gevaldig meget. Inden gæsterne kom bagte vi denne peanutbutter brownie sammen. Det er egentlig min yndlings opskrift på brownie, jeg har brugt, og så er den tilsat et gavmildt lag peanutbutter topping. Toppingen er marmoreret i brownien og pyntet med peanuts. En helt fantastisk kageopskrift på peanutbutter brownie.

Peanutbutter brownie
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Peanutbutter brownie:
  • 250g smør
  • 200g chokolade (50%)
  • 275g sukker
  • 4 spsk. kakao
  • 4 æg
  • 200g mel
Peanutbutter creme:
  • 100g smør
  • 100g flormelis
  • 325g peanutbutter
  • ½ tsk. salt
  • 50g saltede peanuts
Fremgangsmåde
Peanutbutterbrownie:
  1. I en gryde smeltes smør med chokolade.
  2. Køl chokolade og smør blandningen ned.
  3. I en skål tilsættes æg og sukker.
  4. Pisk det til en luftig og skummende æggemasse.
  5. Vend forsigtigt først kakao og dernæst mel i æggemassen.
  6. Vend dernæst forsigtigt den afkølede chokolade- og smør blanding i dejen, og bliv ved med at vend rundt til dejen bliver ensformig.
  7. I et firkantet eller rundt fad/springform (ca. 20x30cm) der enten er beklædt med bagepapir eller er smurt med smør, hældes browniedejen i.
Peanutbuttercreme:
  1. Smelt smør og lad det køle en smule af
  2. Pisk smør sammen med flormelis, peanutbutter og salt i en skål
  3. Fordel peanutbuttercremen i klatter oven på kagen og hiv en kniv gennem kagen i tilfældige snoede mønstre, så kagen bliver marmoreret
  4. Drys med peanuts
  5. Bag peanutbutter brownien midt i ovnen ved 175graders varmluft i ca. 30-40min. Dette er meget afhængigt af din ovn, men stik en gaffel i kagen ved 30min, så du kan bedømme dig frem.
  6. Når kagen er færdig bagt tages den ud af ovnen, hvorefter den køles ned. Kagen skal stadig være en smule "våd" i konsistensen når den tages ud af ovnen. Når den efterfølgende køles ned, så bliver den mere fast.
  7. Skær den derefter ud i små stykker og server evt din brownie med en god vaniljeis til.