Black magic kage

Opskriften på ”Black Magic kage” indeholder reklame for Karl Fazer chokolade

Denne chokoladekage er absolut én af de bedste chokoladekager, der findes. Selve kagen er blød i teksturen, og har en intens chokoladesmag. Derudover er den lagt sammen af et lag cremet chokolademousse, der på toppen er pyntet med adskillige friske bær og chokoladestykker. En vaskeægte chokoladedrøm, om man vil.

Inspiration til chokoladekager: Brownie og Cookies med chokolade

Chokoladekage

Chokoladekage i samarbejde med Karl Fazer chokolade

Til sådan en formidabel ”Black Magic Kage” er der også brug for virkelig god chokolade. Karl Fazer producerer kvalitets chokolade i flere forskellige varianter, så der er til enhver smag. Den klassiske mælkechokolade er virkelig god at bage med, og vil altid være et sikkert valg, men i chokoladekager og bagværk helt generelt, skal man ikke være bange for at eksperimentere. Der er derfor også blevet brugt Karl Fazer chokolade med smag af både karamel og dumle i denne opskrift på Black Magic kage. Noget som i den grad kan anbefales.

Karl Fazer chokolade kan fås i alle de supermarkeder, hvor du normalt handler dagligvarer ind.

Opskrift på ”Black Magic kage”

Black Magic kage

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Kagedej:

  • 3 æg
  • 350 g sukker
  • 80 g Karl Fazer chokolade
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 120 g kakaopulver
  • 3 dl sødmælk

Chokolademousse:

  • 175 g Karl Fazer chokolade
  • 225 g blødt/stuetempereret smør
  • 200 g flormelis
  • 1 dl fløde

Topping:

  • 300 g friske bær (f.eks. jordbær og hindbær)
  • 200 g Karl Fazer chokolade og dumle

Sådan gør du

Kagedej:

  • Tænd ovnen på 190 graders varme, alm. ovn
  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
  • Smelt chokolade og smør ved svag varme i en gryde med smør
  • Bland hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver godt sammen og vend det i æggemassen
  • Tilsæt smør og chokoladeblandingen og til sidst mælk
  • Vend kagedejen til den er ensartet og uden klumper
  • Beklæd en springform (ca. 22cm i diameter) med et stykke bagepapir i bunden
  • Smør bageformen og bagepapiret med smør på alle sider
  • Hæld kagedejen i bageformen og lav et hul i midten. Dette vil hjælpe på problemet med, at kage i midten af formen vil hæve mere op end i kanterne
  • Bag chokoladekagen i ovnen ved 190 graders varme i ca. 45min eller til kagen er bagt færdig
  • Lad kagen køle helt ned
  • Skær toppen af kagen af med en skarp kniv, så den får en ensartet kant foroven. Skær dernæst kagen i to lige store dele som var det en almindelig lagkagebund

Chokolademousse:

  • Pisk smør og flormelis grundigt sammen
  • Smelt chokolade ved lav temperatur evt. over et vandbad og tilsæt den smeltede chokolade til moussen
  • Tilsæt fløde og pisk chokolademassen til en luftig og fyldig mousse
  • Fordel halvdelen af chokolademoussen ud på overfladen af den ene kagebund (brug evt. en sprøjtepose for dekorativt mønster)
  • Placer den anden kagebund ovenpå og fordel det sidste lag chokolademousse ovenpå

Topping:

  • Pynt chokoladekagen med friske bær, dumle og Karl Fazer chokolade stykker

Chokolademousse i kage

Black magic cake

Del på print

2 kommentarer til “Black magic kage”

  1. Nanna Kristine Nielsen

    Hej Maria. Jeg er ikke den mest erfarne i et køkken, men jeg blev alligevel inspireret til at skulle kaste mig ud i at lave denne kage.
    Jeg forstår dog ikke hvordan man skal lave et hul i en flydende dej? Og hvad så med hullet når kagen er bagt?

    1. Hej Nanna
      Det er fordi at kagen hæver op sådan i ovnen, at den helst vil løfte sig i midten. Derfor kan man prøve at lave en lille fordybning i kagedejen i midten, så når kagen hæver i ovnen, vil overfladen være flad 🙂

      Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering