Stegte nudler

Stegte nudler

Stegte nudler med kylling og friske grøntsager er en grundopskrift til en utrolig lækker hverdagsret. Wok retten tager få minutter at stege ved høj temperatur, og så er der asiatisk inspireret aftensmad, der samtidig er virkelig velsmagende.

Inspiration til opskrifter med nudler: Wok med oksekød og Nudelsalat

Opskrift på stegte nudler

Stegte nudler

Stegte nudler

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 400 g kylling
 • 2 spsk. sesamolie
 • 4 spsk. fiskesovs
 • 5 cm ingefær
 • 2 fed hvidløg
 • 1 chili
 • 4 gulerødder
 • 50 g cashewnødder
 • 250 g broccoli
 • 300 g ægnudler
 • smages til med salt, citron og koriander

Sådan gør du

 • Skær kylling i tern
 • Bland sesamolie, fiskesovs, revet ingefær, finthakket hvidløg og chili sammen og mariner kyllingen heri. Lad gerne kyllingen marinere i et par timer i køleskabet
 • Steg kylling på en varm pande eller i en wok til det er gennemstegt
 • Skær gulerødder i fine stave og tilsæt dem til wokken sammen med cashewnødder. Sæt gerne låg på wokken i et par minutter
 • Tilsæt broccoli skåret i mundrette stykker
 • Kog nudler i en gryde for sig og tilsæt dem til wokken
 • Steg hele retten i et par minutter
 • Smag til med salt, citron og koriander

Wokret med nudler

Wokretter er virkelig gode til nem, hurtig og velsmagende hverdagsmad. I denne opskrift bruges der ægnudler, men alle slags nudler kan bruges. Nudlerne får selskab af kylling, det kan være både bryst- og inderfilet, der er skåret i mundrette tern. Kylling får en masse smag fra marinaden, og det kan derfor være en fin idé at lade kyllingen marinere i et par timer inden det steges. Til stegte nudler skal der bruges grøntsager. I denne opskrift er der benyttet broccoli og gulerødder. Gulerødderne skal tilsættes i wokken først, da det er en hård grøntsag med mange fibre. De skal derfor have lidt længere tid til at tilberede end broccolien skal. Samtidig med gulerødderne kommes også cashewnødderne i. Foruden den gode nøddesmag, så giver cashewnødderne også en god konsistens til retten. Grøntsagerne skal tilberedes så de er let tilberedte og bløde, men hvor de stadig har noget bid i sig. Nudlerne skal herefter op til kylling og grøntsager, og så skal det hele have lov at stege i et par minutters tid ved høj varme. Server retten straks med salt, citron og koriander.

Inspiration til opskrifter med nudler: Wok med kylling og Asiatisk kylling

Marinade til kyllingen

Marinaden til kyllingen er virkelig vigtig for hele retten, da det er den, der giver saucen til retten. Kyllingen kan sagtens lægges i marinaden dagen før eller om morgenen, så den kan nå at suge en masse smag til sig. Marianden består her af enkelte elementer som sesamolie, fiskesovs, revet ingefær og fint hakket hvidløg og chili. Du kan skrue op og ned for stærkheds graden ved at justere på mængden af chilien, og du kan komme mere eller mindre fiskesauce i. Smag til undervejs, så den der passer lige præcis til dine smagsløg og præferencer. Denne marinade er en god basismarinade der kan bruges til mange asiatisk nudelretter. Udover ingredienserne her kan du prøve at eksperimentere med andre smagsgivere. Det kunne være sambal oelek, soya, lime, østerssauce eller olivenolie, der alle er ingredienser, der passer godt i det asiatisk køkken.

Inspiration til asiatisk inspirerede opskrifter: Asiatisk kyllingesuppe og Ristaffel

Grøntsager til wok ret med stegte nudler

I denne opskrift er der brugt to forskellige grøntsager. Men som det altid gør sig gældende for opskrifter, og især denne på stegte nudler, så kan du bruge lige præcis de grøntsager, som du godt kan lide. Wokretten fungerer også perfekt som en tøm-køleskabet ret, hvor du kan få brugt de grøntsager, du allerede har liggende. Inspiration til andre grøntsager kunne være kål, edamamebønner, almindelige grønne bønner, peberfrugt, løg eller squash. Når de forskellige grøntsager skal tilberedes, så hav gerne in mente om det er en hård eller blød grøntsag. Præcis ligesom at gulerødder og broccoli ikke skal have lige lang tid på panden.

Stegte nudler som vegetarisk ret

Stegte nudler kan nemt laves til vegetarisk ret. Faktisk er det en oplagt ret at lave uden kød, da smagen fra marinaden og grøntsagerne nok skal opfylde alle dine behov. Hvis du gerne vil lave retten vegetarisk, så kom gerne nogle ekstra grøntsager i, som kan give noget fylde. Bønner er gode at komme i, da de har et højt indhold af protein. Tofu smager også virkelig godt til denne ret, og skal blot steges af inden det tilføjes til retten. Tofu kan også på samme måde som kyllingen, blive marineret i ingredienserne, der fremgår af opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering