Opskriften på koteletter i fad er sponsoreret af Bonduelle
Koteletter i fad er en klassiker i de fleste danske hjem, og ligepræcis denne ret, er jeg bogstavelig talt vokset op med. Det er simpelthen uendelig mange gange, at min mor har serveret denne familiefavorit for mig gennem min barndom og ikke mindst voksenliv.
Inspiration til opskrifter: Ribbensteg
Koteletter i fad i samarbejde med Bonduelle
Jeg fik en skøn udfordring af Bonduelle for et par uger siden, som lød, at jeg skulle udvikle en opskrift på noget traditionelt dansk mad, men med et lille twist. Udfordringen tog jeg i den grad op, da jeg faktisk ikke er særlig vild med koteletter i fad. Ihvertfald ikke på sådan hel traditionel dansk facon. Koteletter er for mig et meget kedeligt stykke kød, og generelt spiser jeg ikke særlig meget svinekød. Det var derfor oplagt for mig, at gøre en dansk klassiker, som koteletter i fad, som jeg faktisk er en smule træt af, til en ny favoritspise herhjemme. Og uden at love for meget, så er jeg fuldstændig blæst overkuld over, hvor helt fantastisk denne ret er kommet til at smage. Det er ihvertfald de bedste koteletter i fad, jeg nogensinde har smagt!
En sundere og mere smagfuld version af koteletter i fad
Der var flere ting, som jeg ændrede ved denne ret. Først og fremmest skar jeg koteletterne i mindre stykker så kødet gik i mere et med sovsen. Derudover tilsatte jeg en god portion krydderier, samt det allervigtigste; sorte bønner fra Bonduelle. Bønnerne giver langt mere tekstur, smag og fylde til retten, og så elsker jeg tanken om, at servere noget aftensmad for min familie tilhørende bælgfrugter. De sorte bønner har som alle andre bælgfrugter et højt proteinindhold, og indeholder kostfibre ligesom almindelige grønne grøntsager, også gør det. Hvad der er smartere ved disse bønner er, at de jo kan holde sig i evigheder i køkkenskuffen – hvad der i den grad er en udfordring ved friske grøntsager. Derfor bliver det hurtigt en smule nemmere, at bikse en sund og velsmagende ret sammen, når grøntsagerne blandt andet kommer fra Bonduelle.
Inspiration til dansk mad: Tarteletter med høns i asparges
Inspiration til klassiske mormor retter: Den bedste mørbradgryde opskrift og Traditionelle frikadeller
Opskrift på koteletter i fad med Bonduelle’s sorte bønner
Bonduelle står for mig som kvalitets råvarer med fokus på smag og den gamle madkunskab. Virksomheden er tussegammel, fransk og familieejet. Hvilket jeg synes giver lidt ekstra sjæl og historie til de gode råvarer. På deres hjemmeside, Bonduelle.dk kan i finde langt mere inspiration til lækre hverdagsretter indeholdende bønner, linser, kikærter og selvfølgelig deres klassiske majs, som min mor i øvrigt altid har fortalt mig, er de bedste på markedet.
- en pakke bacon
- 4 koteletter (400-500g)
- 1-2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 250g champignoner
- 2 tsk paprika
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 dåse hakkede tomater (ca. 400g)
- 250ml madlavningsfløde 4%
- en dåse Bonduelle sorte bønner, 400g
- salt og peber
- Server koteletter i fad med ris og friskhakket persille
- Steg bacon sprødt på panden og læg det efterfølgende på en tallerken med køkkenrulle
- Steg koteletterne i fedtet fra bacon til de er gennemstegte og let gyldenbrune. Tag dem af panden
- Hak løg og hvidløg og skær champigon i kvarte
- Steg grøntsagerne i saften fra kødet til vandet fra champigonerne er fordampet
- Tilsæt hakkede tomater og madlavningsfløde
- Hæld vandet fra bønnerne og tilsæt dem til sovsen
- Lad sovsen koge langsomt op
- Smag til med salt og peber
- Halver koteletter og bacon og placer kødet i et ildfast fad. Hæld sovsen over kødet
- Bag retten med koteletter i fad i en forvarmet ovn i ca. 15min ved 180 graders varme