Cookies med chokolade – den bedste opskrift


Aldrig har cookies med chokolade smagt så godt. Faktisk vil jeg vove at påstå, at det her, er den allerbedste opskrift i nogensinde vil støde på.

De allerbedste cookies med chokolade

Jeg håber virkelig ikke, at jeg begår hovmod ved at ligge så stærkt ud i dette indlæg, og prise min egen cookieopskrift, som var det gudsværk, men jeg synes virkelig, at det er de bedste cookies med chokolade, jeg nogensinde har smagt. Det er den samme opskrift jeg har bagt mange gange efterhånden. Første gang var til min datters to års fødselsdag, hvor jeg til kagebordet sammen med min mormors lagkage, serverede disse cookies med chokolade. Alle gæsterne var ellevilde, og siden har jeg simpelthen delt opskriften med så mange venner og familiemedlemmer, at tiden måtte være kommet til, at i også skulle have fingre i den.

Inspiration til kage med chokolade: Brownie med ægte chokolade og Små og sunde bountykugler

Cookies med chokolade – også kaldet chocolate chips cookies

Når jeg bager cookies, så er det stort set altid med chokolade. Jeg synes simpelthen at det smager allerbedst, og det synes min kæreste også, som nærmest plager mig ugentligt, om at bage disse amerikanske småkager. Man kan selvfølgelig også sagtens lave dem uden, eller med hakkede hasselnødder, mandler eller hvad man nu har liggende i køkkenskuffen. Sommetider fordobler jeg også mængden af chokolade, hvilket virkelig også kan anbefales, hvis man er lige så store chokolade tilhængere som os.

Sommetider bruger jeg Chokoladen chocolate chips som chokolade, og kagerne kaldes derfor på populært amerikansk “chocolate chips cookies”. Produktet fås i utrolig mange forskellige udgaver, men almindelige større supermarkeder har det fast i deres sortiment. Chokoladen, chokolate chips, er perfekt at bage med, fordi det beholder formen og ikke flyder ud, som almindelig chokolade gør. Det rustikke udseende med chokoladestykker der er hakket i hånden, er der dog også noget over, og derfor ses de også her på billedet.

Opskrift på cookies med chokolade

Udover den føromtalte chokolade, så tilsætter jeg også en ret stor mængde salt i cookiedejen. Faktisk kan man sagtens fordoble den nedenforstående mængde, hvis man godt kan lide sine cookies med chokolade, ekstra saltede. Det harmonerer virkelig godt sammen med det søde!

TIP: Opskriften nedenfor er til 50 store cookies med chokolade. Hvilket er virkelig mange! Man kan defor med fordel pakke halvdelen af cookiedejen ind i film, og gemme den i fryseren i op til 3 måneder. På den måde kan man have lynhurtige cookies på ingen tid. De færdigbagte cookies kan holde sig ca. 3 dage i en lufttæt beholder.

Cookies med chokolade

Udskriv Pin
Antal: 50 cookies

Ingredienser

 • 250 g sukker
 • 275 g brunfarin
 • 275 g blødt smør
 • 2 æg
 • 475 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 200 g mælke chokolade

Sådan gør du

 • Pisk sukker, brunfarin og blødt smør sammen i en skål til massen er ensartet
 • Tilsæt æg og pisk det yderligere et par sekunder
 • Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig
 • Tilsæt de tørre ingredienser til cookiedejen lidt ad gangen
 • Hak chokoladen (medmindre du bruger chocolate chips) og tilsæt til dejen
 • Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i et par timer eller natten over
 • Form kugler af cookiedejen på ca. 30-35g og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 8 cookies på en bageplade (3-2-3)
 • Bag dem i en forvarmet ovn på 175graders varme (almindelig ovn) i ca. 15min eller til de er let gyldenbrune i kanterne
 • Lad dine cookies med chokolade køle af i mindst 15min på en bagerist med bagepapir

 

Del på print

84 kommentarer til “Cookies med chokolade – den bedste opskrift”

  1. Du kan ligge den i køleskabet aftenen inden og bage dem næste morgen, eller du kan blot lade dejen stå på køkkenbordet i nogle timer til den er tøet op.
   Rigtig god dag 🙂

   1. Jeg laver en kæmpe portion og former kuglerne med det samme og fryser dem jeg ikke skal bruge. Så tager det ingen tid lige at bage en plade Cookies…. Eller 2
    Håber det kan bruges som en idé.
    Og tak for din opskrift

  1. Det kommer helt an på, hvor længe du giver dem i ovnen. Vi kan bedst lide dem bløde i midten, så vi bager dem i ca. 14min, og så bliver de helt perfekte (i vores ovn). Hvis man istedet ønsker dem helt sprøde, så bager man dem blot et par minutter længere 🙂

   1. Shit- havde ikke set, de skulle på køl… jeg skal bruge dem “om lidt”. KN de alligevel laves?

     1. freja og ragnhild

      hej Maria vores cookies blev helt flade fordi vi ikke satte dem på køl men de smagte ok. men vi var også to 10åriege piger 🙂

     2. Hej Freja og Ragnhild 🙂
      Dejligt i selv kunne bage cookies. Det synes jeg er sejt!
      Ja, næste gang må i prøve at sætte dem på køl inden. Så plejer de ikke at flade så meget ud 🙂

    1. Ja tak for opskrift Har lige bagt en omgang sammen med vores dreng på 8 år. Cookies er delt rundt til vores naboer – resten gemmer vi selv De er virkelig gode. 1. Gang jeg har bagt cookies, så skulle lige finde den rette bagetid. Klart bedst lidt bløde i midten.

     1. Kære Ditte
      Hvor er det dejligt, at du kan lide opskriften. Jeg giver dig ret i, at man gerne lige skal have øvet et par gange, og især fundet ud af, at kagerne skal ud af ovnen lang tid før man regner med. Så de netop er bløde i midten og også en anelse ude i kanterne 🙂

  2. Jeg har lavet dem af to omgange, første portion lod jeg dem falde sammen i ovnen, der blev de mega sprøde og meget kameliseret i smagen..

   Anden portion tog jeg dem ud da de puffede sig op og begyndte at krakelere ved en 12-14 min og lod dem falde sammen på risten, det var den sidste portion jeg syntes var bedst

 1. Hej Maria. Du skriver man skal forme kugler og ligge på bagepladen? Skal de så ikke trykkes flade? Nok et mærkeligt spørgsmål, men jeg har faktisk aldrig bagt cookies før… ?

 2. Hej Maria!
  Kan man fryse dejen? Hvis ja, hvor længe kan de holde sig i fryseren?
  Vil gerne bage i god tid til min datters konfirmation nemlig.
  Hilsen Jannie

 3. Super lækker opskrift!
  Nem at følge.
  Jeg fik kun 25 cookies ud af opskriften – jeg har så også lavet dem store ? Diameter ca 10 cm. Brugte en isscooper til at tage dejen op af skålen.

   1. Hej Maria. Hvor lang tid kan kuglerne ligge i køleskabet? Kan man f.eks. Lave dem mandag og så i køleskabet med dem, og så først bage dem torsdag? Eller vil du så anbefale, at man i stedet putter dem i fryseren?:)

 4. Hej Maria

  Mange tak for din opskrift, vi havde stor succes med at lave dem, de var et kæmpe hit og blev revet væk til vores familiekomsammen.

  Er det muligt at lave disse cookies i en chokolade udgave, en salgs “chocolate chocolate chips cookies”?

  Ville man så skulle substituere det med noget ren kakao i stedet for mel?

