Aldrig har cookies med chokolade smagt så godt. Faktisk vil jeg vove at påstå, at det her, er den allerbedste opskrift i nogensinde vil støde på.
De allerbedste cookies med chokolade
Jeg håber virkelig ikke, at jeg begår hovmod ved at ligge så stærkt ud i dette indlæg, og prise min egen cookieopskrift, som var det gudsværk, men jeg synes virkelig, at det er de bedste cookies med chokolade, jeg nogensinde har smagt. Det er den samme opskrift jeg har bagt mange gange efterhånden. Første gang var til min datters to års fødselsdag, hvor jeg til kagebordet sammen med min mormors lagkage, serverede disse cookies med chokolade. Alle gæsterne var ellevilde, og siden har jeg simpelthen delt opskriften med så mange venner og familiemedlemmer, at tiden måtte være kommet til, at i også skulle have fingre i den.
Inspiration til kage med chokolade: Brownie med ægte chokolade og Små og sunde bountykugler
Cookies med chokolade – også kaldet chocolate chips cookies
Når jeg bager cookies, så er det stort set altid med chokolade. Jeg synes simpelthen at det smager allerbedst, og det synes min kæreste også, som nærmest plager mig ugentligt, om at bage disse amerikanske småkager. Man kan selvfølgelig også sagtens lave dem uden, eller med hakkede hasselnødder, mandler eller hvad man nu har liggende i køkkenskuffen. Sommetider fordobler jeg også mængden af chokolade, hvilket virkelig også kan anbefales, hvis man er lige så store chokolade tilhængere som os.
Chokoladen jeg bruger i mine chokoladecookies er altid chocolate chips, og kagerne kaldes derfor på populært amerikansk “chocolate chips cookies”. Produktet fås i utrolig mange forskellige udgaver, men almindelige større supermarkeder har det fast i deres sortiment. Chokoladen, chokolate chips, er perfekt at bage med, fordi det beholder formen og ikke flyder ud, som almindelig chokolade gør, hvis man blot hakkede en plade, og puttede i dejen. På den måde får man de bedste cookies med chokolade!
Opskrift på cookies med chokolade
Udover den føromtalte chokolade, så tilsætter jeg også en ret stor mængde salt i cookiedejen. Faktisk kan man sagtens fordoble den nedenforstående mængde, hvis man godt kan lide sine cookies med chokolade, ekstra saltede. Det harmonerer virkelig godt sammen med det søde!
TIP: Opskriften nedenfor er til 50 store cookies med chokolade. Hvilket er virkelig mange! Man kan defor med fordel pakke halvdelen af cookiedejen ind i film, og gemme den i fryseren i op til 3 måneder. På den måde kan man have lynhurtige cookies på ingen tid. De færdigbagte cookies kan holde sig ca. 3 dage i en lufttæt beholder.

- 250g sukker
- 275g brunfarin
- 275g blødt smør
- 2 æg
- 475g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 200g chokolade ca. 50% (chocolate chips)
- Pisk sukker, brunfarin og blødt smør sammen i en skål til massen er ensartet
- Tilsæt æg og pisk det yderligere et par sekunder
- Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig
- Tilsæt de tørre ingredienser til cookiedejen lidt ad gangen
- Tilsæt chokolade
- Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i et par timer eller natten over
- Form kugler af cookiedejen på ca. 30-35g og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 8 cookies på en bageplade (3-2-3)
- Bag dem i en forvarmet ovn på 175graders varme (almindelig ovn) i ca. 15min eller til de er let gyldenbrune i kanterne
- Lad dine cookies med chokolade køle af i mindst 15min på en bagerist med bagepapir
Hej. Hvordan tør du dejen op som har været i fryser?
Du kan ligge den i køleskabet aftenen inden og bage dem næste morgen, eller du kan blot lade dejen stå på køkkenbordet i nogle timer til den er tøet op.
Rigtig god dag 🙂
Hej Maria.
Bliver disse sprøde eller mere bløde cookies? 😊
Mvh. Christina
Det kommer helt an på, hvor længe du giver dem i ovnen. Vi kan bedst lide dem bløde i midten, så vi bager dem i ca. 14min, og så bliver de helt perfekte (i vores ovn). Hvis man istedet ønsker dem helt sprøde, så bager man dem blot et par minutter længere 🙂
Tak for svar! Jeg er ny i cookie bagningens kunst 😉
Hej Maria. Du skriver man skal forme kugler og ligge på bagepladen? Skal de så ikke trykkes flade? Nok et mærkeligt spørgsmål, men jeg har faktisk aldrig bagt cookies før… 😉
Nej det skal de ikke. De flader selv ud, når man bager cookies.
Kh Maria
Tak for en fantastisk opskrift – nemt og lækkert!
Mvh
Monica
Tusind tak! Dejligt at høre 🙂
Kan man sætte mere end 1 plade med cookies ind i ovnen samtidigt?
Hej Maria!
Kan man fryse dejen? Hvis ja, hvor længe kan de holde sig i fryseren?
Vil gerne bage i god tid til min datters konfirmation nemlig.
Hilsen Jannie
Hej Jannie
Dejen kan sagtens fryses, og ihvertfald også holde sig i nogle måneder. Så det er intet problem.
Rigtig god konfirmation. Det bliver spændende!
Kh Maria
Super lækker opskrift!
Nem at følge.
Jeg fik kun 25 cookies ud af opskriften – jeg har så også lavet dem store 😁 Diameter ca 10 cm. Brugte en isscooper til at tage dejen op af skålen.
Dejligt at de blev gode, og (for) store cookies lyder altså også lækkert 🙂
Hej Maria
Mange tak for din opskrift, vi havde stor succes med at lave dem, de var et kæmpe hit og blev revet væk til vores familiekomsammen.
Er det muligt at lave disse cookies i en chokolade udgave, en salgs “chocolate chocolate chips cookies”?
Ville man så skulle substituere det med noget ren kakao i stedet for mel?
Vh. Nick og Camilla
Hej Nick og Camilla
Jeg har netop svaret på jeres kommentar ovenfor 🙂
God fornøjelse med bagningen!
Kh Maria
Hej Maria
Rigtig god opskrift! Den gik sikkert ind herhjemme.
Tror du man kan lave en chokolade udgave ved at komme kakaopulver i, og i så fald hvor meget og ville det have en påvirkning på mængden af mel? 🙂
Mvh Camilla
Jeg har flere gange tænkt på, at jeg godt kunne tænke mig at have en opskrift på netop disse på min blog. Det må komme snart! Ja. Jeg vil helt klart tro, at der så skal mindre hvedemel i. Hvor meget synes jeg er lidt svært at svare på, for det er noget man kan se eller mærke på konsistensen af dejen 🙂
Hej Maria.
De her cookies skal prøves! Jeg har tænkt mig at lave 1,5 x dej og vil lige høre, om du bager flere plader ad gangen… Ellers kan jeg se, jeg er godt beskæftiget 😀
Mange hilsner Malene