En mormorsalat er nok den mest enkle salat, jeg overhovedet kan komme på, som samtidig også smager rigtig dejligt. Det er altså ikke alle salater, der kan bestå af så få ingredienser.
Inspiration til salater: Pæresalat
Kylling danoise med mormorsalat
I sidste uge postede jeg min opskrift på Kylling danoise, som er den helt klassiske kylling, der bliver stegt i en gryde, og serveres med nye danske kartofler, hjemmelavet agurkesalat og så selvfølgelig mormorsalat. I sig selv er hele baduljen ret nem at lave, og kan laves på den tid det tager, at stege kyllingen – ca. 45min. Gammel dansk mad kan altså noget. Og jeg synes, det er vigtigt, at vi også fører den arv videre. Også selvom det måske ikke er særlig fancy mad at spise.
Inspiration til andre enkle salater: Klassisk spidskålssalat med æbler, Salat med agurk og Jordbærsalat med feta
Opskrift på kylling danoise
Jeg husker ikke, at min mormor nogensinde, har serveret en traditionel mormorsalat for mig, men hun har serveret så meget andet. Jeg er faktisk vokset op med hendes gode kogekunstskaber og ikke mindst mad, og har siden jeg var helt lille, set hende lave traditionel dansk mad til både hverdag og højtider.
Jeg er dog ret sikker på, at en traditionel mormorsalat laves uden særlig mange komponenter. Udover den cremede mormordressing – selvfølgelig. Jeg har dog valgt at tilføre nye danske radisser og valnødder, som jeg synes, gør mormorsalaten endnu bedre.
- et krølsalat hovede (hjertesalat eller andet kan også bruges)
- et bundt radisser
- en lille håndfuld valnødder
- 1dl fløde
- saften fra ½ citron
- smages til med salt og peber
- Skyl salaten grundigt og tør den i et klæde efterfølgende
- Skær den groft i stykker
- Skyl radisser og skær dem i tynde skiver
- Bland dressingen sammen og vend det hele rundt i salaten
- Drys med groft hakkede valnødder