Baguette

Baguette  Baguettes
Baguette, eller baguettes i flertal, (for man laver vel aldrig kun et enkelt), lidt pølse, ost og en flaske rosé, mere skal der ikke til, for at gøre en sommer- eller forårsaften helt perfekt. Derudover fungerer et baguette også utrolig godt som madbrød eller tilbehørs ret til utrolig mange forskellige retter og buffeter.

Inspiration til madbrød: Focaccia og Hvidløgsbrød

Opskrift på baguettes

Baguettes

Baguettes

Udskriv Pin
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 2 baguettes

Ingredienser

  • 3,5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 150 g durum mel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær og sukker i vand
  • Tilsæt salt og durum mel og rør det til en ensartet grød
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt sammen i enten hænderne eller på en røremaskine i ca. 10min. Hvis man bruger en røremaskine, skal dejen æltes på høj hastighed til dejen slipper bunden af røremaskinen
  • Dæk skålen til og lad dejen koldhæve natten over i køleskabet
  • Forvarm ovnen på 250 graders varme, varmluft
  • Del dejen i to og form to baguettes med en smule hvedemel på fingrene.
  • Placer brødene på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Stil en bageplade med vand i bunden af ovnen
  • Sæt brødene i ovnen på øverste rille og skru med det samme varmen ned til 200 graders varmluft
  • Bag brødene i ca. 25min eller til de er let gyldne på overfladen og gennembagte

Baguette på ægte fransk manér

Det franske køkken har altid stået mit hjerte meget nær. Det er et køkken, der har sans for detaljen, uden at indblande for mange unødvendige råvarer og ingredienser. Faktisk er det uhyre simpelt, ligesom det meste af madlavningen generelt er i Sydeuropa. Det kræver nemlig ikke meget mere, end lidt oste, pølser og et lækkert hjemmebagt baguette, at skabe et fantastisk lækkert og fransk måltid.

Inspiration til madbrød: Naanbrød og Grøntsagsbrød

Koldhævede baguettes

Jeg har efterhånden bagt en del baguettes gennem tiden, og min erfaring er, at det helt klart er de koldhævede, der smager aller bedst. Dejen udvikler sig nemlig i langt højere grad, når den får tid til at hæve natten over i køleskabet. Det giver en utrolig god smag til dine baguettes. Hvis tiden er knap, så kan man også bruge 50g gær, og lade dejen hæve et par timer på køkkenbordet. Det vil også give et saftigt og smagfuldt baguette.

Tilberedning af brødene

Derudover bruger jeg durum mel i min baguette opskrift, men hvis man ikke ligger inde med netop denne type mel, så kan man godt lave dem udelukkende på hvedemel. Ligeledes kan man erstatte durum mel med en type mel, som har et højere indhold af fuldkorn. Dette er hvis man ønsker sig et grovere baguette. Det vigtigste er bare, at dejen virkelig æltes godt igennem. Her er jeg enormt glad for min røremaskine, som meget nemt kan klare dette arbejde, og imens den rører i 10 minutters tid, så kan jeg foretage mig andre ting. Hvis man ikke er indehaver af en røremaskine, så kan man dog sagtens lave hjemmelavede baguette alligevel. Billederne som i ser i denne opskrift, er faktisk fra en bageprocess, hvor jeg ikke brugte andet end en god gammeldags bageske. Og så kan man glæde sig over, at have trænet arme den dag. Det giver nemlig virkelig sved på panden at få æltet en god dej sammen til hjemmebagte baguettes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering