Forårsruller

Forårsruller opskrift

Hjemmelavet forårsruller er en fremragende, asiatisk spise. Det er en opskrift, som er langt nemmere at lave, end man skulle tro, og så kan man variere forårsrullefyldet utrolig meget. Grisekød, kyllingekød, oksekød, fisk, men selvfølgelig også alverdens grøntsager, kan bruges, når man laver hjemmelavet forårsruller.

Inspiration til opskrifter: Dumplings og Nudler med oksekød

Opskrift på forårsruller

Forårsruller opskrift

Forårsruller

Udskriv Pin
Antal: 0

Ingredienser

  • 400 g hakket gris
  • 200 g glasnudler
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1/2 spidskål
  • 1 gulerod
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1,5 tsk. salt
  • 25 stykker forårsrulledej
  • 1 æg
  • olie til pensling eller stegning

Sådan gør du

  • Tilsæt sesamolie til en varm pande. Tilsæt kød, og steg til kødet er gennemstegt
  • Snit alle grøntsagerne meget fint, og tilsæt grøntsagerne til panden sammen med soyasauce, fiskesauce og salt. Steg grøntsagerne til de falder sammen.
  • Kog nudler som anført på pakken, og bland dem i panden med kød og grøntsager
  • Placer det firkantede stykke dej på skrå, og læg 1-2 spsk i hjørnet af firkanten, der vender ind mod dig selv. Rul forårsrullen, fold de to sider ind, og rul forårsrullen færdig. Pensl med sammenpisket æg i enden, så forårsrullen lukkes ordentligt.
  • Pensl forårsrullerne med olie hvis de skal steges i en airfryer, eller tilsæt olie til en gryde, hvis de skal frituresteges. Lad dem stege i ca. 10 min eller til dejen er stegt sprød

Hjemmelavet, sprøde forårsruller

Forårsrulledej kan købes i større supermarkeder eller et asiatisk supermarked. Sidst nævnte er helt sikkert at foretrække, da de altid har det på hylderne, og i øvrigt i mange forskellige versioner. Du kan således købe store stykker forårsrulledej, ligesom du kan købe små. Hvor meget fyld du fylder i dine forårsruller afhænger således af, hvor stort stykke dejet er.

Inspiration til opskrifter: Nudelsalat og Stegte nudler

Fyld af grøntsager og kød

Når man skal lave hjemmelavet forårsruller, så begynder man med at snitte svitse kød i en pande. Man kan sagtens lave en vegetarisk version, hvor man udelukkende tilsætter grøntsager, nudler mm., men hvis man vil tilsætte kød, kan gris, okse og kylling bruges. Det kan anbefales at bruge hakket kød, da det nemmere blandes i fyldet. Når kødet er stegt i sesamolie tilsættes grøntsager. Det største arbejde består i at snitte grøntsager fint. Hvis man vil spare tid, kan man købe færdigsnittet kål, gulerødder mm., der blot skal tilsættes til panden. Slutteligt smages fyldet til med soyasauce, fiskesauce, salt mm.

Inspiration til opskrifter: Wok med oksekød og Sesamkylling

Stegning i airfryer eller friture

Man kan stege sine forårsruller på flere forskellige måder. Det mest velkendte er at stege forårsrullerne i en friture eller gryde med rigeligt olie. Denne metode smager skønt, men er selvfølgelig også rig på fedt. Hvis man ønsker at bruge en anden metode, som er mere fedtreduceret, så kan man stege sine forårsruller i en airfryer. Her pensles rullerne blot med olie, hvorefter de steges i airfryeren i ca. 10min eller til de er stegt sprøde. Alle ovne varmer forskelligt, så hold godt øje med forårsrullerne undervejs i stegetiden.

Inspiration til opskrifterRamen med kylling

Kan retten fryses?

Det kan bedst anbefales at folde forårsrullerne, og så fryse dem ned inden at de tilberedes. På den måde kan man reducere arbejdstiden på dagen, de skal spises, hvis man har lavet dem i forvejen. I så fald skal de blot tøs op, og derefter steges før de kan spises.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering