Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins Banan muffins
Disse klassiske bananmuffins med chokolade smager som en drøm, og er noget af det aller nemmeste bagværk, som man kan bage. Børnene kan sågar bage dem selv, med en smule vejledning undervejs.

Muffins med chokolade og banan

Jeg hørte engang i radioen, da jeg kørte de små krudtugler i vuggestue og børnehave, at hver fjerde banan ender i skraldespanden. Radioprogrammet handlede om madspild, som i øvrigt er et emne, jeg går virkelig meget op i. Det er også noget, som jeg har øvet mig på seneste fem år, hvor jeg har været forælder og haft et stort mad forbrug i husholdningen. Lige præcis bananer går dog aldrig til spilde. Jeg køber ca. 10 bananer om ugen, og rub og stub bliver spist. Det er faktisk ofte sådan, at når jeg vil bage bananmuffins som disse, bananbrød eller bananpandekager, så er alle bananer blevet spist.

Hvis selvsamme ikke er tilfældet hjemme hos jer, og i godt kan have nogle overmodne bananer liggende i frugtskålen, så vil jeg på det kraftigste anbefale, at trylle dem om til noget lækkert bagværk. Som f.eks disse bananmuffins med chokolade.

Muffins med banan Bananmuffins med chokolade

Banan i sødt bagværk

Lige præcis banan er generelt virkelig godt at bage med. Her mener jeg selvfølgelig de modne bananer, som er bløde, brun-plettede og meget søde i smagen. De indeholder nemlig en stor mængde fruktose, som i dagligtale går under navnet “frugtsukker”. Det er ligepræcis derfor, at de er virkelig gode til at give både sødme, men også en god konsistens til bagværket.

Inspiration til muffins opskrifter: Muffins med blåbær og hvidchokolade og De bedste chokolade muffins

Banan muffins med chokolade Muffins med chokolade og banan

Gode råd til opskriften på bananmuffins

  • Tykke papirmuffins forme er bedst til at holde på muffins formen
  • Blåbær, hindbær eller andet frugt, smager også skønt i disse bananmuffins
  • Hold godt øje med dine bananmuffins i ovnen, da alle ovne varme forskelligt
  • Pynt evt. dine bananmuffins med vanilje frosting
Opskrift på bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Udskriv Pin
Antal: 12 styks

Ingredienser

  • 2 æg
  • 140 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • 2 modne bananer
  • 140 g blødt/stuetempereret smør
  • 150 g chokolade (ca. 50%)

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen
  • Mos bananerne og tilsæt dem til æggemassen sammen med de tørre ingredienser og det bløde smør
  • Bland kagedejen godt sammen og tilsæt hakket chokolade
  • Fordel kagedejen i muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til kagerne er gennembagte

 

Del på print

15 kommentarer til “Bananmuffins med chokolade”

  1. 5 stars
    Selvom det er en meget simpel opskrift, var det alligevel nogle af de bedste muffins familien har smagt i lang tid:)

  2. dorthe hvidtfeldt

    5 stars
    Wowww der var de de absolut BEDSTE banan muffins jeg til dato har fundet…. og jeg har prøvet MANGE….. TAK for den lækre opskrift 6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra
    De bedste sommerhilsner fra Dorthe

  3. Hej Maria
    Kan man eventuelt skære ned på smør og sukker hvis jeg tilsætter flere bananer Istedfor så meget sukker.
    På forhånd tak
    Vh Pınar

    1. Hej Pinar

      Det tror jeg helt sikkert godt at du kan eksperimentere med. Jo mere modne bananer du bruger, jo mindre raffineret sukker behøver du. Fedtstof delen er lidt svære at komme udenom er min generelle erfaring, men du kan med sikkerhed godt skrue lidt ned for mængden. Alternativt kan du også eksperimentere med kokos olie, peanutbutter eller andet nøddesmør, der indeholder flere umættede fedtsyrer i forhold til smør, der består hovedsageligt af mættet fedt 🙂

      Jeg håber du kan bruge mit svar.
      Kh

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering