Chokolade ganache Chokoladeganache
Opskriften på chokolade ganache indeholder reklame for Valsemøllen

Børnene har været med mig i køkkenet hele weekenden, hvor vi har bagt kager, boller og kreeret indiske gryderetter til fryseren. Det hele har simpelthen været så hyggeligt, og spiloppen fik tilmed lov til, selv at stå for en kage. Det var en ”bland selv kage” fra Valsemøllen. En skøn chokoladekage, som ikke kræver det store stykke arbejde, andet end at pynte kagen med diverse farverige elementer – glasur, bær, frosting og lyserødt kagekrymmel. Der var ikke et øje tørt, kan i nok forestille jer. Kagen med den massive mængde pynt, blev om aftenen serveret til vores gæster sammen med endnu flere friske bær og vanilje is. I kan måske forestille jer, hvor stolt spiloppen var, over sin præstation.

Chokolade kage med ganache

Valsemøllen opskrift Chokoladekage dej

Imens spiloppen udfoldede sine bageevner, så bagte jeg også en chokoladekage fra Valsemøllen, der blev pyntet med chokolade ganache hvori, der var en anelse peanutbutter. Chokoladekagen blev udover chokolade ganache, selvfølgelig pyntet med en gavmild håndfuld saltet peanuts, der smagte virkelig dejligt sammen med kagen

Inspiration til nemme kage opskrifter: Klassens time chokoladekage og æblemuffins med nødder

Ganache med chokolade Peanutbutter ganache

Opskrift på chokolade ganache

Jeg har efterhånden lavet chokolade ganache en del gange, og derfor har jeg selvfølgelig også prøvet det irriterende øjeblik, hvor ens ganache skiller. Mit trick til at dette ikke sker er, at hælde piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade, imens der røres kraftigt med en kagespatel. Faktisk hælder jeg blot nogle få dråber fløde af gangen, og på den måde undgår jeg, at chokolade ganachen ikke skiller.

Til sin chokolade ganache kan man tilsætte f.eks. peanutbutter, som jeg har gjort denne gang, men man kan også bruge karamel, kaffe og forskellige frugtsafter. Det selvsamme kan man gøre til chokoladekagen. Det vil sige, at man betragter chokoladekagen som sin grundopskrift, og dertil kan man så tilføje forskellige ingredienser til kagedejen. Nødder, chokoladestykker, bær osv. er virkelig godt.

Chokoladekage med peanuts Kage med chokolade ganache

Ingredienser

Hjemmebagt chokolade kage

Valsemøllen chokoladekage blanding

Chokolade ganache

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g creamy peanutbutter
  • 100 ml piskefløde

Sådan gør du

Chokolade kage:

  • Bag chokolade kagen som anført i opskriften eller på pakken

Chokolade ganache med peanutbutter

  • Smelt chokolade og peanutbutter over et varmt vand bad
  • Opvarm piskefløde under konstant omrøring til det koger
  • Hæld piskefløden meget langsomt ned i den smeltede chokolade imens der omrøres med en kagespatel. Tilsæt gerne fløden af flere omgange
  • Lad chokolade ganachen køle lidt af i køleskabet inden den hældes over den afkølede chokoladekage
  • Pynt f.eks. kagen med peanuts og lad den køle helt af i køleskabet efterfølgende