Æblecrumble kage  Æblecrumblekage
Æblecrumble kage må være en af de absolut nemmeste kager jeg kender til. Det tager jo ikke meget mere end 15min at bikse sammen, og så har man en virkelig lækker æblekage med crumble på toppen.

Æblecrumble kage med danske pluk-selv-æbler

Som jeg allerede har vist herinde på bloggen, så drog min lille familie og jeg, ud til en frugtplantage, der ikke ligger meget mere end 10km fra Odense centrum. Her plukkede vi de lækreste og saftigste æbler, direkte fra æbletræerne og ned i vores medbragte kurv, der stod plantet i trækvognen. En hel fantastisk søndags aktivitet, som jeg på det varmeste kan anbefale. Faktisk filmede jeg hele dagen med mit kamera, og om aftenen udgav jeg den hyggeligste lille YouTube Video, der faktisk fangede efterårsstemningen rigtig fint. Abonner meget gerne på min YouTube kanel, så jeg i fremtiden ved, om i vil have flere af den slags små hverdags glimt!

Æblerne vi plukkede havde jeg lovet min kæreste, skulle i en form for bagværk. Så jeg har både bagt en mere traditionel æbletærte, og så denne æblecrumble kage som jeg må indrømme, er en af mine favoritter. Nok fordi den både smager godt, og samtidig tager ingen tid at lave.

Æble crumble kage  Crumblekage med æbler

Opskrift på æblecrumble kage

Hvis man er til kombinationen af bagte søde æbler og kanel, så vil man elske denne slags kage. Personligt elsker jeg alle udgaver af grød, kager osv, når det indeholder æbler der er bagt i ovnen, og måske er det også derfor, at denne æblecrumble kage, er en af mine favoritter.

Jeg krydrer gerne min æblekage med både kanel og kardemomme, og sommetider tilføjer jeg endda også en smule ingefær. Ovenpå min æblecrumble kage kan jeg allerbedst lide creme fraiche. Det syrlige mælkeprodukt gør sig bare rigtig godt sammen med denne type kage. Man kan dog også sagtens servere kagen med f.eks vaniljeis eller flødeskum vendt i vanilje og en smule sukker.

Æblekage med crumble  Æble crumblekage

Inspiration til kager med æble: Bagte søde æble med marcipan, Muffins med æble, og Sunde kanelsnegle med æblefyld

Æblecrumble kage med kanel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til en æblecrumble kage:
 • 120g hvedemel
 • 120g havregryn
 • 120g smør
 • 60g rørsukker
 • en knivspids salt
 • 700g æbler
 • 2 spsk. kanel
 • 1 tsk kardemomme
 • 2 spsk. brunfarin
Fremgangsmåde
 1. Bland hvedemel, havregryn, rørsukker og salt sammen så alle ingredienserne er jævnt fordelt
 2. Skær smør i små tern og smulr det i melblandingen med fingrene
 3. Skræl æblerne og sker dem i fine tern
 4. Vend æbleternene i kanel, kardemomme og brunfarin
 5. Placer æblerne i en tærteform smurt med smør
 6. Hæld melblandingen ud over æblerne
 7. Bag æblecrumble kagen i en ovn på 200 graders varmluft i ca. 25-30min

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page