Æggewrap

Æggewrap

Æggewrap minder om en klassisk omelet. Forskellen er blot, at den fungerer som wrap således, at den foldes omkring noget fyld. Æggewrappen kan fungere som både frokost og nem aftensmad, og så kan den varieres på et utal af måder.

Inspiration til opskrifter: Spansk tortilla og Spidskålswrap

Opskrift på æggewrap

Æggewrap

Æggewrap

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 1 person

Ingredienser

Æggewrap:

  • 2 æg
  • 1 spsk. creme fraiche/skyr
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • en lille håndfuld persille
  • 1/2 tsk. salt
  • olivenolie til stegning

Fyld:

  • 1/2 avokado
  • 1/4 rødløg
  • 100 g stegt kylling

Sådan gør du

Æggewrap:

  • Pisk æg med mejeriprodukt, salt, hakket persille og bagepulver
  • Tilsæt olivenolie til en stegepande
  • Fordel æggemassen ud på hele stegepanden og bag æggewrappen på begge sider. Vend den evt. undervejs vha. en tallerken

Fyld:

  • Skær grøntsager og kød ud og fyld det i æggewrappen

Ægge wrap

Fyld til wraps

Det siger næsten sig selv, at wraps kan fyldes med utrolig meget, smagfuldt fyld. Overordnet set kan det inddeles i nogle få kategorier: grøntsager, kød og dressinger. Når det kommer til grøntsager, går avokado virkelig godt sammen med æg. Det samme er tilfældet med tomat, krydderurter, stegte svampe og meget mere. Det handler blot om at tænke kreativt, når man kigger i sin grøntsagsskuffe. Det samme gør sig gældende med kød og bælgfrugter. Det er derfor også oplagt at brugt en portion stegt kylling eller lignende, man har tilbage fra gårsdagens aftensmad. Det er på den måde også en oplagt måde at forebygge madspild på. I forholdt til dressinger smager hummus, yoghurt dressing mm., også dejligt i en æggewrap.

Inspiration æggeretter: Æggemuffins og Omelet 

Æg, mejeriprodukt og krydderier

Hovedingrediensen i en æggewrap er æg. Dette er altså fuldstændig ligesom andre æggeretter, hvor æggen i sig selv, kan bære måltidet. Æggene piskes i en skål, hvortil der tilsættes cremefraiche. Hvis man ikke har cremefraiche i sit køleskab, kan anden mejeriprodukt også bruges. Dette er for eksempel skyr eller anden mejeriprodukt, der har en forholdsvis cremet eller fast konsistens. Udover cremefraiche kan man også tilsætte krydderier og krydderurter til sin æggewrap. Purløg, timian og koriander er glimrende forslag til sådan et måltid. Ligesom man også sagtens kan lave æggewrappen uden nogen som helst ekstra smagsgivere.

Inspiration til opskrifter: Wrap med tun og Sund wrap

Wraps til madpakken

Når det kommer til wraps, så er det et oplagt frokost måltid. Dette er fordi, at det kan rumme virkelig meget forskelligt fyld, og stadigvæk bevare sin friskhed i en evt. madpakke. Æggewrappen holder godt sammen på fyldet således, at det heller ikke løber ud og bliver smattet. Såfremt man arbejder hjemmefra eller det er weekend, så er en hjemmelavet æggewrap også herligt at spise og servere derhjemme.

Inspiration til opskrifter: Æggekage

Hvor længe kan en æggewrap holde sig?

Æggeretter kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet. Det er blot vigtigt som med det meste andet mad, at det sættes på køl hurtigst muligt efter, at det er blevet tilberedt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering