Broccoliboller

Broccoliboller

Broccoliboller er nogle fremragende grøntsagsboller. De indeholder en stor mængde broccoli, og får derfor også den smukkeste grønne farve, som pryder en frokosttallerken ganske fint. Broccolibollerne er desuden nemme at bage, og man behøver ikke at bruge fiberhusk, hvis det ikke er noget man ligger inde med.

Inspiration til bagværk: Grovboller og Havregrynsboller

Opskrift på broccoliboller

Broccoliboller

Broccoliboller

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 10 boller

Ingredienser

  • 350 g broccoli (et lille broccoli hovede)
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 300 g hvedemel
  • drys med sesamfrø

Sådan gør du

  • Snit broccoli helt fint (brug gerne en foodprocessor eller minihakker)
  • Pisk fint snittet broccoli med æg, mælk og bagepulver
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem (gerne på en røremaskine). Tilsæt evt. mere mel hvis dejen er for tynd. Det afhænger især af hvor væskefyldt broccolien er.
  • Lad dejen stå og hvile i ca. 10min imens ovnen varmes op
  • Placer ca. 10 boller på en bageplade beklædt med bagepapir vha. to skeer
  • Drys med sesamfrø og bag bollerne ved 200 graders varme i ca. 20 min

Broccoli boller

Grøntsager i bagværk

Brød og boller er fabelagtig spise, og kan spises til stort set alle måltider. Det samme gør sig gældende med disse broccoliboller. De smager skønt med en skive ost på, som gnavebolle, med kødpålæg og som madbrød til forskellige varme retter og supper. Derudover kan man eksperimentere med andre grøntsager end broccoli, hvis det ikke er noget, man har i sit køleskab. Blomkål, grønkål, spinat mm., er alle sammen grøntsager, som sagtens kan bages i brød og boller.

Inspiration til grønne opskrifter: Spinatpandekager og Broccolitærte

Boller med broccoli

Ingredienser til boller med broccoli

Det er oplagt at eksperimentere med mere fuldkorns rig meltype. Både finvalset havregryn (blend det gerne fint i en minihakker), speltmel, grahamsmel mm., kan erstatte noget af hvedemelet. Dog handler det i høj grad om, når man bager, og særligt med grøntsager, at man har et godt øje på dejen. Det er nemlig i den grad forskelligt fra hvilket mærke mel man køber, hvor meget det særligt suger af væske til sig. Derudover er det også forskelligt, hvor væskefyldt broccolien er. Man kan derfor godt komme ud for, at dejen f.eks bliver for flydende. I så fald skal der tilsættes en anelse mere hvedemel.

Inspiration til grøntsagsrige supper: Tomatsuppe og Minestronesuppe

Broccoli og dens nærings indhold

Broccoli, tidligere kendt som aspargeskål, er en grøntsag med et højt fiber- og vitamin indhold. Grøntsagen har en karakteristisk smag og en flot grøn farve. Broccoli kan spises både både rå og tilberedt, men i begge tilfælde skal der værnes om råvaren, da den ellers hurtigt kan blive både bestandig at tykke i og over tilberedt.

Inspiration til bagværk: Hvidløgsbrød og Naanbrød

Hvordan opbevares grøntsagsbollerne?

Da grøntsagsbollerne har et højt væske indhold, kan de ligesom almindelige boller, ikke holde sig i brødskuffen. De opbevares bedst i køleskabet, hvor temperaturen er lav. Af samme årsag kan broccolibollerne heller ikke holde sig særligt længe. Højst to dage kan bollerne blive opbevaret i køleskabet.

Inspiration til grøntsagsboller: Spinatboller

33 kommentarer til “Broccoliboller”

  1. Hold nu op
    Maria – det er blevet favoritter herhjemme. De er så gode . Tak for en lækker opskrift . Præsenterede bollerne for min Anti grønsags spisende veninde og hun var helt vild med dem. Vi lavede dem til vegetar burgere og det var bare et hit .

  2. Hej Maria,
    Bollerne ser super lækre ud, og dem vil jeg helt sikkert prøve af i aften.
    Jeg undrer mig dog over kalorie-mængden. Er der mange kalorier i, nu hvor bollerne laves på hvedemel?
    Mvh
    Pernille

  3. Har lige stiftet bekendtskab med denne opskrift, men suk bollerne hævede slet ikke og er helt flade. Jeg syntes ofte jeg har det problem når jeg bager uden gær og med bagepulver. Hvad gør jeg mon forkert?

    1. ØV! Der er ikke noget værre, end når ens hjemmebag bare ikke rigtig vil.
      Det er jo lidt svært at vide, hvad du skulle have gjort anderledes, men måske dejen har været for våd. Tilførelse af noget mere mel, vil måske gøre resultatet bedre?

    2. Prøv at lade være med at åbne ovnen før de er helt færdige. Mine sank sammen og blev rynkede og flade, men ikke næste hold hvor jeg undlod at åbne

  4. Disse boller er et kæmpe hit herhjemme! Vi bager af et helt broccoli, altså med stilk. Vi har fryseren fuld og bruger dem til madpakker. Vi skifter 200g af hvedemelet ud med fuldkorn, det virker perfekt 🙂 Det smager mega godt med buko pikant ost på! Tak for skønne opskrifter Maria 🙂

    1. Ej men altså hvor gjorde denne kommentar mig glad. For hvor er det skønt at høre, at ens opskrifter bliver brugt rundt omkring i de danske hjem. Tak for dig.

      Kh Maria

  5. Kan jeg bruge fuldkornsprodukter i stedet for hvedemel?

    Hvor mange kcal vil du sige en bolle ca indeholder.?

  6. Jeg tilslutter mig de andre! Fantastiske boller Maria…
    Opskriften er blevet delt ud til gud og hver mand siden jeg bagte dem i går.
    Jeg brugte 150 gr fuldkornshvedemel og 150 gr hvedemel for at gør dem lidt grovere og de blev stadig SUPER lækre 🙂

    Bestemt ikke sidste gang jeg laver dem!

  7. Disse boller er fantastiske, jeg har så skiftet hvede mel ud med fuldkorns hvedemel, en bolle på 65 g er der Ca 48 kcal i.
    Så de er perfekte til mig, når man er på kur.

  8. Hej.
    Jeg skal lave bage broccoli-boller første gang men har et spørgsmål om hvor længe kan de holde holdbarhed i køleskabet eller kan de fryse?

    1. Hej Charlotte
      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men det tror jeg nu sagtens at man kan!
      I forhold til holdbarheden, så er bollerne meget væskefylde, og derfor kan de ikke holde sig mere end et par dage i kølesakbet 🙂

  9. 5 stars
    Tak for en dejlig opskrift – jeg glæder mig til at smage dem
    Til dem der tæller kalorier: bollerne indeholder ca. 137,7 kcal stykket, og vejer ca. 74-75 gram når de er færdigbagte.
    Min rå dej vejede 890, og den fordelte jeg i 10 lige store dele (89 gram stykket).
    (Jeg brugte 110 gram laktosefri minimælk, 150 gram æg, 150 gram grahamsmel, 150 gram hvedemel, 5 gram sesam, 2 tsk bagepulver og 350 gram broccoli )

  10. Jeg fik for et par måneder siden en pose frugt og grønt fra TooGoodToGo (mad der løber på dato). I posen lå to broccolihoveder. Jeg kan virkelig ikke lide broccoli. Rent tilfældigt lagde du et link op i din insta story nogenlunde samtidig. De er virkelig nemme og gode (især med ost). Jeg har lavet dem af forskellige afarter fordi jeg sjældent har mælk i husen. Her til aften blev mælk erstattet af vand. Det fungerede faktisk helt fint. Kan klart anbefale dine boller – de er mine go-to når TooGoodToGo mener jeg skal have mere broccoli i mit liv

    1. Hej Malene, hvor er det fedt at du kan bruge opskriften! Den er nemlig virkelig god til at “skjule” smagen af broccoli, men hvor man stadig får alle de gode næringsstoffer.
      Kh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering