Sesamkylling er en virkelig lækker asiatisk, inspireret ret. Den sesamstegte kylling er stegt sprød på panden, og vendt i en utrolig god marinade. Derefter serveres kyllingen med kogte, hvide ris, forårsløg, fintsnittet spidskål og sur sød sovs eller chilimayonnaise. Nedenfor deler jeg også tips til, hvad du udover førnævnte råvarer, også kan servere din sesamkylling til.
Inspiration til opskrifter: Dumplings og Ramen med kylling
Opskrift på sesamkylling

Sesamkylling
Ingredients
Kylling
- 500 g kyllingebryst
- 2 æg
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 dl neutral olie
Marinade
- 1 spsk. sesamolie
- 3 spsk. soyasovs
- 2 spsk. ketchup
- 2 spsk. flydende honning
- 2 spsk. sød chili sovs
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. sesamfrø
Servering
- 1/4 spidskål
- 4 dl ris
- chilimayonnasie
- sød chili sovs
- 2 forårsløg
Instructions
Kylling
- Skær kylling i meget små stykker
- Pisk æg godt sammen i en tallerken, og bland hvedemel med salt, paprika og hvidløgspulver i en anden tallerken
- Vend først kyllingestykkerne i hvedemel, så æg og så hvedemel igen
- Steg kyllingestykkerne på en pande i rigeligt olie til kødet er gennemstegt og gyldent på overfladen. Tag kyllingen af panden og gem det til senere
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen
- Tilsæt marinaden til panden og lad det koge op
- Tilsæt det stegte kylling, og vend kyllingen godt rundt i marinaden
Servering
- Kog ris som anført på pakken
- Snit spidskål fint. Brug gerne et mandolinjern
- Snit forårsløg fint
- Server sesamkylling med kogt ris, snittet spidskål, chilimayonnaise og sød chilisovs
Marinade til sticky kylling
Hvis du er født eller opvokset i asien, eller måske har tætte relationer fra den verdensdel, så håber jeg, at du vil smile og ikke pege fingre af min opskrift ovenfor. For den er absolut ikke autentisk, men en god blanding af min egen favorit kombination. Jeg laver nemlig denne sesamkylling meget ofte med en marinade, der består af ovenstående ingredienser. Og selvom det måske ikke er traditionel, asiatisk spise, så smager det altså virkelig godt. I min sticky kylling, som retten også hedder, er soyasovs, sesamolie, sesamfrø, flydende honning og sød chilisovs de bærende ingredienser. Det er også altid ingredienser, jeg har stående i mit køkken, og det vil jeg også råde dig at have. For ud fra disse råvarer, kan du lave virkelig meget smagfuld mad. Derudover bruger jeg også ketchup i min marinade til sesamkylling. Ketchup er syrligt og sødt og bidrager samtidig med smag af tomat. Og så har de fleste mennesker også ketchup i deres køleskab, jeg selv inklusiv.
Inspiration til opskrifter: Forårsruller og Stegte nudler
Kylling med sesamfrø og ris
Man kan servere meget forskelligt til sin sesamkylling, hvoraf kogte ris og kogte nudler er de mest oplagte forslag. Man kan både vælge versionen af stegte ris og kogte ris, men lige til sesamkylling synes jeg, at kogte ris smager virkelig godt. Det samme gør sig selvfølgelig gældende med nudlerne, som også kan steges på en pande, inden de serveres. Derudover serverer jeg altid en form for grøntsager til min sesamkylling. Broccoli er en klassiker, men jeg synes også, at fintsnittet spidskål smager virkelig godt sammen med sticky kylling og forårsløg. Slutteligt kan man drysse chilimayonnaise og lidt ekstra chili sovs udover sin sesamkylling. Det smager alt sammen bare virkelig godt.
Inspiration til opskrifter: Asiatisk kyllingesuppe og Kylling cashew
Opbevaring af sesamkylling
Opbevaring af sesamkylling er vigtig for at sikre, at maden forbliver sikker at spise og bevarer sin smag. Her er nogle retningslinjer for opbevaring af sesamkylling:
Opbevaring i Køleskabet
- Nedkøling: Sørg for, at kyllingen er kølet ned til stuetemperatur inden for to timer efter tilberedning. Dette hjælper med at forhindre bakterievækst.
- Beholder: Opbevar kyllingen i en lufttæt beholder eller indpak den tæt med plastfolie eller aluminiumsfolie.
- Temperatur: Hold kyllingen i køleskabet ved en temperatur på 4°C eller lavere.
- Holdbarhed: Sesamkylling kan opbevares i køleskabet i op til 3-4 dage.
Opbevaring i Fryseren
- Nedkøling: Lad kyllingen køle af til stuetemperatur, inden du fryser den.
- Indpakning: Indpak kyllingen i frysefolie, fryseposer eller brug en lufttæt beholder, der er egnet til fryseren.
- Temperatur: Sørg for, at fryseren holder en temperatur på -18°C eller lavere.
- Holdbarhed: Sesamkylling kan opbevares i fryseren i op til 2-3 måneder.