Disse klassiske bananmuffins med chokolade smager som en drøm, og er noget af det aller nemmeste bagværk, som man kan bage. Børnene kan sågar bage dem selv, med en smule vejledning undervejs.
Muffins med chokolade og banan
Jeg hørte engang i radioen, da jeg kørte de små krudtugler i vuggestue og børnehave, at hver fjerde banan ender i skraldespanden. Radioprogrammet handlede om madspild, som i øvrigt er et emne, jeg går virkelig meget op i. Det er også noget, som jeg har øvet mig på seneste fem år, hvor jeg har været forælder og haft et stort mad forbrug i husholdningen. Lige præcis bananer går dog aldrig til spilde. Jeg køber ca. 10 bananer om ugen, og rub og stub bliver spist. Det er faktisk ofte sådan, at når jeg vil bage bananmuffins som disse, bananbrød eller bananpandekager, så er alle bananer blevet spist.
Hvis selvsamme ikke er tilfældet hjemme hos jer, og i godt kan have nogle overmodne bananer liggende i frugtskålen, så vil jeg på det kraftigste anbefale, at trylle dem om til noget lækkert bagværk. Som f.eks disse bananmuffins med chokolade.
Banan i sødt bagværk
Lige præcis banan er generelt virkelig godt at bage med. Her mener jeg selvfølgelig de modne bananer, som er bløde, brun-plettede og meget søde i smagen. De indeholder nemlig en stor mængde fruktose, som i dagligtale går under navnet “frugtsukker”. Det er ligepræcis derfor, at de er virkelig gode til at give både sødme, men også en god konsistens til bagværket.
Inspiration til muffins opskrifter: Muffins med blåbær og hvidchokolade og De bedste chokolade muffins
Gode råd til opskriften på bananmuffins
- Tykke papirmuffins forme er bedst til at holde på muffins formen
- Blåbær, hindbær eller andet frugt, smager også skønt i disse bananmuffins
- Hold godt øje med dine bananmuffins i ovnen, da alle ovne varme forskelligt
- Pynt evt. dine bananmuffins med vanilje frosting
Opskrift på bananmuffins med chokolade

Ingredienser
- 2 æg
- 140 g sukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje
- 2 modne bananer
- 140 g blødt/stuetempereret smør
- 150 g chokolade (ca. 50%)
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen
- Mos bananerne og tilsæt dem til æggemassen sammen med de tørre ingredienser og det bløde smør
- Bland kagedejen godt sammen og tilsæt hakket chokolade
- Fordel kagedejen i muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til kagerne er gennembagte
15 kommentarer til “Bananmuffins med chokolade”
Selvom det er en meget simpel opskrift, var det alligevel nogle af de bedste muffins familien har smagt i lang tid:)
Hvor det bare glæder mig at høre! Tusind tak <3
Hej
Hvor mange bananmuffins giver en enkelt portion cirka ?
Den giver ca. 12 🙂
Mvh Maria
Bedste bananmuffins ever. Bagte dem i silikone-form og brugte “kun” 125 g hakket mælkechokolade
Hej Pia
Hvor dejligt at høre!
Tusind tak 🙂
Kan de fryses?
Jeg lavede dem til min familie og de elskede dem så ja de er gode. Ps er 12 år <3
Hvor er jeg glad for at høre det. Tak <3
Hej.
Kan de fryses .
Mvh Henriette
Det kan de bestemt! 🙂
Wowww der var de de absolut BEDSTE banan muffins jeg til dato har fundet…. og jeg har prøvet MANGE….. TAK for den lækre opskrift 6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra
De bedste sommerhilsner fra Dorthe
Kære Dorthe
Hvor gør det mig altså bare glad at høre. Tusind tak for den hjertevarme kommentar!
Kh Maria 🙂
Hej Maria
Kan man eventuelt skære ned på smør og sukker hvis jeg tilsætter flere bananer Istedfor så meget sukker.
På forhånd tak
Vh Pınar
Hej Pinar
Det tror jeg helt sikkert godt at du kan eksperimentere med. Jo mere modne bananer du bruger, jo mindre raffineret sukker behøver du. Fedtstof delen er lidt svære at komme udenom er min generelle erfaring, men du kan med sikkerhed godt skrue lidt ned for mængden. Alternativt kan du også eksperimentere med kokos olie, peanutbutter eller andet nøddesmør, der indeholder flere umættede fedtsyrer i forhold til smør, der består hovedsageligt af mættet fedt 🙂
Jeg håber du kan bruge mit svar.
Kh