Broccolitærte er en utrolig undervurderet madtærte og grøntsagstærte. Især denne broccoli tærte, som får en helt fantastisk smag grundet hytteost, æg og den sprøde broccoli, er anbefalelsesværdig. Hvis man ikke bryder sig om hytteost, så kan man dog sagtens erstatte denne ingrediens med cremefraiche, og dermed få en langt mere traditionel broccolitærte. Begge udgaver fungerer virkelig godt, ligesom en anelse mozzarella ost på toppen også er et foretrække.
Inspiration til madtærter: Laksetærte og Tærte med hytteost
Opskrift på broccolitærte

Ingredienser
Tærtedej:
- 180 g hvedemel
- 1/2 tsk. salt
- 100 g smør
- 2 spsk. vand
Tærtefyld:
- 200 g hytteost
- 5 æg
- 1 tsk. salt
- 350 g broccoli
- evt. 50 g revet mozzarella ost
Sådan gør du
Tærtedej:
- Bland hvedemel med salt
- Skær det kolde smør i tern og smuldr det i melet til det ligner revet ost
- Tilsæt vand og saml dejen godt sammen
- Pak tærtedejen ind i bagepapir og lad den hvile i køleskabet i mindst 30min
- Smør en tærteform (ca. 22cm) med smør
- Rul tærtedejen ud med en kagerulle og evt. en anelse hvedemel eller pres tærtedejen ud direkte i tærteformen
- Prik huller med en gaffel tilfældige steder og forbag tærten i ovnen ved 170 graders varme i ca. 5-7min
Tærtefyld:
- Pisk æg, hytteost og salt godt sammen
- Skær broccoli i små stykker og vend det sammen med æggemassen
- Fordel tærtefyldet i tærteformen og drys evt. med mozzarella ost
- Bag broccolitærten i ovnen ved 170 graders varme i ca. 30-35min eller til tærten er gennembagt og overfladen let gylden

Er du glad for mine opskrifter? Få 100 af mine bedste opskrifter på aftensmad i min nye kogebog MIT FAMILIEKØKKEN. Så løber du aldrig tør for nemme aftensmadsideer. KØB BOGEN LIGE HER.
Psst. Modtager du (ganske gratis) min ugentlige madplan med indkøbsliste? Madplanen vil spare dig tid på planlægning og indkøb. TILMELD DIG LIGE HER
Tærte med broccoli og hytteost
Den grønne, blomsterlignende grøntsag, broccolien kan bruges i virkelig mange forskellige retter, og selvfølgelig også i madtærter. Enten som en del af en grøntsagstærte med flere forskellige råvarer, eller som hovedingrediensen ligesom i denne broccolitærte. Broccoli er mild i smagen, men har samtidig et højt fiberindhold, der giver tekstur til til broccolitærten. Hvilket i sidste ende også betyder, at tærten mætter utrolig godt. Dette er selvfølgelig sammen med resten af tærtefyldet, der rummer æg og hytteost. Begge dele har et højt proteinindhold, der igen giver en virkelig god mæthedsfølelse. Hvis man ikke bryder sig om hytteost, kan man dog sagtens erstatte dette med cremefraiche.
Inspiration til Tærter: Hjemmelavet tærtedej og Spidskålstærte

Tærtedej og tærtefyld
Selve tærtebunden til denne broccolitærte er meget enkel. Tærtedejen består udelukkende af hvedemel, smør, salt og en anelse vand. Hvis man ønsker at gøre tærtebunden mere grov og fuldkorns rig, så er det blot at erstatte en anelse hvedemel med en grovere mel type. Her kan b.la. anbefales grahamsmel eller speltmel, som begge dele er lette at bage med, og som samtidig ikke bliver for bestandigt i konsistensen. I forhold til selve tærtefyldet, så er hovedingrediensen æg. Derudover kan man sagtens tilsætte en masse andre grøntsager, oste og krydderier, hvis man ønsker andre smagsgivere til sin broccolitærte.
- Grøntsager: Løg, hvidløg, rødløg, asparges, tomater, squash, aubergine mm.
- Ost: Cheddar, mozzarella, gedeost, fetaost mm.
- Krydderier: timian, oregano, muskatnød mm.






17 kommentarer
Ida
God og enkel opskrift, men alt for for meget salt i fyldet. Det ødelagde smagsoplevelse.
Maria Vestergaard
Hej Ida
Det er jeg ærgerlig over at høre. Jeg har justeret salt mængden en smule, så oplevelsen næste gang forhåbentlig bliver bedre 🙂
Maria Emstrup
Tærten smagte virkelig godt. Og var nem at lave. Ikke sidste gang jeg laver den
Maria Vestergaard
Hej Maria
Hvor er det dejligt at høre at tærten smagte godt.
God dag 🙂
freja
hej jeg vil gerne vide hvor mange den er til ca
Nabila
Kære Maria
Tak for opskriften men jeg synes dejen er meget meget salt .. er du sikke på at der skal en hel teske salt til 200 gram mel og 135 gr smør?
Det er måske fordi jeg har brugt saltet smør….
Men ellers tak for opskriften 🙂
Mai Thilini Larsen
En virkelig lækker tærte! Den skal uden tvivl laves igen… Og superskøn med en sprød hjertesalat med citrusdressing til
Maria Vestergaard
Hej Mai
Det lyder virkelig lækkert. Dejligt at opskriften kunne bruges, og hvor lyder det også lækkert med salaten 🙂
Mona frøkjær
Min mand vil meget gerne have kød i så jeg kom kyllingekød i vendt i karry så den var han meget vild med
Maria Vestergaard
Hej Mona
Hvor er det dejligt at høre at opskriften faldt i god jord – selv med kød i 🙂
Tærter: Den STORE guide til lækre madtærter - med masser af variation
[…] Broccolitærte med hytteost (Maria Vestergaard har en skøn vegetartærte) […]
Madplan Uge 6 – Susies World
[…] Broccolitærte (den fra mariavestergaard.dk ) med tomatsalat toppet med frisk basilikum (i anledning af at vi skal have min mor på besøg i […]
Madplan Uge 49 – Susies World
[…] Jeg har aldrig været meget for tærte, men siden jeg fandt den sunde broccoli-tærte på Maria Vestergaards blog, har jeg været helt hooked! Den skal vi have i aften, så derfor står den på rester i morgen, som altid kan suppleres med f.eks. råkost. Linket om mandagen fører derfor også til Marias opskrift; den er supernem, billig at lave og smager skønt! Selvom laks er fast inventar til stort set alle julefrokoster, så er det altså også en del af menuen i denne uge, blandt andet fordi Netto har laksefileter på tilbud til 25kr! Der er også bønner på menuen, og i opskriften er det kidneybønner fra dåse, da det helt klart er nemmest. Dog vil jeg i denne uge prøve at lave chili’en med en bønneblanding, som min kæreste fandt i Netto, der er fra Protein Food og hedder Kidneybønnemix (No. 03). Det bliver et projekt, da de først skal i blød natten over og derefter koge 45-60 minutter (?!)…. Time will show ? Tortillas er altid et hit, og da jeg skal have forældre og brormand på besøg til fødselsdagsmiddag på fredag, bliver det den nemme løsning. Det er nemt at lave, og man kan spise det med fingrene, hvis man har lyst, og det er et stort plus herhjemme, da vores spisebord kun kan rumme 4 personer… Man må være kreativ, når man ikke har nok plads, ikk’? ? Mandag: Broccolitærte-rester […]
Emma
Hej Maria
Kan man godt bruge fuldkornsmel i bunden?
Josefine Poulsen
Lækker og simpel opskrift, dog var fyldet flydende i lang tid, også efter 35 min, og bunden var ikke helt færdig efter 50 min, brugte 24 cm form
Maria Vestergaard
Jeg har faktisk ikke prøvet det, men det er da et rigtig godt forsøg værd 🙂
Maria Vestergaard
Jeg vil sige 2-4 personer 🙂