Banangranola

Banangranola

Banangranola lyder måske som noget meget avanceret morgenmad. Men det er simpelthen så nemt at blande most banan i sin sprøde granola inden det bages i ovnen. Det giver en dejlig sødme og karakteristisk banansmag til din morgenmad. Drys din banangranola på skyr, yoghurt mm.

Inspiration til opskrifter: Granola og Mysli

Opskrift på banangranola

Banangranola

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 23 minutter

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • 50 g smør
  • 200 g grovvalset havregryn
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Mos bananerne i en stor skål
  • Hak nødder groft
  • Smelt smør og tilsæt det til bananmosen sammen med de øvrige ingredienser. Vend det hele godt sammen
  • Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag din banangranola i ca. 20-25min, og vend gerne granolaen et par gange undervejs.
  • Lad din banangranola køle helt ned inden den brækkes i mindre stykker og fyldes på glas

Hjemmelavet granola med banansmag

Jeg laver virkelig ofte granola. Det kan holde sig utrolig længe, kan varieres på et utal af måder, og så smager det bare virkelig godt hver eneste gang. Denne gang skal i blive præsenteret for en banangranola, der lige for tiden er min yndlings variant. Som beskrevet i opskriften ovenfor, så moser jeg blot mine bananer, inden jeg vender dem med smør. Det er vigtigt, at bananerne er modne, for ellers vil den karakteristiske søde smag fra bananerne ikke komme frem. Dernæst blander jeg havregryn med mine nødder. Jeg vælger oftest mandler og hasselnødder, når jeg skal lave banangranola. Det er helt simpelt, og noget jeg altid har i mit køkken. Slutteligt vendes det hele godt sammen og bages i ovnen. Når det er bagt i ovnen, så skal det køle helt ned før granolaen bliver sprød. Derefter kan det knækkes i mindre stykker og fyldes på glas. Det er vigtigt, at glasset slutter tæt, så morgenmaden forbliver sprød.

Inspiration til mysli opskrifter: Chokolade granola og Mysli med havre

Kostfibre i havregryn

Man kan drysse sin banangranola på mange forskellige morgenmadprodukter. Det behøver ikke blot at være yoghurt, skyr eller mælk. Jeg kan også godt lide, at fordele hjemmelavet granola udover mine smoothiebowls. Det sprøde granola går godt sammen med den cremede smoothie. Og så ved jeg også, at jeg på denne måde får kostfibre. Havregryn, som er grundingrediensen i denne opskrift, har nemlig et højt indhold af kostfibre. Det anbefales, at vi spiser kostfibre hver eneste dag. Og her er banangranola altså et glimrende forslag til at få kostfibre på. Denne gang valgte jeg en spinatsmoothie, men du kan også drysse din hjemmelavet granola udover en smoothie baseret på jordbær, hindbær osv.

Inspiration til opskrifter: Granola med kanel og granola med chokolade

Opbevaring af banangranola

Selve banan granolaen lavede jeg for snart en uge siden. Det kan som sagt holde sig i flere uger, hvis det opbevares køligt og i en lukket beholder. Jeg vil dog mene, at sådan en portion som denne ikke holder meget længere end en uges tid. For det smager virkelig godt.

Inspiration til opskrifter: Granola

1 kommentar til “Banangranola”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering