Opskriften på bønnebrownie er sponsoreret af Castus

Bønnebrownie  Bønne brownie
Bønnebrownies er et helt nyt fænomen for mig, selvom jeg har set det længe i diverse madmagasiner, blogs og på de sociale medier. Og jeg priser mig selv lykkelig for, at jeg endelig sprang ud i denne kogekunst. Nøj, hvor smager det bare ufattelig godt.

Opskrift på bønnebrownie med castus

Jeg har i snart mange måneder været stolt ambassadør for Castus, og dermed også vist frem, hvordan man kan bruge deres lækre produkter i blandt andet kager, bagværk og nu også bønnebrownie. Det er utrolig godt at søde med, så man enten helt kan undgå raffineret sukker, eller ihvertfald skrue ned for mængden, ligesom jeg også har gjort det i denne opskrift på bønnebrownie.

Derudover kan man bruge alle Castus’ produkter til at bage med. Jeg har nemlig allerede afprøvet det. Så hvis man ikke ligger inde med frugtrullerne, der nok er de mest fordelagtige at bage med, da de er uhyre nemme at skære fra, så kan man altså også sagtens bruge de produkter, der normalt plejer at komme i madpakkerne. Denne gang blev det Castus’ frugtpålæg, som min datter får med på sin rugbrødsmad i eftermiddags madpakken, hvor blodsukkeret er lavt og humøret ligeså. Det gør hende altid utrolig godt!

Bønne brownie med castus  Bønnechokoladekage

Bønnebrownie med dåsebønner

På mange måder kan denne bønnebrownie laves med netop hvad man har i køkkenskufferne. Jeg har f.eks ofte kidneybønner, til når jeg skal lave chili con carne, men sortebønner kan også sagtens bruges. På samme måde kan man også bruge dadler, rosiner eller lidt ekstra sukker til sin brønnebrownie, hvis man ikke har Castus produkter liggende. Jeg vil dog på det varmeste anbefale at prøve med dem. Udover at det er utrolig nemt at arbejde med, så fåes det også i forskellige smags varianter, hvor både den med kakao, nødder eller figen kan bruges. På den måde kan man også variere udtrykket og smagsoplevelsen af sin bønnebrownie.

Bønnekage  Brownie med bønner

Bønnebrownie med kidney bønner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Til ca. 10 stykker bønnebrownie:
  • 100g smør
  • 100g rørsukker
  • 100g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 160g kidneybønner eller sortebønner (kogte)
  • 5 æggehvider
  • 100g mørk chokolade
  • 5 kakao frugt pålæg fra Castus
Fremgangsmåde
  1. Varm smør og rørsukker i en gryde til al sukkeret er smeltet. Pas på det ikke brænder på!
  2. Tilsæt kakaopulver og bagepulver og rør godt rundt, så der ingen klumper er
  3. Tilsæt bønnerne og blend hele massen vha. f.eks en stavblender
  4. Pisk æggehviderne i en skål for sig og vend det i chokolademassen
  5. Hak chokolade og Castus nøddefrugt pålæg fint, og vend det i kagedejen
  6. Hæld det i et ildfast fad beklædt med bagepapir
  7. Bag kagen i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca 30min
  8. Lad bønnebrownien hvile inden den skæres ud og opbevar den i køleskabet hvor den vil forblive dejlig svampet