Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins

Disse klassiske bananmuffins med chokolade smager som en drøm, og er noget af det aller nemmeste bagværk, som man kan bage. Børnene kan sågar bage dem selv, med en smule vejledning undervejs. Og så kan muffins varieres i det uendelige. Denne udgave på muffins med banan er også med chokolade. Banan og chokolade er bare en virkelig god kombination.

Opskrift på bananmuffins

Bananmuffins

Bananmuffins med chokolade

Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 12 styks

Ingredienser

  • 2 æg
  • 140 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • 2 modne bananer
  • 140 g blødt/stuetempereret smør
  • 150 g chokolade (ca. 50%)

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Bland alle de tørre ingredienser godt sammen
  • Mos bananerne og tilsæt dem til æggemassen sammen med de tørre ingredienser og det bløde smør
  • Bland kagedejen godt sammen og tilsæt hakket chokolade
  • Fordel kagedejen i muffinsforme og bag kagerne i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15min eller til kagerne er gennembagte

Bananmuffins med chokolade

Jeg hørte engang i radioen, da jeg kørte de små krudtugler i vuggestue og børnehave, at hver fjerde banan ender i skraldespanden. Radioprogrammet handlede om madspild, som i øvrigt er et emne, jeg går virkelig meget op i. Det er også noget, som jeg har øvet mig på det sidste årti, hvor jeg har været forælder og haft et stort madforbrug i husholdningen. Lige præcis bananer går dog aldrig til spilde. Jeg køber ca. 10 bananer om ugen, og rub og stub bliver spist. Det er faktisk ofte sådan, at når jeg vil bage bananmuffins som disse, bananbrød eller bananpandekager, så er alle bananer blevet spist. Men hvis selvsamme ikke er tilfældet hjemme hos jer, og i godt kan have nogle overmodne bananer liggende i frugtskålen. Så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at trylle dem om til noget lækkert bagværk. Som f.eks disse bananmuffins med chokolade.

Banan i sødt bagværk

Lige præcis banan er generelt virkelig godt at bage med, og derfor smager bananmuffins også bare så godt. Her mener jeg selvfølgelig de modne bananer, som er bløde, brun-plettede og meget søde i smagen. De indeholder nemlig en stor mængde fruktose, som i dagligtale går under navnet “frugtsukker”. Det er ligepræcis derfor, at de er virkelig gode til at give både sødme, men også en god konsistens til bagværket.

Inspiration til muffins opskrifter: Muffins med blåbær og hvidchokolade og De bedste chokolade muffins

Muffin ingredienser
  • Tykke papirmuffins forme er bedst til at holde på muffins formen. Og hvis du har en bagepladeform til muffins, så er det virkelig nemt at putte papirsformene i hullerne, og derefter fordele dejen deri. Det synes jeg, giver det bedste resultat, når jeg skal bage bananmuffins.
  • Blåbær, hindbær eller andet frugt, smager også skønt i disse bananmuffins
  • Hold godt øje med dine kager, når de er kommet i ovnen, da alle ovne varme forskelligt
  • Pynt evt. dine kager med frosting eller glasur, når de er færdigbagte. Det er blot vigtigt, at kagerne er kølet helt ned inden, at de smøres med f.eks en smørcreme. Ellers så smelter cremen meget hurtigt ned ad kagerne.

Inspiration til muffins opskrifter: Muffin grundopskrift

Sunde muffins

Hvis man ønsker at reducere indholdet af raffineret sukker, så er det muligt. Raffineret sukker er det hvide sukker, som vi køber i pakker, og ofte tilsætter til vores kager. Banan har som tidligere nævnt et højt indhold af frugtsukker, og det kan udnyttes, når man laver bananmuffins. Hvis bananerne er søde nok, så behøver man faktisk ikke at tilsætte hvidt sukker derudover. Alternativt kan du tilsætte en ekstra banan eller to, som yderligere kan søde dine bananmuffins.

23 kommentarer til “Bananmuffins med chokolade”

  1. 5 stars
    Selvom det er en meget simpel opskrift, var det alligevel nogle af de bedste muffins familien har smagt i lang tid:)

  2. dorthe hvidtfeldt

    5 stars
    Wowww der var de de absolut BEDSTE banan muffins jeg til dato har fundet…. og jeg har prøvet MANGE….. TAK for den lækre opskrift 6 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra
    De bedste sommerhilsner fra Dorthe

  3. Hej Maria
    Kan man eventuelt skære ned på smør og sukker hvis jeg tilsætter flere bananer Istedfor så meget sukker.
    På forhånd tak
    Vh Pınar

    1. Hej Pinar

      Det tror jeg helt sikkert godt at du kan eksperimentere med. Jo mere modne bananer du bruger, jo mindre raffineret sukker behøver du. Fedtstof delen er lidt svære at komme udenom er min generelle erfaring, men du kan med sikkerhed godt skrue lidt ned for mængden. Alternativt kan du også eksperimentere med kokos olie, peanutbutter eller andet nøddesmør, der indeholder flere umættede fedtsyrer i forhold til smør, der består hovedsageligt af mættet fedt 🙂

      Jeg håber du kan bruge mit svar.
      Kh

  4. 5 stars
    Kære Maria.
    Prøvebagte med 100g sukker+4 bananer+ samt resten ifølge din opskrift – de vakte stor glæde i opgangen, så i morgen bliver en ny dej lavet og givet som adventsgave.
    Tak for en rigtig god smagsoplevelser

  5. Anja Juel Rosentorn

    5 stars
    Virkelig et hit, har prøvet mange opskrifter. Men denne opskrift er virkelig god hos voksne og unger mellem 3-35 år

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering