Opskriften på “sund banankage” indeholder reklame for Castus
Jeg har efterhånden fået fyldt min blog op med flere gode opskrifter fra det søde køkken, indeholdene bananer. Bananer der selvfølgelig er yderst modne og dermed søde, og blot skriger på at blive brugt i lækkert og smagfuldt bagværk. Jeg taler om helt almindelig banankage, bananbrød, bananmuffins, bananboller, bananvafler, bananpandekager, banangrød, og hvis i ikke allerede er forpustede nok, så selvfølgelig også en udgave af sund banankage, som kommer her.
Sund banankage
Det er endnu engang i samarbejde med Castus, at jeg en skøn og sundere kage opskrift. Fordi deres produkter, udover en lækker, sød og sund overraskelse i madpakken, også er ufattelig godt at bage med. Det holder formen i bagværket og så bidrager det med et sødt element i f.eks en sund banankage. Deres produkter indeholder nemlig kun de frugter, bær eller grøntsager, som de refererer til på pakken, samt en smule olie.
Alle deres produkter er selvfølgelig koncentreret, hvorfor det naturlige sukkerindhold, der kommer fra frugten, også er højt. Da sukker er sukker, skal man ikke spise overdrevne mængder af disse produkter, ligesom man heller ikke skal af dadler, rosiner abrikoser eller andre tørrede frugter. Men som en del af en sund og varieret kost, så synes jeg det udgør en skøn del af den daglige kost. Ovenstående skriver jeg, da jeg får utrolig mange private besked omkring rådgivning af selvsamme grundet min sundheds videnskabelige baggrund. Både B, jeg selv og mine børn spiser Castus produkter flere gange om ugen. Især om eftermiddagen når vi har brug for lidt ekstra energi eller i en opskrift som denne – på “sund banankage”.
Inspiration til klassiske kager: Min mormors pandekager og Drømmekagen fra Brovst
Opskrift på sund banankage
Jeg har bagt denne opskrift på “sund banakage” en del gange efterhånden. Og har hver gang varieret den en smule. Selve grund opskriften er rigtig fin at gå ud fra, hvis man sørger for at bruge meget modne bananer og Castus’ produkter. Men derudover kan man variere med vaniljepulver- og sukker, kanel, ingefær, allehånden, kardemomme osv. Især når kalenderen skriver efterår eller vinter, så synes jeg de sidst nævnte krydderier gør noget særligt ved denne opskrift på sund banankage.
- 4 æg
- 100g smør
- 250g hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 100g Castus frugtrulle, figen
- 3 (meget) modne bananer
- evt. 75 g mørk chokolade
- evt. krydderier som kanel, ingefær, kardemomme, vanilje, allehånden og nelliker
- evt. en ekstra banan til at pynte med
- Pisk æg luftigt
- Smelt smør og tilsæt det til de piskede æg
- Mos de modne bananer grundigt og tilsæt til æggemassen
- Bland hvedemel, bagepulver og vaniljepulver godt sammen i en skål for sig og tilsæt til dejen
- Rør det godt rundt så der ingen klumper findes
- Hak frugtrullen samt ca. 50g af den mørke chokolade i grove stykker og tilsæt til dejen
- Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir
- Skær evt. en ekstra banan ud i tynde skiver og pynt kagen med skiverne
- Bag kagen ved 175 graders varmluft i ca 25-30min
- Pynt med den sidste mængde grofthakket chokolade