Sød kartoffel røsti Sødekartoffel røsti
Opskriften på sød kartoffel røsti indeholder reklame for Bonduelle

Vi er virkelig blevet glade for lette og sunde retter herhjemme. Dem der ikke tager særlig lang tid at lave, er mættende og sunde, og ikke mindst gode til små børn også. Og især sidst nævnte vil jeg lægge vægt på herinde. For mine to små krudtugler elsker disse sød kartoffel røsti, der også indeholder en anelse cheddarost. Egentlig havde jeg også tænkt på, at prøve at bruge Bonduelles quinoakerner i opskriften også, men lageret af quinoa var tomt. Hvilket nok er fordi, jeg i sidste uge udgav et samlet indlæg med syv forskellige opskrifter med quinoa. Jeg er vist i den grad inde i en quinoa periode.

Sødkartoffel røsti Sød kartoffel røsti med kikærter

Inspiration til retter med kikærter: Den bedste karrygryde med kikærter

Hjemmelavet sød kartoffel røsti

I stedet valgte jeg at lave min opskrift på sød kartoffel røsti helt simpelt ligesom toppingen også er. Bonduelle har lavet nogle små og smarte bøtter med både speltkerner, quinoakerner, majs, bønner og kikærter, og de går under navnet “Det lille twist”. Kikærterne var hvad jeg fyldte på vores røsti. Sød kartoffel og kikærter går generelt vandvittig godt sammen, og Bonduelle’s produkt, der er af virkelig god kvalitet, er oplagt til dette formål.

Jeg krydrede kikærterne fra Bonduelle med spiskommen, cayennepeber, rødløg og olivenolie, og så blev hele baduljen stegt sprødt på en varm pande. Jeg tror faktisk ikke, at aftensmaden tog meget mere end 20min at lave, og så er det bare så rart at kunne servere noget sundt og nærende for sin familie, de også godt kan lide.

Røsti af sødekartoffel Sød kartoffel røsti med cheddar

Opskrift på sød kartoffel røsti med cheddar

Antal 2 personer

Ingredienser

Sød kartoffel røsti

  • 330 g revet sød kartoffel
  • 2 æg
  • 50 g cheddarost
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 rødløg

Stegte kikærter

  • 2 dåser Bonduelle kikærter (det lille twist) eller 80g
  • 1/2 lille rødløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • Serveres med avokado, cremefraise og koriander

Sådan gør du

  • Sød kartoffel røsti:
  • Skræl sød kartoffel og riv det groft på et rivejern
  • Bland sød kartoffel med æg, mel og salt
  • Hak rødløg groft og riv cheddarost groft. Bland det med kartoffel-æggemassen
  • Hæld en sjat olivenolie på en pande og placer ca. 2 spsk. kartoffel masse på olien. Form røstien rund og pres den flad.
  • Steg sød kartoffel røsti sprød på begge sider (ca. 4min på hver side ved lav varme)

Stegte kikærter:

  • Bland kikærter med krydderier og olie
  • Skær rødløg i skiver og bland løgene med kikæerterne
  • Steg kikærte blandingen på en varm pande, til de bliver sprøde
  • Placer kikærter, cremefraise, korriander og avokado i skiver på røstien og server

Følg mig rundt

Få madplaner i indbakken!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tilsendt madplaner hver uge.
Madplanerne er kun i nyhedsbrevet.

Tak for tilmeldingen. Husk at tjekke din mail og bekræfte tilmeldingen :-)