Chiagrød er en cremet og blød grød, som tilberedes over natten, og derudover kræver meget lidt forberedelse aftenen før. Chiagrøden spises kold og kan toppes med alverdens lækkerier som friske bær, nødder, chokolade mm. Den kolde grød kaldes derfor også en overnight grød, og er utrolig smagfuld.
Inspiration til grød opskrifter: Havregrød og Bagt grød
Opskrift på chiagrød
Chiagrød
Ingredienser
- 2 spsk. chiafrø
- 2 dl mælk
- evt. 1/2 tsk. vanilje eller vaniljesukker
- evt. honning, sirup eller andet andet søde med
Sådan gør du
- Bland chiafrø med mælk og stil det i køleskabet i ca. 8 timer. Hvis det er muligt, så bland det lidt rundt undervejs, eller ihvertfald et par minutter inden det skal spises, så konsistensen bliver ensartet
Hjemmelavet grød med chiafrø
Chiagrød med vanilje, bær og nødder er et utrolig smagfuldt måltid. Selve grøden består af chiafrø, mælk og evt. en smule honning og vanilje. De øvrige ingredienser er ren topping, hvor man kan lave lige præcis den smagsvariant, som man bedst kan lide. Chiagrøden kan derudover også laves på andre mejeriprodukter end mælk. Man kan bruge plantemælk, som har en cremet konsistens og en let sødlig smag. Derudover kan man bruge græsk yoghurt, skyr, A38 og meget mere. Det er derfor oplagt at benytte sig af lige præcis dét mejeriprodukt, som man ligger inde med.
Inspiration til grød opskrifter: Peanutbutter grød og Risengrød
Chiafrø
Lige præcis dette frø har en fantastisk sugeevne. Hvilket gør, at det trækker væske til sig, og slutteligt bliver en cremet konsistens. Smagen i sig selv er ikke særlig mærkbar, og chiagrøden kommer derfor mest af alt til at smage af lige præcis det, som man topper grøden med. Hvis man ønsker mere smag til sin morgenmad, så kan man derfor også tilføje frugter, bær, chokolade og krydderier til selve chiagrøden. Varme krydderier som kanel, kardemomme og nelliker er oplagte at eksperimentere med i vinterhalvåret. Derudover er chiafrø utrolig næringsrige ligesom andre frø og kerner. Frøene har b.la et højt indhold af Omega-3-fedtsyre.
Gode tips til chiagrød:
- Nødder, bær, frugt, hjemmelavet mysli, kokosflager, mynte mm. er alle ingredienser, som smager godt at toppe sin chiagrød med.
- Havregryn eller andre gryn og kerner kan tilsættes grøden
- Chiagrøden kan sagtens bages i ovnen og spises med sirup over som en sundere kage.
- I stedet for mælk kan man anvende mandelmælk, rismælk eller andet lignende ligesom man også kan bruge skyr eller græsk yoghurt til sin chiagrød. Sidst nævnte giver en chiabudding, som også smager herligt.
Inspiration til opskrift med chiafrø: Chiaboller og Bagt chiagrød
9 kommentarer til “Chiagrød”
Pingback: Mandelgrød - Maria Vestergaard
Pingback: Havregrød med banan - Maria Vestergaard
Pingback: Bagt havregrød med bær og nødder - Maria Vestergaard
Pingback: Quinoagrød med banan - Maria Vestergaard
Jeg prøvede i forgårs denne opskrift og intet skete. Chia frøene har ikke absorberet mælken stort set, det er bare mælk med lidt chia frø
Den har stået i køleskabet i 30 timer godt og vel fordi der intet skete… Har jeg gjort noget forkert eller?
Uha, det er svært at sige, præcist. Jeg ville nok røre rundt i den, nogle gange i løbet af den tid den står i køleskabet. Håber det lykkedes at få lavet en cremet chiagrød! 🙂
Hej anonym
Hvis de har stået i 30 timer, så synes jeg det lyder virkelig mærkeligt, men har du rørt rundt i grøden undervejs? 🙂
Mvh Maria
Hej Maria
Jeg prøvede din opskrift på chiagrød. Den har stået i 22 timer nu og har ikke omdannet sig til grød endnu. Jeg har rørt 4 gange i den og det ændrer ikke noget i forhold til at blive til grød.
Jeg synes det er mærkeligt.
Venlig hilsen
Tanja
Hej Tanja
Det lyder mærkeligt. Chiafrø plejer at opføre sig sådan, at de suger væske til sig, bliver langt større og dermed omdanner væsken til en grød. Jeg har desværre ikke yderligere gode tips at give i den forbindelse, da chiafrø som sagt plejer at suge væske til sig.
Mvh Maria Vestergaard