Dumplings

Dumplings

Hjemmelavet dumplings indeholder reklame for Danish Crown.

Dumplings er en asiatisk specialitet, som spises i både Kina, Japan og Vietnam. Det består af en dej, som er fyldt med fintsnittede grøntsager, og eller svinekød. Hakket kyllingekød kan også sagtens bruges som fyld i hjemmelavet dumplings.

Inspiration til opskrifter: Stegte nudler og Forårsruller

Opskrift på dumplings

Dumplings

Dumplings

Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 50 dumplings

Ingredienser

  • 50 stykker dumplingdej
  • 400 g hakket grisekød
  • 1 gulerod
  • 3 forårsløg
  • 150 g spidskål
  • 3 spsk. soyasauce
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • sesamolie til stegning
  • 1 dl vand
  • sød chilisauce og sesamfrø til servering

Sådan gør du

  • Riv gulerod fint på et rivejern. Hak forårsløg. Snit spidskål fint på et mandolinjern.
  • Bland grøntsagerne med hakket gris, stødt ingefær, presset hvidløg, salt og soyasauce.
  • Placer to tsk. fars i midten af dejen. Fordel en smule vand med fingeren rundt i kanten, så dejen nemmere klistrer sammen, når den foldes.
  • Fold dejen over fyldet til en halvmåne, og lav folder som vist på billederne.
  • Steg dumplings på en varm, dyb pande med rigeligt sesamolie til de er stegt sprøde på undersiden.
  • Hæld 1 dl vand i midten af panden, og sæt låg på. Lad dem dampe i ca. 7 min til al vandet er fordampet, og fyldet gennemstegt.
  • Server med sød chilisauce og ristede sesamfrø

Dumplings med gris

Sådan folder du dumplings

Det ser måske svært ud at lave hjemmelavet dumplings. Men det vil helt sikkert overraske dig, hvor nemt det egentlig er. Du begynder med at rive og snitte alle dine grøntsager fint. Det er vigtigt at farsen er ensartet, og nemt kan fyldes i de små stykker dumplingsdej. Brug hakket grisekød eller kyllingekød, som også nemt blandes med de snittede grøntsager. Tilsæt dernæst revet ingefær og soyasauce, som er vigtige smagsgivere, og som også bidrager med væske til farsen. Placer dernæst 2 tsk. fars, alt efter hvor store stykker dumplingsdej, du har købt. Der skal være rigeligt med luft omkring dumplingsfyldet, så pas på med ikke at fylde dine hjemmelavet dumplings for meget. Fordel en lille smule vand langs kanten af dejen, så den nemmere klistrer sammen. Fold så den ene side af dejen over den anden side, så der dannes en halvmåne, og fyldet lukkes inde. Lav de karakteristiske folder, som vist på billederne, og gentag proceduren til alle dumplings er foldet.

Inspiration til asiatiske opskrifter: Nakkefilet på grill og Sesamkylling

Sådan damper du fyldet

Det er de færreste, der har en dumplings damper. Men det er der heldigvis råd for. Man kan nemlig sagtens bruge en høj pande, til at dampe sine hjemmelavede dumplings i. Begynd med at steg de fyldte dumplings i en smule sesamolie på den varme pande, til de bliver sprøde og gyldne i bunden. Tilsæt dernæst vand i midten af panden, læg låg på, og sæt uret til 7min. På denne tid bliver fyldet i dejen kogt, og så er de klar til at blive spist.

Inspiration til asiatiske opskrifter: Dumplings og Asiatisk kylling i karry

Bekæmp madspild

Når du laver farsen til denne opskrift, så er det oplagt at se i din grøntsagsskuffe, om du har nogle slatne grøntsager liggende, der synger på sidste vers. Gulerødder, kål, løg, krydderier af forskellige versioner, kan du bruge, og på den måde undgå at fødevarerne bliver smidt ud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering