Bananbrød

Bananbrød er en skøn blanding af et brød og en kage. Banan er nemlig i sig selv utrolig sød, da den indeholder en stor mængde frugtsukker, og derfor bliver brødet også rigtig sødt, af et brød at være. Konsistensen er ligeledes som et brød, men et bananbrød smager altså hen af kage. Hvorfor det er en perfekt kombination fra begge verdener.

Inspiration til opskrifter med banan: Muffins med banan og Stegte bananer

Opskrift på bananbrød

Bananbrød

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 60 g brun farin
  • 100 g smør
  • 4 modne bananer (gerne til den brune side)
  • 1 gul banan
  • 50 g hasselnødder
  • 200 g hvedemel (gerne en grovere meltype. F.eks stenformalet hvedemel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 graders varme, varmluft
  • Pisk æg og brunfarin luftigt
  • Smelt smør og vend det i æggemassen
  • Mos de fire modne bananer og vend det i æggemassen
  • Hak nødderne groft og vend det i dejen
  • Bland de tørre ingredienser godt sammen i en skål for sig, og bland det sammen med resten af dejen
  • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir
  • Halver den gule banan og placer den på toppen af dejen
  • Bag bananbrødet i ovnen ved 180 graders varme i ca. 45min eller til brødet er gennembagt

Bananbrød

Hjemmelavet brød med banan

Banan er en helt særlig frugt at bage med. Banan har nemlig et naturligt højt indhold af frugtsukker. Hvorfor den er virkelig god at bage med. Det er altså ikke tilfældigt, at banan ofte bruges i muffins, kager, pandekager mm., det bidrager nemlig både med sødme og smag. Derudover har banan en virkelig særlig konsistens. Banan er nemlig cremet og fyldig, som netop er dét som gør dejen svampet og saftig. Sidst men ikke mindst har banan en karakteristisk smag, som for de fleste smager rigtig godt. Dette er også tilfældet i denne opskrift på hjemmelavet bananbrød, hvor der er brugt modne bananer. Det er nemlig ikke helt uvæsentligt, hvor modne frugterne er. Bananerne skal helst være til den overmodne side, hvor skrællen er blevet yderst brun og selve frugten utrolig sukkerholdig. På netop dette stadie får man det allerbedste bananbrød.

Inspiration til opskrifter med banan: Bananvafler og Banangranola

Bananbrøds ingredienser

Opskriften ovenfor er som altid en grundopskrift. Det vil sige en helt basis opskrift, hvoraf resultatet bliver virkelig godt. Men man kan sagtens variere udtrykket og smagen af sit bananbrød meget mere. Man kan nemlig tilsætte andre ingredienser end blot banan, hvedemel, æg, smør og bagepulver, som bærer selve opskriften. Chokolade i forskellige arter samt nødder er oplagt at tilsætte til dejen. Både chokolade og nødder giver tekstur og knas til et bananbrød, og så bidrager det med ekstra smag.

Inspiration til opskrifter med banan: Bananis og Banankage

Bananbrød til store og små

Et klassisk bananbrød er virkelig også godt til små børn. Man kan helt udelade brunfarin, hvis man ønsker opskriften uden raffineret sukker, og så blot benytte sig af sødmen fra bananens frugtsukker. Derudover kan de bages i mindre forme, så de får udtrykket ligesom et gammeldags skolerugbrød. En oplagt ide til madpakken eller lignende.

Inspiration til opskrifter: Græskarbrød og Blåbærbrød

Er brødet fryseegnet?

Ligesom det meste andet bagværk, så kan også bananbrød sagtens fryses ned. Lad det evt. tø op på køkkenbordet eller lun det nogle minutter i mikrobølgeovnen. Sidst nævnte gør bananbrødet saftigt og blødt.

Hvordan serveres bananbrødet?

Brødet kan spises fuldstændig som det er. Det vil sige skåret ud og som en klassisk skærekage. Derudover smager det også skønt med smør, hjemmelavet chokoladepålæg eller lignende ovenpå.

4 kommentarer til “Bananbrød”

    1. Det burde det vel i princippet, da man i opskrifter kan udskifte æg med bananer 🙂 Jeg ville da bare give det et forsøg.

  1. Er lige faldet over dit site; hold da op hvor spændende! Jeg kan næsten ikke vente med at prøve mange af dem :¤)
    Det der gør netop dine opskrifter så spændende er, at de ikke ligner alle de andres, de har lige et twist på en både spændende og eksotisk måde. Din præsentation af retterne, både skriftligt og fotografisk er ligeledes i top.

    Godt gået – fortsæt endelig

    Michael

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering