Wok med kylling  Wok med kylling og grøntsager
Wok med kylling, en masse grøntsager, lidt krydderi og så selvfølgelig kokosmælk, kan altså noget helt særligt, hvis man spørger mig.

Wok med kylling til nem aftensmad

Jeg serverer ofte wokretter for min familie, og det er især også den slags aftensmad, som min datter er med til at lave. Særligt sådan en wok med kylling og en masse grøntsager, hvor hun kan hjælpe med, at skære grøntsagerne ud, røre rundt i panden, imens hun sidder på køkkenbordet. Ofte kommer der mere mad i hendes mave under madlavningen end når vi egentlig skal spise måltidet, men sådan er det nok med små børn. Og så synes jeg egentlig også, at det må være lærerigt og sjovt for hende, at lære hvordan man tilbereder de forskellige råvarer.

Udover at det er nemt for børnene at være med til at lave wok med kylling og grøntsager, så er det i det hele taget en hurtig ret at lave. Man kan sågar tilberede wokretten i etapper, som jeg sommetider må gøre, nu hvor jeg igen har fået en lille nyfødt baby.

Inspiration til asiatiske retter: Den bedste opskrift på kylling i karry og ristaffel med alt der hører til

Wok med kylling, grøntsager og kokosmælk  Wokret med kylling

Opskrift på wok med kylling og grøntsager

Som så mange andre af mine opskrifter, så er ingredienslisten til denne opskrift på wok med kylling, jo blot en inspiration. Egentlig tømmer jeg altid grøntsags skuffen for hvad jeg lige ligger inde med, og på den måde undgår jeg også en masse madspild. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale, blot at eksperimentere med hvad du netop har liggende, så du også får tømt ud i skufferne. Med kokosmælk, karry og kylling så er jeg sikker på, at det nok skal komme til at smage godt, lige meget hvordan du næsten sammensætter grøntsagerne i din wok med kylling

Wok med kylling og kokosmælk
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Wok med kylling til ca. 4 personer:
  • 400-500g kylling (bryst eller inderfilet)
  • 1 rødløg
  • et bundt forårsløg
  • olie til stegning
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. ingefær
  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 250g nudler
  • ca. 700g kogt vand
  • en hønseboullionterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • smages til med salt
Fremgangsmåde
  1. Skær kylling i strimler
  2. Hak rødløg og forårsløg
  3. Steg løg og kylling i en smule olie i en stor wok eller gryde sammen med krydderierne
  4. Skær gulerødder i skiver og steg dem sammen med kylling og løg i ca. 5min til de bliver let bløde
  5. Skær squash og rødpeber i skiver og steg grøntsagerne i et par minutter i gryden
  6. Tilsæt nudler, kogt vand og boullion og lad wokretten koge til nudlerne er færdige
  7. Skru ned for varmen og tilsæt kokosmælk
  8. Lad retten langsomt varme op, så saucen ikke skiller og smag til med salt og mere krydderi