Aldrig har cookies med chokolade smagt så godt. Faktisk vil jeg vove at påstå, at det her, er den allerbedste opskrift i nogensinde vil støde på.

De allerbedste cookies med chokolade

Jeg håber virkelig ikke, at jeg begår hovmod ved at ligge så stærkt ud i dette indlæg, og prise min egen cookieopskrift, som var det gudsværk, men jeg synes virkelig, at det er de bedste cookies med chokolade, jeg nogensinde har smagt. Det er den samme opskrift jeg har bagt mange gange efterhånden. Første gang var til min datters to års fødselsdag, hvor jeg til kagebordet sammen med min mormors lagkage, serverede disse cookies med chokolade. Alle gæsterne var ellevilde, og siden har jeg simpelthen delt opskriften med så mange venner og familiemedlemmer, at tiden måtte være kommet til, at i også skulle have fingre i den.

Inspiration til kage med chokolade: Brownie med ægte chokolade og Små og sunde bountykugler

Cookies med chokolade – også kaldet chocolate chips cookies

Når jeg bager cookies, så er det stort set altid med chokolade. Jeg synes simpelthen at det smager allerbedst, og det synes min kæreste også, som nærmest plager mig ugentligt, om at bage disse amerikanske småkager. Man kan selvfølgelig også sagtens lave dem uden, eller med hakkede hasselnødder, mandler eller hvad man nu har liggende i køkkenskuffen. Sommetider fordobler jeg også mængden af chokolade, hvilket virkelig også kan anbefales, hvis man er lige så store chokolade tilhængere som os.

Sommetider bruger jeg Chokoladen chocolate chips som chokolade, og kagerne kaldes derfor på populært amerikansk “chocolate chips cookies”. Produktet fås i utrolig mange forskellige udgaver, men almindelige større supermarkeder har det fast i deres sortiment. Chokoladen, chokolate chips, er perfekt at bage med, fordi det beholder formen og ikke flyder ud, som almindelig chokolade gør. Det rustikke udseende med chokoladestykker der er hakket i hånden, er der dog også noget over, og derfor ses de også her på billedet.

Opskrift på cookies med chokolade

Udover den føromtalte chokolade, så tilsætter jeg også en ret stor mængde salt i cookiedejen. Faktisk kan man sagtens fordoble den nedenforstående mængde, hvis man godt kan lide sine cookies med chokolade, ekstra saltede. Det harmonerer virkelig godt sammen med det søde!

TIP: Opskriften nedenfor er til 50 store cookies med chokolade. Hvilket er virkelig mange! Man kan defor med fordel pakke halvdelen af cookiedejen ind i film, og gemme den i fryseren i op til 3 måneder. På den måde kan man have lynhurtige cookies på ingen tid. De færdigbagte cookies kan holde sig ca. 3 dage i en lufttæt beholder.

Cookies med chokolade

Antal 50 cookies

Ingredienser

 • 250 g sukker
 • 275 g brunfarin
 • 275 g blødt smør
 • 2 æg
 • 475 g hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 200 g mælke chokolade

Sådan gør du

 • Pisk sukker, brunfarin og blødt smør sammen i en skål til massen er ensartet
 • Tilsæt æg og pisk det yderligere et par sekunder
 • Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål for sig
 • Tilsæt de tørre ingredienser til cookiedejen lidt ad gangen
 • Hak chokoladen (medmindre du bruger chocolate chips) og tilsæt til dejen
 • Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i et par timer eller natten over
 • Form kugler af cookiedejen på ca. 30-35g og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 8 cookies på en bageplade (3-2-3)
 • Bag dem i en forvarmet ovn på 175graders varme (almindelig ovn) i ca. 15min eller til de er let gyldenbrune i kanterne
 • Lad dine cookies med chokolade køle af i mindst 15min på en bagerist med bagepapir
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page