Nudler med oksekød

Nudler med oksekød

Nudler med oksekød er en utrolig nem opskrift, som er oplagt at lave til hverdag, hvor tiden er knap. Ingredienserne til marinaden kan alle fåes i små supermarkeder, og når du først har købt saucerne, så har du dem i dit køkken de næste mange måneder, hvor du skal kreere andre asiatiske retter. Tilsæt løg, hvidløg, og tre forskellige peberfrugter, og gør samtidig retten grøntsagsrig.

Inspiration til opskrifter: Forårsruller og Dumplings

Nudler med oksekød

Nudler med oksekød

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 spsk. fiskesovs
  • 1 spsk. hvidvinseddike (eller citronsaft)
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 400 g oksekød i strimler eller flankesteak
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 store skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g risnudler
  • smages til med salt

Servering:

  • 1 spsk. peanuts
  • koriander eller andre urter
  • chiliflager og ekstra sød chilisauce
  • 1 forårsløg

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden godt sammen, og vend kødet heri.
  • Skær imens peberfrugt i strimler
  • Tag kødet op fra marinaden, og lad marinaden blive i skålen. Steg kødet på en varm pande eller wok.
  • Tilsæt peberfrugt og steg til grøntsagerne er reduceret og kødet stegt gyldnet.
  • Tag alt af panden og gem det til senere.
  • Kog nudler som anført på pakken, men give dem et par minutter kortere tid end anført på pakken.
  • Hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg det i panden.
  • Tilsæt de kogte nudler til panden og resten af marinaden. Steg et par minutter til nudlerne har fået farve.
  • Tilsæt kød og peberfrugt og bland det hele godt sammen.
  • Server med hakkede peanuts, fintsnittede forårsløg og ekstra sød chilisauce.

Asiatisk marinade

Man kan købe adskillige forskellige marinader, der er inspireret af det asiatiske køkken. Men i denne opskrift har jeg brugt råvarer, som jeg havde i forvejen herhjemme. Fiskesovs, soyasovs, sesamolie og hvidvinseddike har jeg altid som grundråvarer i mit køkken. Og det vil jeg også anbefale dig at have. Det virker måske af meget, første gang man skal købe de forskellige eddikere, olier og sovser, men man kan opbevare dem i køkkenet i virkelig lang tid. Og så går disse råvarer bare utrolig godt til adskillige, asiatiske retter. Fuldstændig ligesom i denne opskrift på wok med oksekød, hvor de alle er blandet sammen med oksekødet. Hvis tiden er til det, så lav gerne den asiatiske marinade i god til, og lad oksekødsstrimlerne marinere i et par timer i køleskabet. Det gør kødet endnu mere smagfuldt og mørt.

Inspiration til opskrifter: Ramen med kylling og Nudelsalat

Sticky nudler med oksekød

Det er måske første gang, at du laver og smager disse nudler, men jeg er helt sikker på, at det ikke bliver den sidste. Nudler med oksekød er en utrolig velsmagende hverdagsret, hvor marinaden gør nudlerne karamelliserede og en anelse klistret. Det lyder måske specielt. Men lov mig at prøv det. Jeg bruger altid risnudler, og disse kan fåes i forskellige udgaver. I denne opskrift på nudler med oksekød har jeg brugt nogle brede risnudler, men man kan også gå efter de endnu mindre.

Inspiration til opskrifter: Limemarineret kylling og Asiatisk kyllingesuppe

Opbevaring af wokret med oksekød

Man kan sagtens opbevare nudler med oksekød i en lufttæt beholder i køleskabet et par dage. Dog smager retten bedst lige når den er lavet, og nudlerne endnu ikke har klistret sig for meget sammen.

Inspiration til opskrifter: Kylling i peanutbuttersovs og Wok med kylling

Nudler med oksekød og sød chilisovs

Jeg har ofte et glas med sød chilisovs i mit køleskab. Det kan holde sig utrolig længe, og så smager det bare utrolig godt både sammen med nudler med oksekød, men også andre asiatiske retter. Jeg har brugt sød chilisovs i både marinaden men også til servering. Chilisovsen kan også laves selv, men jeg synes varianterne i supermarkederne også gør det virkelig godt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering