Æblecrumble kage må være en af de absolut nemmeste kager, der findes. Det tager nemlig ikke meget mere end 15min at bikse sådan en crumble med havregryn, smør og æble sammen, og så har man endda en virkelig lækker æblekage som resultat.
Inspiration til kageopskrifter med æble: Æbletærte og Kanelbrød
Opskrift på æblecrumble kage
Ingredienser
- 700 g æbler
- 2 spsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 3 spsk. brunfarin
- 120 g hvedemel
- 120 g havregryn
- 60 g rørsukker
- 1 knivspids salt
- 120 g smør
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i små tern
- Vend æblerne med kanel, kardemomme og brun farin
- Fordel æblertern i en tærteform smurt med smør
- Bland hvedemel, havregryn, rørsukker og salt godt sammen
- Smuldr smør i melblandingen til det bliver helt fint og ligner lidt ala revet ost
- Hæld mel blandingen udover æblerne i tærteformen og bag kagen i ovnen ved 200 graders varme i ca. 25-30min
Hjemmelavet crumble med æble
Crumble kage kan laves på virkelig mange forskellige måder. Den klassiske er med en crumble bestående af hovedsageligt hvedemel, havregryn, smør og sukker. Det der varierer er frugterne og bærerne, som bruges i kagen. Æblecrumble kage er den, som vi laver allermest herhjemme. Dette er især fordi, at æblerne blandet med kanel og brunfarin er en af mine absolut yndlings smagskombinationer. Udover æble, så kan også lave rabarber crumble eller benytte sig af blåbær, brombær osv.
Inspiration til opskrifter med æble: Æblemuffins og Kanelbrød
Æblesorter til crumblekage
Det er vigtigt, når man bruger æble i bagværk, at bruge en æblesort der ikke er alt for sød. Æblet skal helst have et højt syreindhold, da det går rigtig godt sammen med de resterende, søde ingredienser i æbletærten. Dette er helt generelt, når man bager med æble, og gælder altså ikke kun for denne opskrift på æblecrumble kage. Hvis du går efter danske æbler, så er rød Ingrid Marie eller Gråsten nogle virkelig fine eksempler på æbler, der går godt i kager. Jeg har dog også erfaret, at jeg aldrig har bagt en æblecrumble kage, der er gået galt. Der er derfor ikke noget i vejen for at bruge netop de æbler, du ligger inde med, eller som alligevel ligger i frugtskålen.
Inspiration til bagværk: Æbleroser og Butterdejskager med æble
Serverings forslag til æblekagen
Til en klassisk æblecrumble kage smager cremefraiche virkelig godt. Den er let syrlig i smagen. Hvilket går rigtig godt sammen med den søde æblekage. Både flødeskum og is kan dog også bruges. Sidst nævnte er måske en anelse køligt. Ihvertfald hvis man serverer æblekagen i det kolde efterår, hvor regnen og kulden præger det danske vejr.
9 kommentarer til “Æblecrumble kage med kanel”
700 gr æbler – er det inden eller efter de er skrællet??
Hej,
Kan denne sèvres kold? Min kæreste fylder nemlig 25 og skal lave en kage med kanel, da vi faldt over denne. Han skal have den med på arbejde dagen efter den er bagt – er det muligt med denne?
Mvh julie
Det ville jeg sagtens mene at man kunne 🙂
Kh Maria
Hvor mange personer er der til?
Jeg vil mene, der er til ca. 6 personer 🙂
Hvilken str tærteform er anvendt:
20-22-24 eller 26 cm
Alex
Hej Alex
Der er brugt en på 22cm 🙂
Mvh Maria Vestergaard
hej Maria kan man forberede den og så fryse,og først bages når den skal bruges mvh Britta
Hej Britta
Det har jeg desværre ikke prøvet 🙂
Mvh Maria Vestergaard