Banankage

Banankage

Denne banankage er helt klassisk. Smagen er sød og har rummer en intens banan smag, og konsistensen er svampet og blød. På toppen ses et generøst lag mælkechokolade med hakkede hasselnødder. Fuldstændig ligesom en traditionel skærekage med banan skal smage.

Inspiration til kager: Brownie og Squashkage med frosting

Opskrift på banankage

Banankage

Banankage

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 3 modne/brune bananer
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • 150 g mælkechokolade
  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker luftigt og hvidt
  • Mos bananer til en ensartet konsistens og tilsæt bananmosen til kagedejen
  • Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til kagedejen
  • Smelt smør ved lav varme og tilsæt det til kage dejen
  • Fordel kagedejen ud i en bageform (ca. 20cm i diameter) beklædt med bagepapir
  • Bag banankagen nederst i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 25min til kagen er gennembagt og let gylden
  • Lad kagen køle helt ned
  • Smelt chokolade og fordel chokoladen udover banankagen
  • Drys med hakkede nødder og lad den køle ned i køleskabet inden kagen skæres ud

Kage med banan

Hjemmelavet banan kage

Selvom en banan kage er utrolig nem at lave og rummer en meget simpel ingrediens liste, så er det en pragtfuld skærekage alligevel. Kagen er let svampet og saftig i konsistensen, og så er banankagen sød men ikke i en overdrevet karakter, som andre kager kan være det. Dette skyldes at banankage indeholder frugtsukker fra de modne bananer, som udover sødmen også giver en god frugtsmag til banankagen. Det er dog uhyre vigtigt, at bananerne er meget modne. Frugterne må gerne være helt brune eller gule med en masse brune pletter. Dét at de er modne og sågar overmodne gør, at bananerne også indeholder en stor mængde frugtsukker.

Inspiration til kage opskrifter: Drømmekage og Jordbærtærte

Banan kage

Ingredienser til skærekage med banan

Udover de klassiske ingredienser som æg, sukker, hvedemel, smør og banan så kan man også tilsætte forskellige smags forstærkere. Hakket chokolade kan blandes direkte i kagedejen ligesom det også kan toppes på den færdigbagte skærekage, som det ses på billederne. Derudover smager både hasselnødder, mandler og valnødder godt i en banankage. I denne opskrift er hasselnødderne blevet hakket groft og drysset på mælkechokoladen, men de kan ligesom chokoladen, også blive tilsat til kagedejen.

Inspiration til dessert opskrifter: Pandekager og Vafler

Banankage opskrift

Kan banankage fryses?

Ligesom de fleste andre skærekager, så kan også banankage fryses. Derudover opbevares kagen også bedst i køleskabet. Hvis man i stedet lader banankagen blive i brødskuffen, så bliver kagen desværre tør.

Hvor længe skal banankagen bages?

Det er vigtigt at holde godt øje med bagetiden, når man bager kager. I denne opskrift er der angivet 20-25minutters bagetid, men alt efter hvilken ovn man har, så kan dette godt variere en anelse. Derfor skal man holde øje med at skærekagen er gennembagt og gylden på overfladen, men også svampet i konsistensen. Hvis banan kagen bliver bagt for længe, så bliver frugtkagen nemlig tør.

 

Del på print

4 kommentarer til “Banankage”

  1. Hej Maria.
    Jeg skal prøve at bage din banankage i dag (jeg er STOR fan af alle dine opskrifter og bruger dem flittigt!). Hvor mange personer vil du sige, at kagen er til?
    God dag 🙂

    1. Maria Vestergaard

      Der kan ihvertfald blive 8-10 stykker 🙂
      og tusind tak for dine pæne ord. Rigtig god dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering