Broccoliboller Broccoli boller
Broccoliboller har jeg nu prøvet at bage en del gange, og jeg synes faktisk, at de smager fremragende af en grøntsagsbolle at være. De er bløde inden i, sprøde udenpå og så har de den smukkeste grønne farve, jeg længe har set.

Broccoliboller – lækre grøntsagsboller

Som så mange andre har jeg virkelig lyst til grønt, sundt og let mad, efter at have spist mig en smule mere rund i den hyggelige juletid. Og hyggeligt har det også været, men nu må småkagerne, den fede andesovs og de sprøde flæskesvær godt blive skiftet ud med noget mere kalorielet mad. Kalenderen skriver 2. januar, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, da jeg stod op imorges, at jeg ville bage broccoliboller i dag. Grøntsagsboller, fuldkornsboller med spinat, bløde boller med gulerod eller små flade grøntsagsbrød, er en anderledes, sjov og smagfuld måde, at spise grøntsager på, og de her broccoliboller er jeg virkelig også vild med.

Jeg spiser dem både som gnavebolle i en læsepause på læsesalen, med kødpålæg i om eftermiddagen eller som tilbehør til aftensmaden. Broccolibollerne er meget bløde og saftige fordi de er proppet med så mange grøntsager. Derudover er de meget proteinrige, fedtfattige, kaloriefattige og rige på kostfibre. Alt i alt kan de altså virkelig anbefales som et sundt alternativ til en god og smagfuld boller, og så nyder jeg at se min datter smaske sig mæt i en broccolibolle med god samvittighed.

Læs også gerne: Sunde knækbrød med kernerGrovboller med fuldkornBagt havregrød med bær og Hjemmelavet brownie

Grøntsagsboller Boller med grøntsager

Opskrift på broccoliboller

På toppen af bollen har jeg drysset med sesamfrø, men der kan man også sagtens drysse med andre frø eller kerne. Desuden er det også nemt at gøre broccolibollen mere rig på kerner og gode flerumættede fedtsyrer ved at tilsætte frø i selve bolledejen. Nedenfor er derfor en god grundsopskrift til hjemmelavede broccoliboller.

Broccoliboller - sunde grøntsagsboller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift til ca. 8-10 broccoliboller
 • et lille broccolihovede
 • 3 små æg
 • 1 dl mælk
 • en teske bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 300g hvedemel
 • drysses med sesamfrø
Fremgangsmåde
 1. Hak broccoli helt fint (enten vha. en minihakker, foodprocessor eller en kniv)
 2. Bland broccoli med æg, mælk, salt og bagepulver. Pisk det godt sammen
 3. Tilsæt hvedemel lidt ad gange og pisk dejen ensformig
 4. Lad dejen stå i 5-10min imens ovnen varmes op.
 5. Form broccolibollerne med to skeer eller hænderne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 6. Bag broccolibollerne i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min eller til bollerne bliver let gyldne.

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page