Havregrynsboller Havregryns boller
Havregrynsboller kan redde min morgen hver eneste gang. Bollerne er bestandige og sunde, men alligvel lette og bløde på samme tid. Derudover passer havregrynsboller sig især til morgenmad, men også frokost, og eftermiddag kan jeg og min familie finde på, at spise den gode bolle med havregryn.

Inspiration til bolle opskrifter: De bedste grovboller og Bløde gulerodsboller 

Koldhævede havregrynsboller

I en travl hverdag er det meget sjældent, at jeg har tiden til at slå en bolledej samme, lade den hæve, forme bollerne, og til sidst bage havregrynsbollerne i en kontinuerlig proces uden at et bleskift, putning til middagslur eller noget andet, der forstyrrer hele processen. Jeg er derfor ret glad for alt, hvad der hedder koldhævning. Det betyder nemlig, at jeg kan lave dejen om aftenen, og lade den hæve natten over. Næste morgen mangler bollerne blot at blive bagt, og familien kan nyde godt af hjemmebag fra morgenstunden. Især i min barsel har det været uundværligt, da jeg har haft mange barselsgæster og mødregruppe besøg tidlig formiddag. Opskriften jeg nu vil dele med jer på hjemmebagte havregrynsboller, er en af mine favoritter, og som jeg derfor ofte bager. Denne opskrift på havregrynsboller mætter godt pga. havregrynene, og får en karakteristisk smag grundet honningen.

Maria Vestergaard Koldhævede boller

Opskrift på havregrynsboller

Desuden kan man jo sagtens pynte sine havregrynsboller med for eksempel havregryn, frø eller kerner. Man kan også sagtens bage havregrynsbollerne uden at koldhæve bollerne. Hvis du ønsker dette, så brug blot 25g gær og lad havregrynsbollerne hæve i 1-2 timer i stedet på køkkenbordet.

Maria Vestergaard i køkken Boller koldhævede

Udskriv Pin
5 fra 2 stemmer

Havregrynsboller - koldhævede boller

Forfatter Maria Vestergaard

Ingredienser

  • 8 dl vand
  • 1 tsk. honning
  • 700 g hvedemel
  • 200 g havregryn
  • 10 g gær
  • 2 spsk. Oliven olie
  • 1 knivspids salt
  • kerner eller havregryn til pynt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsat honning
  • Tilsæt olivenolie og dernæst havregryn og hvedemel lidt ad gangen og sæt bolledejen i køleskabet natten over. Du skal være opmærksom på, at dejen er meget klistret/flydende.
  • Næste dag klatter du bollerne ud på en bageplade vha. 2 skeer. Bollerne skal altså ikke formes, og får derfor et rustikt udseendet.
  • Bag dem ved 200°ca. 18-20min i en forvarmet ovn (varmluft).
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hjemmebagte boller med havregryn

Som ovenfor beskrevet, så behøver man selvfølgelig ikke at koldhæve sine havregrynsboller ligesom man også sagtens kan spise dem til frokost og ikke blot morgenmad. I den forbindelse kan det i særdeleshed anbefales at smøre sin fuldkornsbolle med hjemmelavet æggesalat eller tunsalat. Begge dele er noget mine børn stornyder at få til frokost. Sommetider pakker vi også madkurven, og tager ud i det fri og spiser vores hjemmebagte boller.

 

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.