Bananis – den bedste nicecream

Bananis

Bananis, også kaldet nicecream, er en fantastisk opfindelse. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan denne lækre, bløde, søde, smagfulde og ikke mindst sunde bananis kan være gået mine øjne forbi i så lang tid.

Sund bananis også kaldet nicecream

Da jeg for nogle år siden opdagede nicecream, som er modne, frosne bananer blendet med plantemælk, så bliver jeg simpelthen så positivt overrasket. Jeg havde set opskriften og forskellige kreationer på diverse, udenlandske blogs, men aldrig havde jeg forestillet mig at det smagte så godt. Det var nok højst sandsynligt fordi, at bananisen er både fri for mælk, gluten og animalske produkter. Og overordnet set, spiser jeg det hele. Ihvertfald gluten og mælkeprodukter er jeg særligt glad for. Min grund til at spise bananis er derfor ikke andet end at jeg simpelthen synes det smager rigtig godt, og det samme synes min familie. Derudover kan man selvfølgelig glæde sig over, at det er en del sundere is, fordi den ikke indeholder raffineret sukker. Sødmen kommer nemlig udelukkende fra frugtsukkeret i bananerne. Hvorfor det også er vigtigt, at man bruge bananer, der er meget modne og endda overmodne, fordi de har et højt sukkerindhold.

Inspiration til sommer opskrifter: Den bedste og nemmeste iskaffe

Banan is

Opskrift på bananis

Bananis

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Bananis:

  • 4 modne bananer
  • 2-4 spsk. plantemælk (alm. mælk kan også bruges)

Topping:

  • 1 Banan
  • 50 g mørk chokolade
  • evt. frisk mynte

Sådan gør du

Bananis:

  • Skær banan i skiver og frys bananerne i en fryser til de er helt dybfrosne
  • Blend banan og plantemælk i en blender til det bliver en ensartet, cremet massen
  • Server med det samme sammen med hakket chokolade og bananer skåret i fine skiver
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Ingredienser til nicecream

Det er simpelthen så ufattelig nemt at lave nicecream, at man knap nok kan kalde det én opskrift. Dog er der en masse smags variationer, man kan tilføje til sin bananis, så smagene og udtrykket ændrer sig.

Bananis består nemlig blot af banan og en smule mælk samt den topping man bedst kan lide, og som passer til årstiden. I forhold til mælken er det her man kan variere med mandelmælk, laktosefri mælk, havremælk osv hvis man er veganer laktoseintolerant eller andet. Jeg synes dog denne nicecream smager helt perfekt med helt almindeligt mælk også.

Is med banan

Inspiration til sommerdesserter: Klassisk råcreme med frugt

Tips og tricks til is opskriften

Det er bedst at bruge banan som hovedingrediens, fordi den netop får en utrolig cremet konsistens, når den bliver blendet. Udover banan, kan man dog sagtens bruge en masse andre ingredienser også.

  • Jordbær, hindbær, blåbær og andre typer frugt og bær kan tilsættes isen
  • I stedet for plantemælk kan man også sagtens bruge sødmælk f.eks
  • Mørk chokolade, nødder, frø og kerner kan isen blive toppet med
  • Peanutbutter, kokosmælk og nøddesmør generelt, kan bruges i opskriften

 

Del på print

6 kommentarer til “Bananis – den bedste nicecream”

  1. Jeg laver den med peanut butter minus mælk.. Det er så godt. Prøv også med frosne jordbær. Jeg har altid frosne baner i fryseren til lidt is..

    1. Maria Vestergaard

      Det lyder godt nok også lækkert! Tusind tak for tippet. Det må jeg prøve næste gang. 🙂

  2. Uha, tror du at en stavblender kan klare arbejdet, i mangel på bedre blender? Eller var det allerede en vanskelig opgave med en almindelig blender?

    1. Maria Vestergaard

      Jeg klarede den faktisk med stavblenderen. Min blender var ikke god nok, så det var stavblenderen der endte med at gøre arbejdet. Hvis man har en foodprocessor er det selvfølgelig det mest optimale! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering