Broccolitærte er en utrolig undervurderet madtærte og grøntsagstærte. Især denne broccoli tærte, som får en helt fantastisk smag grundet hytteost, æg og den sprøde broccoli, er anbefalelsesværdig. Hvis man ikke bryder sig om hytteost, så kan man dog sagtens erstatte denne ingrediens med cremefraiche, og dermed få en langt mere traditionel broccolitærte. Begge udgaver fungerer virkelig godt, ligesom en anelse mozzarella ost på toppen også er et foretrække.
Inspiration til madtærter: Laksetærte og Oksekødstærte
Opskrift på broccolitærte
Broccolitærte
Ingredienser
Tærtedej:
- 180 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 100 g smør
- 2 spsk. vand
Tærtefyld:
- 200 g hytteost
- 5 æg
- 1 tsk. salt
- 350 g broccoli
- evt. 50 g revet mozzarella ost
Sådan gør du
Tærtedej:
- Bland hvedemel med salt
- Skær det kolde smør i tern og smuldr det i melet til det ligner revet ost
- Tilsæt vand og saml dejen godt sammen
- Pak tærtedejen ind i bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 30min
- Smør en tærteform (ca. 22cm) med smør
- Rul tærtedejen ud med en kagerulle og evt. en anelse hvedemel eller pres tærtedejen ud direkte i tærteformen
- Prik huller med en gaffel tilfældige steder og forbag tærten i ovnen ved 170 graders varme i ca. 5-7min
Tærtefyld:
- Pisk æg, hytteost og salt godt sammen
- Skær broccoli i små stykker og vend det sammen med æggemassen
- Fordel tærtefyldet i tærteformen og drys evt. med mozzarella ost
- Bag broccolitærten i ovnen ved 170 graders varme i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og overfladen let gylden
Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.
Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER
Tærte med broccoli og hytteost
Den grønne, blomsterlignende grøntsag, broccolien kan bruges i virkelig mange forskellige retter, og selvfølgelig også i madtærter. Enten som en del af en grøntsagstærte med flere forskellige råvarer, eller som hovedingrediensen ligesom i denne broccolitærte. Broccoli er mild i smagen, men har samtidig et højt fiberindhold, der giver tekstur til til broccolitærten. Hvilket i sidste ende også betyder, at tærten mætter utrolig godt. Dette er selvfølgelig sammen med resten af tærtefyldet, der rummer æg og hytteost. Begge dele har et højt proteinindhold, der igen giver en virkelig god mæthedsfølelse. Hvis man ikke bryder sig om hytteost, kan man dog sagtens erstatte dette med cremefraiche.
Inspiration til Tærter: Hjemmelavet tærtedej og Spidskålstærte
Tærtedej og tærtefyld
Selve tærtebunden til denne broccolitærte er meget enkel. Tærtedejen består udelukkende af hvedemel, smør, salt og en anelse vand. Hvis man ønsker at gøre tærtebunden mere grov og fuldkorns rig, så er det blot at erstatte en anelse hvedemel med en grovere mel type. Her kan b.la. anbefales grahamsmel eller speltmel, som begge dele er lette at bage med, og som samtidig ikke bliver for bestandigt i konsistensen. I forhold til selve tærtefyldet, så er hovedingrediensen æg. Derudover kan man sagtens tilsætte en masse andre grøntsager, oste og krydderier, hvis man ønsker andre smagsgivere til sin broccolitærte.
- Grøntsager: Løg, hvidløg, rødløg, asparges, tomater, squash, aubergine mm.
- Ost: Cheddar, mozzarella, gedeost, fetaost mm.
- Krydderier: timian, oregano, muskatnød mm.
17 kommentarer til “Broccolitærte”
Hej Maria
Kan man godt bruge fuldkornsmel i bunden?
Jeg har faktisk ikke prøvet det, men det er da et rigtig godt forsøg værd 🙂
Lækker og simpel opskrift, dog var fyldet flydende i lang tid, også efter 35 min, og bunden var ikke helt færdig efter 50 min, brugte 24 cm form
Pingback: Madplan Uge 49 – Susies World
Pingback: Madplan Uge 6 – Susies World
Pingback: Tærter: Den STORE guide til lækre madtærter - med masser af variation
Min mand vil meget gerne have kød i så jeg kom kyllingekød i vendt i karry så den var han meget vild med
Hej Mona
Hvor er det dejligt at høre at opskriften faldt i god jord – selv med kød i 🙂
En virkelig lækker tærte! Den skal uden tvivl laves igen… Og superskøn med en sprød hjertesalat med citrusdressing til
Hej Mai
Det lyder virkelig lækkert. Dejligt at opskriften kunne bruges, og hvor lyder det også lækkert med salaten 🙂
Kære Maria
Tak for opskriften men jeg synes dejen er meget meget salt .. er du sikke på at der skal en hel teske salt til 200 gram mel og 135 gr smør?
Det er måske fordi jeg har brugt saltet smør….
Men ellers tak for opskriften 🙂
hej jeg vil gerne vide hvor mange den er til ca
Jeg vil sige 2-4 personer 🙂
Tærten smagte virkelig godt. Og var nem at lave. Ikke sidste gang jeg laver den
Hej Maria
Hvor er det dejligt at høre at tærten smagte godt.
God dag 🙂
God og enkel opskrift, men alt for for meget salt i fyldet. Det ødelagde smagsoplevelse.
Hej Ida
Det er jeg ærgerlig over at høre. Jeg har justeret salt mængden en smule, så oplevelsen næste gang forhåbentlig bliver bedre 🙂