  Vh. Nick og Camilla

 5. Hej Maria

  Rigtig god opskrift! Den gik sikkert ind herhjemme.
  Tror du man kan lave en chokolade udgave ved at komme kakaopulver i, og i så fald hvor meget og ville det have en påvirkning på mængden af mel? 🙂

  Mvh Camilla

  1. Jeg har flere gange tænkt på, at jeg godt kunne tænke mig at have en opskrift på netop disse på min blog. Det må komme snart! Ja. Jeg vil helt klart tro, at der så skal mindre hvedemel i. Hvor meget synes jeg er lidt svært at svare på, for det er noget man kan se eller mærke på konsistensen af dejen 🙂

 6. Hej Maria.
  De her cookies skal prøves! Jeg har tænkt mig at lave 1,5 x dej og vil lige høre, om du bager flere plader ad gangen… Ellers kan jeg se, jeg er godt beskæftiget ?
  Mange hilsner Malene

 7. Tak for opskrift?. Hvordan opbevarer du dem efter bagning? Og hvor lang tid, vil du mene de kan holde? Bedste hilsen fra Mette

 8. Hvor lang tid kan dejen holde sig i køleskabet? Har ingen fryser lige nu, og tænkte jeg ville have nogle med til brunch på mandag

 9. Jeg kunne godt tænke mig at bage disse men vil lige spørge dig hvilket chokolade du bruger 🙂 rigtig god dag

  1. Hej Melanie
   Vi kan bedst lide mælkechokolade herhjemme, men hvid chokolade og mørk chokolade kan også bruges.
   Derudover kan du bruge både den almindelig version, der skal hakkes i hånden inden den tilsætte til dejen, og så chokolate chips. Sidst nævnte bliver ikke påvirket af varmen fra ovnen og flyder ud.

 10. Pingback: Lately … #22

 11. Det er sandt – det er de bedste cc cookies jeg nogensinde har bagt. Og jeg bagte hele portionen, så der var en posefuld til hver af mine døtre. Populært!

  1. Maria Rasmussen

   Ville man kunne erstatte de 475 g hvedemel med den samme mængde mandelmel evt? Altså for at gøre dem glutenfri

   1. Det har jeg desværre ikke prøvet, men det er da helt sikkert forsøget værd. Sig endelig til hvis du prøver det af. Jeg gad godt at høre om, hvordan resultatet bliver 🙂

 12. Ida Østergård

  Hej Maria

  Tak for din fantastisk opskrift, det er de bedste cookies jeg har bagt, og så kan de også fryses

 13. Hej Maria
  Bagte dine cookies til personalet i min datters børnehave.De fik en fin kurv, proppet med cookies. De sidste 10, som ikke kunne være i kurven (fik omkring 55 stk. ud af din opskrift) forsvandt som dug for solen, inden jeg selv kunne nå at smage dem. Så må bage en ny portion nu. Tænker at de også skal serveres til min søns konfirmation til kaffen, her den 4. juli, så må i gang. Så tak for en god opskrift siger min mand, søn og datter 😀 Glæder mig til at smage dem slev!!

 14. 5 stars
  Jeg finder altid opskrifter på noget jeg aldrig har lavet før, og må sige at disse er mere end godkendt! Jeg brugte dog 95 gram mindre mel. Næste gang tilføjer jeg dog lidt ekstra chokolade

 15. Else Burghenton

  5 stars
  Min bekendte og jeg, forsøgte at bage disse herlige cookies til et middagsselskab forleden. Vi bagte tre gange så meget som der stod i opskriften og det hele gik glimrende indtil, at det skulle smages. Den modbydelige smag fulgte min tunge og bevægede sig langsom mod til drøbel. Fortrydelse ramte mig øjeblikkeligt og så på min mand i rædsel. Jeg studerede opskriften grundigt i søgen om, hvad der var gået galt. Jeg havde fuldt instrukserne korrekt, det var derfor uforklarligt at de smagte som de gjorde. Men eftersom gæsterne allerede var ankommet, kunne det ikke nåes at rettes op på. Mine tjenestefolk serverede dem så, uden jeg nåede at få set mig om. En bølge af frustration trængte gennnem min krop. Jeg kunne jo ikke tillade mig at servere denne slags modbydelige hundeædelse. Men i aftenens løb, modtog jeg utallige komplimenter for mit bagværk. ‘Feedbackken’ var så positiv, at jeg straks måtte bage endnu en portion. Disse cookies blev bl.a. beskrevet som himmel på jord. Min gode ven Bertram bad endda om opskriften til denne “mirakuløse kage art”. Jeg udpegede excentrisk Maria Vestergaards opskrift ud, og han var meget taknemmelig. Jeg fandt ud af nogle dage senere, at jeg har zink mangel og sukkersyge. Det kan gøre, at min smagsløg kan fejle og det må have været grunden til, den horrible smag fra kagerne. De smagte så modbydeligt, fordi jeg simpelthen ikke kunne smage det himmelske. Så jeg vil med god samvittighed anbefale denne cookie opskrift, da kagerne smager som en lun sommerbrise.

  1. Kære Else

   Sikke en historie, og godt at du fandt ud af, at du har sukkersyge. Det er jeg ærgerlig over at høre!
   Dejligt at gæsterne kunne lide kagerne. Det er altid dejligt, når man har brugt tiden på det. Jeg håber i øvrigt
   at du havde en god fest.

   Mvh Maria

 16. 5 stars
  Rigtigt god opskrift
  Nem at lave lave og smagte vildt godt
  Min lillebror som ellers aldrig kan lide cookies var helt vilde med dem.
  Skal helt klart laves igen
  Kæmpe anbefaling her fra.

 17. Hej Maria. Hvad er det der gør, at dejen “kun” kan holde sig i køleskabet op til et par dage, inden de bages. Det lyder af meget kort tid. Jeg har ofte bagt andre småkager, hvor dejen godt kan holde sig i op til en uge på køl

  1. Hej Birthe

   Grunden til at jeg skriver, at den ikke kan holde sig længere tid i køleskabet er, at dejen indeholder æg. Alternativt kan du opbevare dem i fryseren. Dette gør jeg selv, og så kan man blot tage dejen ud af fryseren 1 times tid inden de skal bages.

   Mvh Maria

 18. 5 stars
  Denne opskrift holder stadig 100% her tre år efter! Jeg havde ikke nok smør (manglede 35 g) men så nedjusterede jeg bare sukkeret og melet en smule på gefühl og de blev himmelske alligevel. Tak for en helt kanon opskrift!

  1. Hvor skønt at de smagte godt trods lidt justeringer. Det er også det smukke med madlavning. At man absolut ikke behøver at følge en opskrift slavisk for at det bliver godt! 🙂

   God dag.
   Kh Maria

  1. Hej Laura

   Det kommer an på om vi snakker cookie dejen eller de færdigbagte kager. Hvis det er cookie dejen vil jeg ikke opbevare dem længere end 2 dages tid i køleskabet, fordi dejen indeholder rå æg.

   Selve de færdigbagte kager kan holde sig et par uger i en lukket bøtte 🙂

   1. Det var de færdigbagte Cookies, men tak for svar, der står nemlig bare i opskriften at de færdigbagte Cookies kun kan holde sig 3 dage i en lufttæt beholder

 19. 5 stars
  Er virkelig dårlig til at bage – men de her både nemme at bage og smager FANTASTISK!
  Bagte dem til børnefødselsdag hvor 4 andre forældre også havde bagt andre typer kage. Det eneste fad der var helt tomt da festen var ovre var mit (det var faktisk tomt længe inden festen sluttede). Så selv kræsne teenagere kan ikke få nok af disse himmelske cookies.
  Tusinde tak for din lækre opskrift!
  Kh Marie

  1. Hej Marie

   Ej men hvor er det bare en dejlig kommentar at vågne op til. Og hvor er det skønt at høre, at kagerne var et hit til fødselsdagen. Så kan det næsten ikke blive bedre.

   Tak for dig og god dag! 🙂

   Kh Maria

 20. 5 stars
  Super nem opskrift, lækre sprøde og seje cookies. Jeg havde ikke nok hvidt sukker i huset og brugte derfor mere Brun farin og tilsatte lys muscavado sukker, det fungerede fint. Glæder mig til at prøve din opskrift med andet “fyld”. Tak for opskriften

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering