Nudelsalat er en asiatisk inspireret nudelret med friske grøntsager og kylling. I denne opskrift er der brugt risnudler, gulerødder, agurk, forårsløg og bønnespirer. Derudover er kyllingen marineret i blandt andet soyasauce, sesamolie og hvidløg, som giver en pragtfuld smag til kødet. Spis nudelsalat til frokost, hvor salaten passer perfekt til madpakken eller nem aftensmad.
Inspiration til opskrifter med nudler: Stegte nudler og Wok med oksekød
Opskrift på nudelsalat
Nudelsalat
Ingredienser
Marinade:
- 350 g kylling i tern
- 2 spsk. soyasauce
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sesamolie
- 1 tsk. salt
- 1 fed hvidløg
Salat:
- 400 g nudler
- 2 gulerødder
- 1/2 agurk
- 2 forårsløg
- 50 g bønnespirer
Dressing:
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. limesaft
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. soyasauce
Sådan gør du
Marinade:
- Skær kylling i tern
- Vend kødet med soyasauce, fiskesauce, sesamolie, salt og knust hvidløg
- Steg kyllingekødet til det er gennemstegt og let gyldent på overfladen
Salat:
- Kog nudler som anført på pakken
- Skræl gulerødderne og skyl grøntsagerne
- Skær grøntsagerne ud i fine små skiver eller stave
Dressing:
- Knus hvidløg og bland alle ingredienserne sammen
- Vend grøntsagerne i dressingen
Servering:
- Vend kogte nudler med stegt kylling og grøntsager vendt i marinade
Hjemmelavet salat med nudler
Nudler kan bruges i mange forskellige retter, og faktisk også i friske salater som denne nudelsalat. Begynd med at mariner kyllingen. Kyllingekødet kan være både brystfilet eller inderfilet, og sommetider kan kødet købes i supermarkedet, hvor det i forvejen er skåret ud. Hvis ikke, så skærer du blot kødet i mundrette stykker. Bland dernæst alle ingredienserne til marinaden sammen, og vend kyllingekødet i marinaden. Hvis tiden er til det, kan du lade kødet marinere natten over i køleskabet. Det vil give ekstra smag til kyllingen. Steg derefter kødet til det er gennemstegt, og kog imens ægnudlerne. Ligeledes skal de friske grøntsager skæres i passende, fine skiver. Det er vigtigt at grøntsagerne ikke skæres for tykke, da det vil gøre salaten alt for robust at spise. Til sidst blander du alle ingredienserne til dressingen godt sammen og vender hele nudelsalaten i denne. Smag gerne din nudelsalat til med sødt, surt og stærkt, så den bliver fuldstændig, som du bedst kan lide det.
Inspiration til opskrifter med nudler: Asiatisk kyllingesuppe og Dumplings
Ægnudler og risnudler
Der findes utrolig mange forskellige slags nudler, og desværre er det stadigvæk kun de færreste, der er repræsenteret i de danske supermarkeder. Ægnudler og risnudler er dog at finde. Risnudler er lyse næsten helt gennemsigtige, og ægnudler er en anelse mørkere. Derudover er smagen og konsistensen også en lille smule anderledes. Begge slags nudler kan dog bruges i de fleste asiatiske opskrifter, og det samme gør sig gældende med denne nudelsalat. Varier derfor gerne de nudler du bruger, for også at variere smagsudtrykket af retten.
Inspiration til opskrifter med nudler: Limemarineret kylling og Peanutbutter kylling
Nudelsalat i madpakken
Som det kan ses på billederne ovenfor, så er en nudelsalat også oplagt at tage med i madpakken. Nudelsalaten kan sagtens holde sig frisk i en lufttæt beholder, og så kan salaten varieres på virkelig mange forskellige måder. Brug bønner, ærter, soyabønner, rødløg, rodfrugter og frisk frugt i din nudelsalat. Og tænk gerne over, om rester fra aftensmaden kan blandes i salaten. Oksekød, æg og grisekød er for eksempel glimrende i en nudelsalat også. Disse råvarer er også ofte noget, man har rester af fra aftensmaden. Og på den måde kan det nemt og hurtigt trylles om til en frisk nudelsalat, man kan spise til frokost eller aftensmad dagen efter. Mulighederne er nemlig mange.