Den du ved nok kage er en chokoladekage lavet på kakaopulver, og med et generøst lag topping bestående af kakao og kokos på sig. Chokoladekagen er utrolig nem at bage, og det er oplagt at bage sådan en kage til arrangementer, hyggestunder og kagedage.
Inspiration til chokoladekager: Chokoladekage og Brownie
Opskrift på den du ved nok kage
Den du ved nok kage
Ingredienser
Kagedej:
- 220 g sukker
- 150 g hvedemel
- 50 g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 170 g smør
- 2 dl mælk
- 1/2 dl stærk kaffe
Kokostopping:
- 150 g smør
- 200 g flormelis
- 150 g kokosmel
- 3 spsk. kakaopulver
- 1/2 dl stærk kaffe
Sådan gør du
Kagedej:
- Tænd ovnen på 175 graders almindelig ovn
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen
- Smelt smør, bryg kaffen og bland de tørre ingredienser med smør, kaffe, æg og mælk
- Pisk kagedejen godt sammen til der ingen klumper kan ses
- Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir, ca. 20*30 cm
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 25-35min eller til kagen er gennembagt, men ikke er bagt tør
- Lad kagen afkøle helt
Kokostopping:
- Smelt smør i en gryde og tilsæt kaffe
- Tilsæt flormelis, kokosmel og kakaopulver og rør det til en ensartet masse
- Fordel kokostopping over kagen
Chokoladekage med kokostopping
De fleste undrer sig nok over, hvor dette særlige navn – den du ved nok kage, kommer fra. Ikke destomindre er det blevet folkekendt, at chokoladekagen med kokostopping hedder dette mærkværdige navn. Selve kagen er egentlig en klassisk chokoladekage. Eller måske skulle man nærmere kalde den kakaokage, da der i selve kagedejen ikke er tilført chokolade. Derfor er det også utrolig vigtigt, at kagen ikke bages for længe i ovnen, så kagen ikke bliver tør og kedelig. Der er nemlig ikke meget ved en tør skæreskage. En skærekage skal derimod være let fugtig og saftig i udtrykket. Ligesom den selvfølgelig også skal kunne holde formen, når den skæres ud fra bradepanden. Det samme er tilfældet med kokostoppingen. Den giver ekstra karakter og smag til chokoladekagen.
Inspiration til kager: Chokoladekage i bradepande og Black Magic kage
Sådan bager du kagen
Det er vigtigt at alle de tørre ingredienser blandes rigtig godt sammen. Salt, bagepulver sukker mm., skal blandes grundigt rundt, så den ene side af kagen ikke smager salt, og den anden side af kagen hæver mere end den anden. Dernæst brygges kaffen. En god, stærk kop kaffe er et foretrække. Kaffen tilsættes sammen med smeltet smør og mælk. Dernæst røres alle ingredienserne rigtig godt sammen, til der ikke længere ses nogle klumper i dejen. Kagedejen til en den du ved nok kage skal være glat og ensartet. Herefter hældes kagedejen i en form beklædt med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn. Imens din den du ved nok kage bages færdig i ovnen, kan man passende udnytte tiden til at lave toppingen. Igen brygges en stærk, god kaffe som tilsættes til en gryde med smør. Lad det smelte ved lav varme og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør toppingen til en ensartet konsistens. Det er vigtigt, at den du ved nok kagen afkøles, inden der fordeles kokostopping henover. Fordel slutteligt toppingen henover chokoladekagen. Når kokostoppingen er fordelt godt henover kagen, kan den serveres. Kagen smager skønt sammen med kaffe, en varm kop te eller kakao.
Inspiration til kager: Hvid brownie og Drømmekage
Kan den du ved nok kage fryses?
Hele kagen kan sagtens fryses, når den er blevet bagt. Lad blot din den du ved nok kage afkøle helt inden den fryses ned. Man kan derfor også sagtens bage en stor portion, og fryse halvdelen ned til en anden god gang, man har lyst til chokoladekage med kokostopping.