Wok med kylling og kokosmælk

Wok med grøntsager

Wok med kylling og kokosmælk er en hel klassisk wokret med kylling, forskellige farverige grøntsager, cremet kokosmælk og smagfuld karry.  Opskriften er nem at gå til og retten egner sig perfekt som hverdagsmad, da den indeholder masser af nærende grøntsager

Inspiration til asiatiske retter:  Kylling i karry og Ristaffel

Opskrift på wok med kylling

Wok med grøntsager

Wok med kylling

Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. sesamolie (eller neutral olie)
  • 350 g kylling inderfilet/brystfilet
  • 1 tsk. karry
  • 5 cm revet ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1 grøntsags boullion terning
  • 1/2 broccoli hovede
  • 4 forårsløg
  • 800 ml kokosmælk
  • smages til med salt, citron og evt. chiliflager
  • serveres med cashewnødder og koriander

Sådan gør du

  • Skær kylling i mundrette stykker og steg det i en wok eller pande med sesamolie
  • Tilsæt gulerødder og lad dem stege i nogle minutter til de er let bløde i teksturen
  • Skær broccoli i mundrette stykker og snit forårsløg fint og tilsæt grøntsagerne samt fint revet ingefær og krydderier til wokken
  • Tilsæt kokosmælk og boullion, og lad det langsomt varme op
  • Smag til med salt, citronsaft og evt. ekstra krydderier
  • Server med frisk citron, koriander og cashewnødder

Wok med kylling

Wok med masser af grøntsager og tilbehør

En wokret er en god måde at få sneget en masse grøntsager ind, da den lækre cremede sauce af kokosmælk binder grøntsagerne og retten flot sammen. I denne opskrift er der brugt gulerødder, squash og rød peber, men faktisk kan næsten alle grøntsager bruges i en wokret. De fleste grøntsager smager nemlig herligt sammen med karry og kokosmælk. Det er en god idé at spise efter årstidens grøntsager, for at skabe variation i retten. Derudover er denne ret god at lave hvis man har mange grøntsager i køleskabet der snart skal spises, så man undgår madspild.

Andre gode grøntsager i wok

  • Haricot verts bønner (grønne bønner)
  • Bønnespirer
  • Edamame bønner
  • Sukkerærter
  • Spidskål og hvidkål
  • Spinat

Inspiration til andre wok opskrifter: Wok med oksekød og Asiatisk kylling i karry

Tilberedning af grøntsagerne

I hvilken rækkefølge grøntsagerne skal tilberedes, er forskellig. Grove grøntsager som gulerødder skal i først, da de har brug for længere tilberedningstid. Dog ikke så længe så de mister al deres sprødhed. Broccoli skal i som det sidste da denne grøntsag ikke har brug lige så lang tid i wokgryden for at være færdig. Når man udvælger grøntsagerne, er det derfor en god idé at tænke over, at de gerne må have forskellige størrelse, farve og tekstur så retter bliver spændende og varieret.

Wokret med kylling

Nudelret med kylling

I denne opskrift serveres wokretten med kylling og nudler til. Kyllingen tilføjer en masse næring og en anderledes struktur til retten end grøntsagerne. Alle grøntsagerne og nudlerne får selvskab af en smagfuld sauce lavet af grøntsagsboullion og cremet kokosmælk, som klæder grøntsager og kylling godt. Især kokosmælken er et vigtigt element, da den er med til at give retten en dejlig cremet tekstur. Det hele smages til med syre fra citronen, salt og chili for at give retten lidt kant, da de ande smage er forholdsvis milde.

Inspiration til Wokretter: Stegte nudler

Gode toppings til wok

Det er ikke kun smagssansen der skal kræses for. Et par toppings til wokretten, giver noget ekstra dejlig smag, men det ser også flot og indbydende ud med nogle farve og lidt drys på toppen. Du kan bruge:

  • Cashewnødder
  • Frisk æble skåret i skiver eller tern
  • Sesamfrø
  • Krydderurter
  • Friske forårsløg

Nudelret med kylling

37 kommentarer til “Wok med kylling og kokosmælk”

  1. Prøvede denne opskrift forleden, og den var så god at jeg næsten ikke kan vente med at lave den igen. Så lækkert!

    Kunne dog ikke få revet ingefær, så hældte lidt af et ingefærshot i, men resultatet blev glimrende 🙂

  2. Hej Maria.

    Jeg lavede denne ret til min kæreste og jeg. Den smager fuldstændig fantastisk, og er allerede blevet en af vores yndlingsretter. Tak for opskriften! 🙂

  3. Må bare sige dig tusind tak!!.
    Med denne opskrift har jeg kunnet få mine grøntsags forskrækkede teenagere til at spise lidt grøntsager igen. Med det efterfølgende spørgsmål “hvornår skal vi ha’ det igen” – hvilket er en STOR ros. Så endnu engang TAK fordi du deler opskriften.

  4. Hej
    Måske dumt spørgsmål .. men er det glas nudler man kommer i eller.. jeg er ikk særlig ferm til madlavning så alt skal pensles ud

    1. Hej Lenette

      Det er helt OK. Man kan købe færdige nudler ligesom pasta og ris i sit lokale supermarked. Det er i pakker, som man så tilsætter væske – fuldstændig ligesom når man skal koge pasta eller ris.

      Kh Maria

  5. Tina Lenette Nissen

    Smagte fantastisk Så tak for deling
    Altid rart med nogle nye opskrifter til at udskifte de gamle med

  6. Hej Maria
    Er det rigtigt forstået, du koger nudlerne nede i Wokretten? Uden at hælde vand fra inden du putter kokosmælk ved?

  7. Hej Maria
    Vil bare sige tak for en rigtig lækker og nem opskrift! Har lavet den mange gange efterhånden, og vi er vilde med den herhjemme!

  8. Er opskriften lavet om? Jeg mener det er denne jeg følger når jeg skal lave wokret, men den plejer da at være med squash og mindre kokosmælk? Ville gerne have gemt den gamle opskrift, hvis jeg vidste at der ville blive ændret i den, har du evt den gamle liggende? For jeg kan ikke huske hvor meget væske man skal tilføje sammen med kokosmælk når nudlerne koger sammen med retten.

  9. Malene Wollesen

    Hej Maria.
    Har du ikke ændret i opskriften? Jeg savner den gamle opskrift.. har du den liggende et sted?
    Mvh. Malene

  10. Kan det passe at du har opdateret opskriften i læbet af de sidste måneder. Synes bestemt der var både squash og peberfrugt i tidligere og at den generalt var lidt anderledes.

  11. Hej Maria.
    Kan det passe du har ændret i opskriften?
    Savner den gamle opskrift, som var rigtig lækker. Har du den gamle opskrift liggende?

    Derudover er denne opskrift ikke lige så detaljeret, idet der bla. ikke står hvornår kyllingen og ingefæren skal tilsættes – hvilket gør den svære at lave.

    1. Hej Anne

      Det er rigtigt, at jeg har rettet i opskriften. Jeg er ærgerlig over at høre, hvis du ikke synes at det er til det bedre.
      Jeg er dog også taknemmelig for den gode kritik, og det med kyllingen og ingefæren er rettet med det samme.
      Jeg håber derfor på, at den vil være nemmere at tilberede i fremtiden.

      Mvh Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering