Gulerodsboller Gulerods boller
Gulerodsboller der netop er taget ud af ovnen, så hele huset dufter af hjemmebag, og så smørret smelter på de nybagte boller. Det er nok ligepræcis sådan, at jeg drømmer om, at de fleste weekendmorgener skal begynde. Og så med en stor balje kaffe, selvfølgelig. Gulerodsboller kan selvfølgelig også spises på andre tidspunkter af døgnet, men som morgenboller er de geniale.

Gulerodsboller – bløde og saftige

Boller med gulerod Ingredienser gulerodsboller

Disse gulerodsboller er vores absolut yndlings boller herhjemme i det lille hjem. Ihvertfald på nuværende tidspunkt. For når alt kommer til alt, så skifter det også en del, hvilket slags bagværk der er på vores favorit liste. I øjeblikket er det særligt den slags nybagte boller, som er bløde og saftige i konsistensen. Det vil sige ikke for seje og ikke for groft, og her arter gulerodsbollerne sig perfekt. Alt for grove boller er nemlig svært for de mindste at spise, når tandsættet endnu ikke er helt kommet frem.

Vi spiser gulerodsboller med hjemmelavet syltetøj, lemoncurd, nutella, ost og så selvfølgelig smør. Sidst nævnte er nok min favorit at smøre på en gulerodsbolle, da den i sig selv har virkelig meget smag og en anelse sødme.

Opskrift på gulerodsboller

Revet gulerod Bløde gulerodsboller

Inspiration til andre bagværks opskrifter: Bløde og saftige grovboller og De bedste boller med havregryn

Gulerodsboller

Antal 24 Gulerodsboller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk. rørsukker (alm. sukker eller honning kan også bruges)
  • 200 g revet gulerod (ca. 3 mellemstore gulerødder)
  • 50 g speltmel (alm. hvedemel eller andet fuldkornsmel kan også bruges)
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 850 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Riv gulerødderne fint på et rivejern og tilsæt dem til dejen sammen med speltmel
  • Rør dejen til en ensartet grød
  • Tilsæt smør og æg og rør yderligere
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Gerne 10min på en røremaskine. Dejen er en anelse klistret, hvilket giver ekstra luftige og bløde boller
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-90min
  • Form bollerne med fingrene og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad gulerodsbollerne efterhæve under et klæde i yderligere 30min
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20min eller til bollerne er gennembagte og let gyldne
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Gulerødder i bagværk

Det er genialt at bruge gulerødder i bagværk som f.eks hjemmebagte boller. Gulerødder har nemlig en let sødlig smag, og så giver de bagværket en god og saftig dej. Dette gør, at gulerodsbollerne bliver utrolig bløde og luftige. Derudover indeholder gulerødder selvfølgelig også nogle gode næringsstoffer. Blandt andet er gulerod rig på A-vitamin samt kostfibre.

Selve dejen til gulerodsboller er forholdsvis blød. Sørg derfor for ikke at tilsætte for meget ekstra hvedemel. Dette til nemlig gøre bollerne for bestandige, tunge og tørre. Gulerodsboller skal helst være luftige og bløde indeni og med en let skorpe udenpå.

Andre opskrifter, hvor gulerod bruges i er b.la: Gulerodskage med vaniljefrosting og De bedste muffins med gulerod

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.