Havregrød med banan er så simpelt, men alligevel fremragende godt. Som det måske kan ses i mine andre grød opskrifter, så kan jeg vældig godt lide, at toppe min grød med banan. Banan har en naturlig sødme og cremet konsistens, som gør sig perfekt til grød og for den sags skyld også bagværk. Denne havregrød med banan er ikke bare toppet med banan, men frugten er også tilført til grøden under opvarming. Det giver virkelig den bedste cremede konsistens, og gør en hver morgen ekstra skøn. Hvis man ikke har alverdens tid til at lave morgenmad, så kan man med fordel stille havregrøden i blød dagen før, og blot tilsætte banan til grøden næste morgen, når den hurtigt skal varmes op i en gryde. Så er der absolut ingen dårlige undskyldninger for, at lave den bedste morgenmad på selv de travleste hverdage.
Inspiration til opskrifter: Chiagrød og Havregrød
Opskrift på havregrød med banan
Havregrød med banan
Ingredienser
Grød
- 1 dl havregryn
- 1,5 dl mælk
- 1 moden banan
Servering
- 1/2 banan
- 50 g jordbær
- 20 g hakket mørk chokolade
Sådan gør du
Grød
- Kog havregryn op med mælk i en lille gryde. Rør grundigt undervejs. Skru ned til lav varme og lad grøden simre under lår i ca. 10min
- Mos banan fint og vend det i grøden
- Rør i grøden undervejs, og hæld den færdige grød i en skål
Servering
- Skær banan og jordbær i skiver og hak chokolade groft
- Fordel frugt og chokolade udover grøden
Grød i banan
Banan er en fabelagtig frugt til virkelig meget forskelligt mad og bagværk. Det har et naturligt højt sukkerindhold, som gør maden, og i dette tilfælde grøden, sød. Dertil har banan en cremet konsistens. Grød med banan er derfor ekstra cremet og sød uden nogen som helst brug af raffineret sukker. Man behøver ikke at mose frugten fuldstændig. Man kan også mose den groft eller man kan blot skære bananen i skiver, inden den tilsættes til havregrøden. Ligeledes kan man fordele bananmos udover havregrøden i stedet for blot at skære frugten i skiver, når man laver havregrød med banan.
Inspiration til opskrifter: Kokosgrød og Vegansk risengrød
Grovvalset eller finvalset havregryn
De fleste har finvalset havregryn i deres køkkenskuffer. Det er det havre, som er malet finest, og som man spiser sammen med mælk og sukker, hvis man kan lide dette. Grovvalset havregryn er du måske gået forbi, når du har købt morgenmad i dit lokale supermarked. Men jeg vil anbefale dig at prøve at købe grovvalset havregryn næste gang du handler ind. Jeg foretrækker i hvertfald selv at lave grød med banan baseret på grovvalset havregryn.
Inspiration til grød opskrifter: Grød med æble og Koldskålsgrød
Havregrød med banan
Man skal være opmærksom på, at når man laver havregrød med banan, så kan farven på grøden godt ændre sig. Når banan får ilt, og det gør den så snart den er taget ud af skrallen, så bliver den mere brunlig i farven. Det samme sker derfor også med ens havregrød med banan.
4 kommentarer til “Havregrød med banan”
Jeg håber at det smagte godt! 🙂
Pingback: Chiagrød med vanilje og nødder - Maria Vestergaard
Åhhhn helt almindelig havregrød helt uden chia – jeg elsker det 🙂
Efter at have været på chiavognen i flere år har jeg simpelthen fået nok, der kommer ikke flere klæge og klæbrige frø ned i min mave.
Hvis du mangler inspiration til morgengrøden kan jeg varmt anbefale den her:
https://samvirke.dk/artikler/15-nemme-og-hurtige-grodopskrifter
https://www.madison.dk/groed
https://www.arla.dk/opskrifter/temaer/grod
Hav en dejlig grøddag
Karin
Tusind tak for god inspiration. Dem vil jeg kigge nærmere på 🙂
Kh Maria