Fødselsdagsboller Fødselsdags boller
Fødselsdagsboller med små hyggelige bamseansigter er noget af det hyggeligste at både servere eller have med til børnefødselsdagene. Og så er jeg sikker på, at det i den grad også er noget, som de voksne kan lide.

Koldhævede fødselsdagsboller

Forleden dag fyldte spiloppen fire år. Det var en rigtig stor dag, for nu kan man virkelig mærke, hvor meget hun forstår konceptet “fødselsdag”, og ikke mindst hvor meget hun har glædet sig til det. Og jeg må faktisk indrømme, at jeg havde glædet mig mindst lige så meget til at fejre hende.

Aftenen forinden havde jeg rørt en bolledej sammen, så den kunne stå hele natten og koldhæve i køleskabet. Det var klart det nemmeste, så de var klar til at blive bagt næste morgen, hvor de skulle medbringes i børnehaven. Jeg tog bolledejen ud af køleskabet som det allerførste, da vi vågnede næste morgen, formede fødselsdagsbollerne, og lod dem efterhæve så længe der var tid til. Dette vil jeg også klart anbefale, da det er dét, som gør disse fødselsdagsboller luftige og bløde.

Inspiration til børnefødselsdagen: Sund børnefødselsdags kage og Bløde pølsehorn 

Bamseboller Bamse boller

Fødselsdagsboller til børnefødselsdag

Fødselsdagsbollerne nåede at hæve en times tid inden de blev bagt i ovnen i ca. 12min. Dernæst lod jeg dem køle ned inden jeg pyntede dem med små chokolade-bjørne-ansigter. De blev simpelthen så fine, og spiloppen var så stolt over at medbringe dem til børnehaven.

For at gøre dem ekstra lækre og en smule “kage-agtige”, så havde jeg tilføjet chokoladestykker til hendes fødselsdagsboller. Dette kan man selvfølgelig sagtens undvære, hvis de f.eks skal spises med smør, marmelade og ost. Hvis de skal spises som gnaveboller, så er det derimod utrolig lækkert med chokoladestykker i.

Fødselsdagsboller med chokolade Hvedeboller

Opskrift på de bedste fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Antal 24 fødselsdagsboller

Ingredienser

Fødselsdagsboller

  • 4 dl lunken vand
  • 10 g gær (50g hvis de ikke skal koldhæves)
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g blødt/stuetempereret smør
  • 850 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g chocolate chips/hakket mørk chokolade

Pensling

  • 1 æggeblomme
  • 1/2 dl sødmælk
  • 100 g chokolade

Sådan gør du

Fødselsdagsboller

  • Opløs gær i vand og tilsæt sukker. Rør rundt til sukkeret er opløst
  • Tilsæt smør og rør godt rundt
  • Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen
  • Tilsæt chocolate chips eller hakket mørk chokolade til dejen. Ælt dejen godt igennem. Gerne 5-10min
  • Dæk skålen til med husholdningsfilm og lad den koldhæve natten over (hvis dejen ikke koldhæves, kan den hæve på køkkenbordet i ca. 1,5time med i stedet 50g gær)
  • Form bollerne og placer dem på bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i mindst 30min (gerne længere tid)
  • Pensl med sammenpisket æggeblomme og mælk og bag dem ved 180 graders varmluft i ca. 12-15min
  • Lad bollerne køle af og smelt chokolade
  • Tegn bjørneansigter på bollerne vha. en sprøjtepose og lad chokoladen størkne

 

Følg mig rundt