Chokoladeboller med banan og havregryn

Chokoladeboller  Chokoboller
Chokoladeboller med banan og havregryn der smager som en dessert, men spises som en eftermiddags snack eller morgenbolle er noget jeg virkelig godt kan lide. Denne opskrift på chokoladeboller med banan, har jeg oprindeligt lavet for finax.dk, men jeg kunne simpelthen ikke lade være med, også at dele indlægget på min egen blog.

Chokoladeboller midt i flytterod

Chokoladebollerne lavede jeg dagen inden, at hele vores hjem blev fyldt med flyttekasser, og familiemedlemmer, der skulle hjælpe os med at bære de proppede papkasser over til vores nye hjem. Chokoladebollerne spiste vi om formiddagen til en kop kaffe midt i flytterodet, og alle mand var vilde med den lækre chokoladebolle med banan og havregryn, som er fyldt med sødme. Min datter var som altid den største fan af mit bagværk, og hun nød også at være med til at bage dem. Chokoladebollerne er nemlig utrolig nemme at bage, og skal ikke æltes med hænderne, hvilket jeg er utrolig glad for, når jeg skal producere bagværk i hverdagen.

Læs også gerne: Gode morgenbollerHjemmebagte gulerodsbollerSunde boller med spinat og Hjemmebagte knækbrød med kerner

Opskrift på hjemmebagte chokoladeboller

At der er tilført banan i bolledejen til denne opskrift på chokoladeboller giver blot noget helt naturlig sødme, og så er banan bare helt generet, pragtfuld at bruge i det meste bagværk. Som for eksempel en hjemmebagt banankage med chokolade!

Chokoladeboller med banan og havregryn
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 12 chokoladeboller:
 • 3dl lunken vand
 • 25g gær
 • 1 dl naturel yoghurt (eller andet surmælks produkt)
 • 1 tsk. Salt
 • 1 spsk. Honning
 • 2 modne bananer
 • 75g mørk chokolade
 • 125g havregryn
 • 550g hvedemel
Fremgangsmåde
 1. Opløs gær i vand og tilsæt yoghurt, salt og honning. Rør godt rundt til alt er opløst.
 2. Mos banan og hak chokolade. Tilsæt dét til dejen sammen med havregryn
 3. Tilsæt mel lidt af gangen og rør godt rundt i dejen til den er ensartet. Dejen skal være forholdsvis ”våd” i konsistensen.
 4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ½ time
 5. Placer med to skeer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
 6. Bag dem i en 220 gradervarm ovn i ca. 20min.

 

25 kommentarer til “Chokoladeboller med banan og havregryn”

 1. De boller er vanvittigt gode! Jeg har allerede spist alt for mange 😄 tak for en lækker opskrift!

  1. Maria Vestergaard

   Hvor er jeg bare glad for at høre det! Tusind tak fordi du lige skrev denne kommentar. God dag!

 2. Ser SÅ lækre ud 😊 Spises de som “kage” eller med smør, marmelade osv på? Så jeg ved hvornår på dagen, de egner sig bedst 😃 Glæder mig til at bage disse!

  1. Maria Vestergaard

   De kan spises lidt som det hele Annemette 🙂 Jeg spiste dem som “gnave-bolle” til en kop kaffe både om formiddagen og om eftermiddagen, men min kæreste spiste dem til morgenmad med marmelade på. Jeg håber du vil kunne lide det 🙂

 3. Mine blev ret “gummiagtig”? :/
  Ligesom når man laver sunde kager kun af: banan, æg og havregryn.

  1. Maria Vestergaard

   Hej Henriette
   Ej hvor ærgerligt altså, men tusind tak for din feedback! hmm. gummiagtig blev mine ihvertfald ikke. De var sprøde udenpå, og bløde inden i. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at der kan være forskel på ovne og hvordan de varmer. Anden forklaring har jeg desværre ikke 🙁
   Rigtig god weekend! 🙂

 4. Fantastisk (og meget nem) opskrift! Tusinde tak.. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har bagt dem..

  1. Jo det har du helt ret i vil give et rigtig flot resultat. Tror faktisk også, at det er en forglemmelse fra min side at skrive ned, da jeg altid pensler mit brød. I dette tilfælde ville jeg nok bruge vand eller mælk som du skriver.
   God dag! 🙂

 5. Kan jeg lade bollerne hæve længere tid? Altså lave dejen inden jeg tager på arbejde og bage dem i aften ?

 6. Hej Maria, min kæreste kan ikke tåle surmælksprodukter, kan joghurt erstattes af frisk mælk eller andet? På forhånd tak.

 7. Lækre boller, der er meget nemme at bage. Jeg brugte creme fraiche 18%, da det var det eneste surmælksprodukt, jeg lige havde – om end det ikke har bidraget til sundheden, så fungerede det helt fint i forhold til både smag og konsistens. Jeg penslede bollerne med mælk inden bagning og opnåede en fin skorpe, der ikke krummer ( jeg vil spise dem i bilen på vej hjem fra arbejde ).
  I øvrigt tak for en fin blog, hvor jeg af og til henter inspiration til mad og bagværk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *