Blåbærbrød er et svampet brød med banan og æg. Blåbærbrødet er saftigt og blødt, og kan spises som det er som en snack eller sundere alternativ til kage. Brødet indeholder nemlig ikke så meget raffineret sukker, som en almindelig banakage f.eks. gør det.
Inspiration til opskrifter: Bananbrød og blåbærmuffins
Opskrift på blåbærbrød

Blåbærbrød
Ingredienser
- 3 små modne bananer, ca. 200g
- 3 æg
- 120 g blødt smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g brunfarin
- 250 g hvedemel
- 250 g blåbær
- 1 spsk. chiafrø
Sådan gør du
- Mos bananerne
- Pisk æg og brunfarin luftigt
- Tilsæt smør, vaniljesukker, brunfarin, hvedemel, chiafrø og most banan
- Rør det hele til en ensartet masse uden klumper
- Tilsæt blåbær til dejen
- Fordel dejen i en brødform beklædt med bagepapir
- Bag blåbærbrødet i en forvarmet ovn ved 160 graders varme, varmluft i ca. 1 time
- Lad det køle ned inden det serveres
Amerikansk sødt brød med blåbær
Det er ikke en dansk tradition at spise brød sødet med bær og frugt. Traditionelt set er det en amerikansk spise, som vi har taget til os. Typisk indeholder et bananbrød eller blåbærbrød mindre raffineret sukker, fordi det er sødet med frisk frugt, og en helt del mindre, hvidt sukker end f.eks en banankage. Det samme er tilfældet ved dette blåbærbrød, som kun indeholder 100g brunfarin i hele blåbærbrødet. Hvilket er væsentlig mindre end f.eks kage. Derfor er det også oplagt at servere brødet som et sødt indslag til børn, en sundere snack, eller et sødt indslag i madpakken. Der er heller ikke noget så godt som noget sødt til kaffen om eftermiddagen.
Inspiration til opskrifter: Blåbærtærte og Flettærte med blåbær