Hvidløgsbrød med ost

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød er sprøde brød med hvidløg, smør og evt. krydderurter. Brødet er en klassisk tilbehørs ret, som særligt hører sig sommeren til i selskab med en god grill middag. Hvidløgsflutes kan dog sagtens spises på alle andre tidspunkter af året, hvor det kan serveres til supper, pasta, gryderetter mm.

Inspiration til madbrød opskrifter: Foccacia brød og Naanbrød

Opskrift på hvidløgbrød

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød med ost

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 brød

Ingredienser

  • 2 flutes eller baguettes
  • 100 g blødt/stuetempereret smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 200 g bøf mozzarella ost

Sådan gør du

  • Skær små lommer eller trekanter i brødene
  • Bland blødt smør med finthakket hvidløg, finthakket persille, salt og peber
  • Fordel smør blandingen i brød lommerne
  • Skær mozzarella ost i tynde skiver og placer et stykke ost i hver lomme
  • Bag brødene i ovnen i ca. 10min eller til brødene er let gyldne og osten er smeltet

Video: Sådan laver du et hvidløgsbrød

Hjemmebagt brød

Når man laver sådan et hvidløgsbrød som dette, findes der et nemt og hurtigt alternativ samt en mere langsommelig og hjemmelavet løsning. Først nævnte kræver, at man køber et godt flutes, baguette eller madbrød i sit lokale supermarked eller bager. Et brød der i forvejen er færdigbagt og blot kan skæres op, hvorefter hvidløgssmør, ost og urter kan blive tilført. Det andet alternativ går på, at man bager brødet selv. Her et et hjemmebagt baguette oplagt til opskriften. Begge løsninger er fantastiske til denne fremgangsmåde, og hvidløgsbrødet kommer til at smage herligt lige meget hvad.

Inspiration til bagværks opskrifter: Pølsehorn og Pizzasnegle

Hvidløgsbrød

Ingredienser til hvidløgsbrød

Fremgangsmåden til sådan et smagfuldt hvidløgsbrød er den samme, men ingredienserne kan varieres alt efter hvad man bedst kan lide, og ikke mindst ligger inde med i køleskabet.

  • Hvidløg: Det er selvsagt et must, at hvidløg er blevet most eller hakket fint og tilsat til smør. I denne opskrift på hvidløgssmør er der blevet brugt 2 fed hvidløg til 2 brød. Hvis man ønsker en mere kraftig hvidløgssmag, så er det blot at tilføje mere hvidløg.
  • Krydderurter: Persille, purløg, ramsløg, rosmarin og andre urter i denne kategori kan hakkes fint og blive vendt i hvidløgssmør. På den anden side kan urterne også sagtens undværes, hvis man blot vil have en ren hvidløgs smag.
  • Ost: Mozzarella ost, cheddar ost, gouda og lignende oste er fabelagtige i hvidløgsbrød. Når brødene bliver bagt i ovnen, smelter osten, og giver en saltet, cremet og uimodståelig smag til brødet.
Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering