Broccoliboller – sunde grøntsagsboller

Broccoliboller Broccoli boller
Broccoliboller har jeg nu prøvet at bage en del gange, og jeg synes faktisk, at de smager fremragende af en grøntsagsbolle at være. De er bløde inden i, sprøde udenpå og så har de den smukkeste grønne farve, jeg længe har set.

Broccoliboller – lækre grøntsagsboller

Som så mange andre har jeg virkelig lyst til grønt, sundt og let mad, efter at have spist mig en smule mere rund i den hyggelige juletid. Og hyggeligt har det også været, men nu må småkagerne, den fede andesovs og de sprøde flæskesvær godt blive skiftet ud med noget mere kalorielet mad. Kalenderen skriver 2. januar, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, da jeg stod op imorges, at jeg ville bage broccoliboller i dag. Grøntsagsboller, fuldkornsboller med spinat, bløde boller med gulerod eller små flade grøntsagsbrød, er en anderledes, sjov og smagfuld måde, at spise grøntsager på, og de her broccoliboller er jeg virkelig også vild med.

Jeg spiser dem både som gnavebolle i en læsepause på læsesalen, med kødpålæg i om eftermiddagen eller som tilbehør til aftensmaden. Broccolibollerne er meget bløde og saftige fordi de er proppet med så mange grøntsager. Derudover er de meget proteinrige, fedtfattige, kaloriefattige og rige på kostfibre. Alt i alt kan de altså virkelig anbefales som et sundt alternativ til en god og smagfuld boller, og så nyder jeg at se min datter smaske sig mæt i en broccolibolle med god samvittighed.

Læs også gerne: Sunde knækbrød med kernerGrovboller med fuldkornBagt havregrød med bær og Hjemmelavet brownie

Grøntsagsboller Boller med grøntsager

Opskrift på broccoliboller

På toppen af bollen har jeg drysset med sesamfrø, men der kan man også sagtens drysse med andre frø eller kerne. Desuden er det også nemt at gøre broccolibollen mere rig på kerner og gode flerumættede fedtsyrer ved at tilsætte frø i selve bolledejen. Nedenfor er derfor en god grundsopskrift til hjemmelavede broccoliboller.

Broccoliboller - sunde grøntsagsboller
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Opskrift til ca. 8-10 broccoliboller
 • et lille broccolihovede
 • 3 små æg
 • 1 dl mælk
 • en teske bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 300g hvedemel
 • drysses med sesamfrø
Fremgangsmåde
 1. Hak broccoli helt fint (enten vha. en minihakker, foodprocessor eller en kniv)
 2. Bland broccoli med æg, mælk, salt og bagepulver. Pisk det godt sammen
 3. Tilsæt hvedemel lidt ad gange og pisk dejen ensformig
 4. Lad dejen stå i 5-10min imens ovnen varmes op.
 5. Form broccolibollerne med to skeer eller hænderne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
 6. Bag broccolibollerne i ovnen ved 200 graders varme i ca. 20min eller til bollerne bliver let gyldne.

 

Del på print

23 kommentarer til “Broccoliboller – sunde grøntsagsboller”

 1. Hold nu op
  Maria – det er blevet favoritter herhjemme. De er så gode . Tak for en lækker opskrift . Præsenterede bollerne for min Anti grønsags spisende veninde og hun var helt vild med dem. Vi lavede dem til vegetar burgere og det var bare et hit .

 2. Hej Maria,
  Bollerne ser super lækre ud, og dem vil jeg helt sikkert prøve af i aften.
  Jeg undrer mig dog over kalorie-mængden. Er der mange kalorier i, nu hvor bollerne laves på hvedemel?
  Mvh
  Pernille

 3. Har lige stiftet bekendtskab med denne opskrift, men suk bollerne hævede slet ikke og er helt flade. Jeg syntes ofte jeg har det problem når jeg bager uden gær og med bagepulver. Hvad gør jeg mon forkert?

  1. ØV! Der er ikke noget værre, end når ens hjemmebag bare ikke rigtig vil.
   Det er jo lidt svært at vide, hvad du skulle have gjort anderledes, men måske dejen har været for våd. Tilførelse af noget mere mel, vil måske gøre resultatet bedre?

  2. Prøv at lade være med at åbne ovnen før de er helt færdige. Mine sank sammen og blev rynkede og flade, men ikke næste hold hvor jeg undlod at åbne

 4. Disse boller er et kæmpe hit herhjemme! Vi bager af et helt broccoli, altså med stilk. Vi har fryseren fuld og bruger dem til madpakker. Vi skifter 200g af hvedemelet ud med fuldkorn, det virker perfekt 🙂 Det smager mega godt med buko pikant ost på! Tak for skønne opskrifter Maria 🙂

  1. Ej men altså hvor gjorde denne kommentar mig glad. For hvor er det skønt at høre, at ens opskrifter bliver brugt rundt omkring i de danske hjem. Tak for dig.

   Kh Maria

 5. Kan jeg bruge fuldkornsprodukter i stedet for hvedemel?

  Hvor mange kcal vil du sige en bolle ca indeholder.?

 6. Jeg tilslutter mig de andre! Fantastiske boller Maria…
  Opskriften er blevet delt ud til gud og hver mand siden jeg bagte dem i går.
  Jeg brugte 150 gr fuldkornshvedemel og 150 gr hvedemel for at gør dem lidt grovere og de blev stadig SUPER lækre 🙂

  Bestemt ikke sidste gang jeg laver dem!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *