Flade grøntsagsbrød

Grøntsagsbrød  Grøntsagsboller
Jeg føler næsten, at jeg har opfundet den dybe tallerken, når jeg engang imellem finder frem til en opskrift, som bare går lige i hjertet hos familien. Særligt disse fladbrød er en succes! De består hovedsageligt af grøntsager, og det er derfor en fantastisk måde, at få en masse sundt og nærende i sine børn, uden at de skal spise kedelige kogte gulerødder og broccoli.

Vi spiste de flade grøntsagsbrød med frikadeller og en frisk grøn salat med yoghurt dressing. Jeg selv samlede en lille sandwich, hvor jeg brugte de to grøntsagsbrød som bund og top, og herefter fyldte op med frikadeller og grønt. Det smagte himmelsk! B og spilloppen spiste derimod grøntsagsbrødet ved siden af frikadellerne, og dyppede det engang imellem i dressing. Vi alle elskede dét, og især B var overrasket, da han bestemt ikke havde regnet med, at brød lavet på hovedsageligt grøntsager, skulle smage så godt.

Læs også gerne: Hjemmebagt grydebrødChokoladeboller med havregryn og Knækbrød med kerner og frø

Det skal du bruge til ca. 10-12 grøntsagsbrød:
– ca. 300g broccoli (ca. et broccoli hovede)
– ca. 200g blomkål
– 100g ost (jeg rev en mellemlaget 45+ ost, men en almindelig revet mozzeralla er også et foretrække)
– 2 spsk sesamfrø
– 2 spsk mel
– 3-4 æg
– 1 tsk salt

Det skal du gøre:
1) Hvis du har en foodprocessor, så er det virkelig nemt, at lave disse grøntsagsbrød. Hvis ikke du har, så må du gøre ligesom jeg, og tage den store kokkekniv frem, og så ellers hakke broccoli og blomkål så fint som muligt.
2) Tænd for ovnen, og pisk æg, ost, sesamfrø, salt og mel sammen i en skål. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt
3) På en bageplade beklædt med bagepapir “klattes” brødene ud. Form dem med en ske i kanterne, så brødene bliver pæne runde, og lige store.
4) Bag dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20min

Del på print

29 kommentarer til “Flade grøntsagsbrød”

  1. Wauw de ser lækre ud! De skal helt sikkert tilføjes til næste uges madplan! 🙂 Tak for tippet!

  2. De ser så lækre ud! Vi skal have dem på fredag sammen med falafler. Hvem siger at vegetariske retter behøves at være kedelige?! Ikke mig :-).

  3. Kristina Støvring

    Tak for en fantastisk opskrift, de er det nye hit herhjemme. Dog er jeg lidt nysgerrig om du har prøvet at fryse dem, og i så fald hvordan de er bagefter.

    1. Maria Vestergaard

      Det er jeg bare så glad for at høre 😀
      Jeg har desværre ikke prøvet at fryse dem. Er faktisk lidt i tvivl om, det kan lade sig gøre, pga det høje indhold af æg. – men det er da et forsøg værd 😀

  4. Nøj’ det ser godt ud,
    Faldt tilfældigvis over din blog, gennem Facebook – men den bliver tilføjet til listen med ting der skal læses og følges. Hvor ser det godt ud.. Og kan helt sikkert give inspiration til mad, også for min søn på 7 måneder, der ikke syntes grød er så sjovt mere 😀🙈

    1. Maria Vestergaard

      Hvor er jeg glad for, at du faldt over min blog. Jeg håber du vil hænge ved! Ja, der kommer altid et tidspunkt hvor de synes, at det grød pludselig er lidt for kedeligt 🙂 God uge!

  5. Hej Maria 🙂 Har netop bagt disse lækre brød! Tak for en god opskrift. Hvor lang tid tror du de kan holde sig?

    1. Hej Cecilie – så lidt. Skulle det være en anden gang 🙂
      Jeg ved det desværre ikke, men ikke så lang tid som “almindeligt” brød, da væskeindholdet er højere.
      Kh Maria

  6. Min mand og jeg er begyndt at spise lidt sundere, og disse burgere/brød ser mega lækre og sunde ud. Kan kan man erstatte hvedemel ud med fiberHUSK eller bare HUSK?
    Mvh.
    Birgitte

  7. Hej Maria.
    Faldt over denne på Pinterest, og dem skal jeg helt sikkert prøve!! De ser mega lækre – og sunde ud! Kan man mon erstatte brocolli med grønkål? Det har jeg nemlig liggende, så jeg kan komme igang med det samme 🙂
    På forhånd mange tak.
    Vh. Henriette

    1. Hvor dejligt at du fandt siden. Det er jeg rigtig glad for 🙂
      Det lyder lækkert med grønkål, men det har jeg desværre ikke prøvet. Giv dog endelig lyd fra dig hvis du prøver, og det bliver godt 🙂

  8. Hej Maria.

    De ser lækre ud, dem skal jeg have prøvet at lave.. Fandt du nogensinde ud af om de kan fryses? Og hvis de ikke kan fryses , hvor lang tid kan de så holde sig i køleskabet mon?

    Mvh
    Karin

      1. Hej Karin.

        Jeg har ikke prøvet at fryse netop disse grøntsagsbrød, men jeg fryser alt “brød” fra MK’s univers, og det fungerer meget fint. Dog skal man huske at de enten skal være helt kolde, og ellers adskille dem med mellemlægspapir så de er nemme at få fra hinanden, og bare kan tage en enkelt eller 2 op ad gangen.
        Tænker at prøve at bage dem med gulerødder og blomkål snarest 🙂

        Vh. Henriette

        P.S. Undskyld jeg blander mig Maria. Jeg er kæmpe fan af disse brød, så mange tak for dem 🙂

  9. Hej Maria!
    Glæder mig til at prøve din opskrift, kunne man bruge blomkålsris fra frost så man slap for noget af hakkearbejdet?
    God dag
    Hilsen Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *