Broccolitærte

Broccolitærte

Broccolitærte er en utrolig undervurderet madtærte og grøntsagstærte. Især denne broccoli tærte, som får en helt fantastisk smag grundet hytteost, æg og den sprøde broccoli, er anbefalelsesværdig. Hvis man ikke bryder sig om hytteost, så kan man dog sagtens erstatte denne ingrediens med cremefraiche, og dermed få en langt mere traditionel broccolitærte. Begge udgaver fungerer virkelig godt, ligesom en anelse mozzarella ost på toppen også er et foretrække.

Inspiration til madtærter: Laksetærte og Oksekødstærte

Opskrift på broccolitærte

Broccolitærte

Broccolitærte

Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tærtedej:

  • 180 g hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 2 spsk. vand

Tærtefyld:

  • 200 g hytteost
  • 5 æg
  • 1 tsk. salt
  • 350 g broccoli
  • evt. 50 g revet mozzarella ost

Sådan gør du

Tærtedej:

  • Bland hvedemel med salt
  • Skær det kolde smør i tern og smuldr det i melet til det ligner revet ost
  • Tilsæt vand og saml dejen godt sammen
  • Pak tærtedejen ind i bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 30min
  • Smør en tærteform (ca. 22cm) med smør
  • Rul tærtedejen ud med en kagerulle og evt. en anelse hvedemel eller pres tærtedejen ud direkte i tærteformen
  • Prik huller med en gaffel tilfældige steder og forbag tærten i ovnen ved 170 graders varme i ca. 5-7min

Tærtefyld:

  • Pisk æg, hytteost og salt godt sammen
  • Skær broccoli i små stykker og vend det sammen med æggemassen
  • Fordel tærtefyldet i tærteformen og drys evt. med mozzarella ost
  • Bag broccolitærten i ovnen ved 170 graders varme i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og overfladen let gylden

Broccoli tærte

Tærte med broccoli og hytteost

Den grønne, blomsterlignende grøntsag, broccolien kan bruges i virkelig mange forskellige retter, og selvfølgelig også i madtærter. Enten som en del af en grøntsagstærte med flere forskellige råvarer, eller som hovedingrediensen ligesom i denne broccolitærte. Broccoli er mild i smagen, men har samtidig et højt fiberindhold, der giver tekstur til til broccolitærten. Hvilket i sidste ende også betyder, at tærten mætter utrolig godt. Dette er selvfølgelig sammen med resten af tærtefyldet, der rummer æg og hytteost. Begge dele har et højt proteinindhold, der igen giver en virkelig god mæthedsfølelse. Hvis man ikke bryder sig om hytteost, kan man dog sagtens erstatte dette med cremefraiche.

Inspiration til Tærter: Hjemmelavet tærtedej og Spidskålstærte

Tærte med broccoli

Tærtedej og tærtefyld

Selve tærtebunden til denne broccolitærte er meget enkel. Tærtedejen består udelukkende af hvedemel, smør, salt og en anelse vand. Hvis man ønsker at gøre tærtebunden mere grov og fuldkorns rig, så er det blot at erstatte en anelse hvedemel med en grovere mel type. Her kan b.la. anbefales grahamsmel eller speltmel, som begge dele er lette at bage med, og som samtidig ikke bliver for bestandigt i konsistensen. I forhold til selve tærtefyldet, så er hovedingrediensen æg. Derudover kan man sagtens tilsætte en masse andre grøntsager, oste og krydderier, hvis man ønsker andre smagsgivere til sin broccolitærte.

  • Grøntsager: Løg, hvidløg, rødløg, asparges, tomater, squash, aubergine mm.
  • Ost: Cheddar, mozzarella, gedeost, fetaost mm.
  • Krydderier: timian, oregano, muskatnød mm.

Del på print

17 kommentarer til “Broccolitærte”

  1. Pingback: Madplan Uge 49 – Susies World

  2. Pingback: Madplan Uge 6 – Susies World

  3. Pingback: Tærter: Den STORE guide til lækre madtærter - med masser af variation

  4. Min mand vil meget gerne have kød i så jeg kom kyllingekød i vendt i karry så den var han meget vild med

  5. Mai Thilini Larsen

    En virkelig lækker tærte! Den skal uden tvivl laves igen… Og superskøn med en sprød hjertesalat med citrusdressing til

  6. Kære Maria
    Tak for opskriften men jeg synes dejen er meget meget salt .. er du sikke på at der skal en hel teske salt til 200 gram mel og 135 gr smør?

    Det er måske fordi jeg har brugt saltet smør….

    Men ellers tak for opskriften 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering