Sød kartoffel gryde med kikærter

Sødkartoffel gryde

Opskriften på sød kartoffel gryde med kikærter er oprindeligt udviklet til magasinet SELF-ish, men jeg har fået tilladelse til at dele opskriften herinde også.

Afrikansk gryde med sød kartoffel

Jeg er så heldig, at være gift med en afrikansk mand, og derfor får jeg også sommetider smagt på helt nye smags sammensætninger, som ellers ikke præger vores nordiske køkken. Saucerne er velkrydret og sommetider en anelse stærke, og så er kokosmælk ofte en fremtræden ingrediens. Afrikanere er generelt ikke bange for at udfordre deres madkultur, det er ihvertfald min oplevelse, når jeg bliver budt indenfor i deres hjem. De krydrer og tilsætter ingredienser, som normalt kun findes i norden, og sådan udvikler deres madkultur sig også. Ihvertfald dem, som er flyttet hertil. Jeg har ladet mig inspirere af selvsamme tendens, og tilsat grønkål til denne sød kartoffel gryde, fordi de råvarer, som man normalt ville tilsætte en afrikansk gryde, er svære at få fat i.

Inspiration til gryderetter: Klassisk mørbradgryde med fløde

Sød kartoffel gryde

Sød kartoffel gryde i samarbejde med SELF-ish

SELF-ish er et livsstils magasin, som særligt har mørke kvinder i fokus. Som hvid kvinde finder jeg dog alle deres artikler interessante alligevel. Og hvorfor skulle jeg egentlig ikke også det. Kærlighed, forretning, moderskab og skønhed har jo ikke nogen farve. Særligt synes jeg om deres opskrifter. Udover mine egne opskrifter, så findes der også virkelig mange gode og inspirerende artikler fra dygtige mad entusiaster. Alle sammen er anderledes og nytænkende i forhold til den madkultur, som vi kender til her i Danmark. Fuldstændig ligesom denne sød kartoffel gryde, som heller ikke smager af noget, man er vant til at spise.

Gryde med sød kartoffel

Opskrift på vegansk simre ret

Sød kartoffel gryde

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. spidskommen
  • 500 g sød kartoffel
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 grøntsags boullion terning
  • 400 g kikærter, ca 1 dåse
  • 100 g grønkål
  • Smages til med salt og ekstra krydderier
  • Serveres med ris og fint hakkede nødder (f.eks. peanuts, mandler eller cashewnødder)

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg løgene i en gryde med olie og krydderier til de bliver bløde og glasagtige
  • Vask kartoflerne grundigt og skær dem i mundrette bidder (behold skrællen på)
  • Steg kartoflerne i et par minutter i gryden og tilsæt dernæst kokosmælk og boullion terning
  • Lad det simre ved lav temperatur i ca. 15 minutter eller til kartoflerne er kogt møre. Rør grundigt undervejs så saucen ikke brænder på eller skiller
  • Hak grøn kål groft og tilsæt kålen sammen med kikærter. Lad det simre i et par minutter til kålen falder sammen
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier og server retten til ris og finthakkede nødder
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Afrikansk gryde

Inspiration til vegetariske opskrifter: Den bedste, klassiske grøntsags tærte

Tips og tricks til gryderetten
  • Hvis du ikke kan tåle eller lide kokosmælk, så kan du istedet tilsætte madlavningsfløde til gryden
  • Såfremt du ønsker at gøre gryderetten endnu mere fyldig, så kan man tilsætte almindelige kartofler til saucen også, ligesom man helt kan erstatte sød kartoflerne med dem
  • Kylling skåret i tern eller strimler kan steges sammen med løgene og krydderierne, hvis man ønsker at gøre gryderetten mere kødrig
  • Sød kartoffel gryden kan fint holde sig i fryseren et par måneder
Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering