Black magic kage

Black magic cake

Denne black magic kage indeholder reklame for Karl Fazer chokolade. Chokoladekagen i nu skal præsenteres for er en af mine absolut yndlings kager. Det siger jeg måske om mange, men kagen med den cremede chokolademousse er simpelthen så god. Selve kagen er blød i teksturen, og har en intens chokoladesmag. Derudover er den lagt sammen af et lag cremet chokolademousse, der på toppen er pyntet med adskillige friske bær og chokoladestykker. En vaskeægte chokoladedrøm, om man vil. Og vigtigst af alt så smager den ikke bare godt, den er også utrolig nem at lave. Lige præcis en dessertopskrift efter mit hovede.

Inspiration til chokoladekager: Brownie og Cookies med chokolade

Opskrift på Black magic kage

Black magic cake

Black Magic kage

Print Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

Kagedej:

  • 3 æg
  • 350 g sukker
  • 80 g 50% chokolade
  • 200 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 120 g kakaopulver
  • 3 dl sødmælk

Chokolademousse:

  • 175 g 50% chokolade
  • 225 g blødt/stuetempereret smør
  • 200 g flormelis
  • 1 dl fløde

Topping:

  • 300 g friske bær (f.eks. jordbær og hindbær)
  • 200 g blandet chokolade

Sådan gør du

Kagedej:

  • Tænd ovnen på 190 graders varme, alm. ovn
  • Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
  • Smelt chokolade og smør ved svag varme i en gryde med smør
  • Bland hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver godt sammen og vend det i æggemassen
  • Tilsæt smør og chokoladeblandingen og til sidst mælk
  • Vend kagedejen til den er ensartet og uden klumper
  • Beklæd en springform (ca. 22cm i diameter) med et stykke bagepapir i bunden
  • Smør bageformen og bagepapiret med smør på alle sider
  • Hæld kagedejen i bageformen og lav et hul i midten. Dette vil hjælpe på problemet med, at kage i midten af formen vil hæve mere op end i kanterne
  • Bag chokoladekagen i ovnen ved 190 graders varme i ca. 45min eller til kagen er bagt færdig
  • Lad kagen køle helt ned
  • Skær toppen af kagen af med en skarp kniv, så den får en ensartet kant foroven. Skær dernæst kagen i to lige store dele som var det en almindelig lagkagebund

Chokolademousse:

  • Pisk smør og flormelis grundigt sammen
  • Smelt chokolade ved lav temperatur evt. over et vandbad og tilsæt den smeltede chokolade til moussen
  • Tilsæt fløde og pisk chokolademassen til en luftig og fyldig mousse
  • Fordel halvdelen af chokolademoussen ud på overfladen af den ene kagebund (brug evt. en sprøjtepose for dekorativt mønster)
  • Placer den anden kagebund ovenpå og fordel det sidste lag chokolademousse ovenpå

Topping:

  • Pynt chokoladekagen med friske bær, dumle og Karl Fazer chokolade stykker

Kage med chokolademousse

Det er ikke mange år siden at den skønne black magic kage kom til Danmark. Og så snart jeg opdagede den festlige kage overdynget med friske bær og chokolader, så måtte jeg selv prøve den. Der er mange måder, hvorpå man kan lave chokoladekagen. Men det vigtigste er, at kagebundene er luftige, chokoladecremen rig på smag og bærerne friske. Så vil din black magic kage blive god uanset.

Jeg laver kun to lag chokoladekage, som jeg placerer ovenpå hinanden, og imellem fordeler jeg chokolademousse. Hvis du ønsker at lave kagen større og endnu mere ekstravagant. Så kan du lave en dobbeltportion af kagebundene og på den måde lave fire lag ovenpå hinanden. I så fald skal du også lave ekstra chokolademousse, som du fordeler imellem bundene med en sprøjtepose med tyl. Sidstnævnte kan undværes, hvis du ikke har en sprøjtepose, men udtrykket af kagen bliver en helt del finere, hvis det sprøjtes ud med en tyl.

Inspiration til kager: Den du ved nok kage og Chokoladekage i bradepande

Chokoladekage med chokolade

Chokolade er essentielt i en black magic kage. Alligevel er der mange opskrifter på internettet uden chokolade i hverken kagedejen eller kagemoussen. Jeg synes, der skal chokolade i begge dele og ikke blot kakaopulver. Hvilken chokolade du bruger, afhænger af hvor kraftig en chokoladesmag du ønsker i din black magic kage. Når børn skal spise med, synes jeg, at en almindelig bagechokolade på 50% er ganske fin til både kagedejen og chokolademoussen. Men man kan også godt bruge en mørkere chokolade på for eksempel 70%. Hvis man vælger en mere mørk chokolade skal man bare være opmærksom på, at kagen bliver mere kraftig i smagen og også mere bitter. Sådan en chokoladekage smager også dejligt, men egner sig sjældent til en børnefødselsdag. Det er i hvert fald min erfaring. Derudover kan du også eksperimentere med andre typer chokolader som for eksempel hvid chokolade. Det har jeg endnu selv til gode at prøve, men jeg tænker det ville smage helt utrolig godt.

Inspiration til opskrifter: Chokolademousse og Chokolade ganache

Topping til black magic kage

Jeg har set mange kreative udførelser af en black magic kage, og jeg håber også at du vil lade dig inspirere af min opskrift ovenfor, men måske også lægge dit eget, personlige præg på kagen. Det er der nemlig i den grad mulighed for. Udover chokoladebundene og chokolademoussen, så pyntes kagen på toppen med adskillige, lækre råvarer. Nogle tilføjer et ekstra lag kagemousse på siderne af kagen også, men jeg kan godt lide, at det blot er toppen, som er dækket. Derefter skal man vælge at pynte sin black magic kage med lige præcis de chokolader, man bedst kan lide. Mine børn elsker mælkechokolade i alle afskygninger, og sammen med jordbær og hindbær smager det virkelig godt på chokoladekagen.

Inspiration til opskrifter: Drømmekage og Brunsviger

Sådan laver du en black magic kage

Kagen kan desværre ikke holde sig særlig længe så snart den er lagt sammen. Men man kan sagtens bage chokoladebundene i forvejen, og så samle kagen den dag, hvor den skal serveres. Også chokolademoussen kan holde sig i køleskabet i et døgns tid. Friske bær og chokoladestykker kan dog ikke holde sig friskt særlig lange. Det vil sige at så snart de fordeles på toppen af en black magic kage, så skal kagen også spises inden for få timer. Ellers vil frugtsaften sive ned i moussen, og kagebundene vil blive for bløde.

9 kommentarer til “Black magic kage”

  1. Nanna Kristine Nielsen

    Hej Maria. Jeg er ikke den mest erfarne i et køkken, men jeg blev alligevel inspireret til at skulle kaste mig ud i at lave denne kage.
    Jeg forstår dog ikke hvordan man skal lave et hul i en flydende dej? Og hvad så med hullet når kagen er bagt?

    1. Hej Nanna
      Det er fordi at kagen hæver op sådan i ovnen, at den helst vil løfte sig i midten. Derfor kan man prøve at lave en lille fordybning i kagedejen i midten, så når kagen hæver i ovnen, vil overfladen være flad 🙂

      Kh Maria

  2. Jeg vil gerne prøve st lave denne kage men er i tvivl om chokoladen er det mørk eller lys chokolade man bruger. Ved ikke om de har Karl Fazer chokolade i Wallmart.

  3. Hej 🙂 kan man lave chokolademousse to dage i forvejen (torsdag) og gemme den i en sprøjtepose og så samle kagen lørdag?

  4. Hej
    Kan den laves dagen før og sættes i køleskabet. Vil den være lige så god smagsmæssigt og fin at se på?
    Mvh Susanne

    1. Hej Susanne

      Du kan ikke pynte kagen før at den skal serveres. Desværre. Frugterne på kagen vil meget hurtigt blive kedelige, hvis de skal stå et døgn i køleskabet.
      Men lav kagen og saml den så lige inden servering, eller nogle timer inden servering.

      Og undskyld det sene svar til denne black magic kage. Det er nok for sent, at jeg får svaret, men måske du kan bruge svaret til en anden gang 🙂

      Mvh Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering