Havregrød med banan

havregrød med banan  havregrød med chokolade
Havregrød med banan er så simpelt, men alligevel fremragende godt. Som det måske kan ses i mine andre grød opskrifter, så kan jeg vældig godt lide, at toppe min grød med banan. Banan har en naturlig sødme og cremet konsistens, som gør sig perfekt til grød og for den sags skyld også bagværk. Denne havregrød med banan er ikke bare toppet med banan, men frugten er også tilført til grøden under opvarming. Det giver virkelig den bedste cremede konsistens, og gør en hver morgen ekstra skøn. Hvis man ikke har alverdens tid til at lave morgenmad, så kan man med fordel stille havregrøden i blød dagen før, og blot tilsætte banan til grøden næste morgen, når den hurtigt skal varmes op i en gryde. Så er der absolut ingen dårlige undskyldninger for, at lave den bedste morgenmad, på selv de travleste hverdage.

Læs også gerne: Chiagrød, Bagt havregrød med bær og nødder og Traditionel, havregrød med mælk

Havregrød med banan – en skøn morgenmad!

Jeg kan normalt ikke spise særlig meget om morgenen, og har derfor altid svært ved, at spise denne portionstørrelse helt op. Hvis du har det ligesom mig, og ikke har en umættelig mand, der kan spise dine rester, så kan man evt halvere portionstørrelsen, men stadig toppe med banan, nødder, chokolade eller sæsonens frugter. Rigtig god grødmorgen!

Havregrød med banan
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 1 dl grovvalserede havregryn (fintvalsede kan også bruges)
  • 1,5 dl mælk
  • 1 moden banan
  • hakkede nødder, chokolade osv til topping
Fremgangsmåde
  1. I en lille gryde varmes havregryn med mælk. Lad det varme langsomt op, og rør jævnligt i grøden. Mos halvdelen af en banan i en skål med en gaffel, og tilsæt banan til grøden.
  2. Lad grøden koge langsomt ind ved svag varme og hyppig omrøring i ca. 6-8min.
  3. Hak banan, nødder og chokolade og server din grød varm og med dit yndlings topping.
  4. Tip: tilsæt evt en tsk. kokosolie og vend det i havregrynene inden mælken tilsættes!

Vi er for første gang i meget lang tid endelig tilbage til hverdagen, efter et langt sygdomsforløb med spiloppen. Absolut intet alvorligt, blot det irriterende maveonde, der går på tur nede i vuggestuen, og som er så svært at slippe af med. Vi har dog beholdt hende hjemme en sidste dag, bare for at være på den sikre side, og har i den anledning spist morgenmad i ro og mag, og nydt hinandens selskab. En havregrød som denne med banan i den ene hånd, og en stor varm kop kaffe til den anden hånd, er et glimrende eksempel, på hvordan min dag kan blive begyndt på den allerbedst tænkelige måde. God dag til jer også!

Inspiration til grød opskrifter: Grød med æble

4 kommentarer til “Havregrød med banan”

  1. Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.