Spansk tortilla

Spansk tortilla

Spansk tortilla er et slags æggekage bestående af hovedsageligt æg og kartofler. Æggeretten er derfor enestående til restemad og kan spises på alle tidspunkter af døgnet. Nedenfor ses opskriften på en klassisk, spansk tortilla som i øvrigt kan varieres med grøntsager og krydderurter.

Inspiration til opskrifter med æg: Omelet og Scrambled eggs

Opskrift på spansk tortilla

Spansk tortilla

Spansk tortilla

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 5 æg
  • 350 g kogte, kolde kartofler
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • friske krydderurter til servering

Sådan gør du

  • Hak løg fint og skær kartofler i tern
  • Tilsæt olivenolie på en varm pande og steg løg og kartofler ved middelvarme til kartoflerne bliver gyldne og let sprøde
  • Pisk æg til en ensartet masse og tilsæt salt
  • Fordel æggemassen ud på panden og skru for blusset på komfuret
  • Sæt låg på panden og bag den spanske tortilla i ca. 20min ved lav/middel temperatur til æggene har sat sig
  • Server med finthakkede krydderurter

Spansk æggekage

Spansk æggekage

Denne spanske opskrift går både under navnet “tortilla” og “omelet” uden for landets grænser og i Danmark for “æggekage”. Den laves traditionelt set med æg, løg og kolde, kogte kartofler. Det er derfor et simpelt måltid, der oprindeligt bliver serveret sammen med en tapas anretning. I den danske madkultur passer retten sig også ganske fint. Spansk æggekage kan man både servere til morgenmad, frokost og aftensmad og sammen med en skive ristet brød, udgør det et virkelig fint måltid.

Inspiration til opskrifter med æg: Blødkogt æg og Hjemmelavet æggesalat

Spansk tortilla opskrift

Ingredienser til spansk tortilla

Både æg og kolde kartofler mætter og giver fylde til måltidet. Ingredienserne derudover kan varieres i særdeleshed.

  • Grøntsager: Ærter, asparges, svampe, tomater, løg mm. alt efter sæson kan bruges i denne æggeret.
  • Mejeriprodukter: I en klassisk, spansk tortilla bliver der ikke brugt ost eller surmælks produkter, men hvis man har lyst til at eksperimentere med dette, så kan man sagtens. Særligt forskellige oste (cheddar, mozzarella mm.), smager skønt sammen med æg
  • Krydderurter: Urter giver både smag til ganen og til øjnene. Purløg, timian, rosmarin og andet i den dur kan benyttes.

Inspiration til opskrifter med æg: Armeriddere og Æggemuffins

Tilberedning af omelet

En smedejernspande er oplagt at bruge til tilberedningen af en spansk omelet. Den holder på varmen og steger også godt op ad kanterne. Hvis man har et låg der nogenlunde passer til, kan man lægge dette på panden, så varmen ikke siver væk. Alternativt kan en spansk tortilla også bliver bagt i ovnen. Dette kræver, at man har en pande, som kan klare dette.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering