Pizza med søde kartoffel og mascarpone

Pizza med sødkartoffel Pizza med sødekartoffel
Denne pizza med søde kartoffel, mascarpone og frisk rosmarin er nok blevet min yndlings pizza. Aldrig har jeg smagt en hjemmelavet pizza, der smager så godt. Og den kan i den grad både spises af børn og voksne. Søde kartoflerne er nemlig søde, osten cremet og dejen let saltet og sprød. Den perfekte smags kombination.

Inspiration til pizzaopskrifter: Pizza med gedeost og Pizza med svampe

Hjemmelavet søde kartoffel pizza

Pizza med sød kartoffel Pizza med søde kartoffel

Jeg spiser mere og mere vegetarisk. Ikke fordi det er nogle regler eller dogmer, jeg sætter op for mig selv, men fordi det simpelthen er det, jeg har allermest lyst til. Og som min mand og jeg snakkede om i dag, så er det netop sådanne opskrifter som denne pizza med søde kartoffel, der gør, at man fuldstændig glemmer kød som et element i sin madlavning. Jeg mangler det ihvertfald ikke.

Pizzaen kan selvfølgelig både laves som en stor og almindelig størrelses pizza, eller som små minipizzaer, der ses på billedet. Sidst nævnte er også perfekt spise til madpakken.

Hvis du kunne lide min søde kartoffel pizza, er der her inspiration til andre vegetar pizzaer: Klassisk kartoffel pizza og Den bedste pizza margherita

Sødekartoffel pizza Pizza med søde kartoffel og mascarpone

Hvid pizza med søde kartoffel og mascarpone

Pizzaen er “hvid” i den forstand, at der ikke skal bruges tomatsauce til den. I stedet bruger man det italienske mascarpone, som gør noget fortrinlig ved pizzaen. Det er faktisk først for nyligt, at jeg er begyndt at spise det, udover når jeg har fået det i italienske desserter. Jeg er dog utrolig glad for, endelig at få øjnene op for det.

Pizza dejen er også af den hjemmelavede slags. Jeg bruger helst tipo 00 hvedemel og en anelse durum mel, men hvis jeg kun ligger inde med hvedemel, så bruger jeg selvfølgelig blot dette. Man vil dog ikke fortryde, hvis man begynder at eksperimentere med disse slags mel typer.

Pizza med søde kartoffel

Udskriv Pin
Antal: 1 pizza

Ingredienser

Pizza dej:

Pizza fyld:

 • 250 g mascarpone
 • 1 mellemstor søde kartoffel
 • 1 klump mozzarella ost
 • frisk rosmarin

Sådan gør du

 • Rul pizzadejen ud til en stor eller flere små. Brug evt. en anelse hvedemel til dette
 • Fordel mascarpone på pizzaen
 • Skær søde kartoffel i fine skiver. Brug evt. et mandolin jern
 • Fordel søde kartoffel skiver på pizzaen, drys med mozzarella ost og bag pizzaen i ovnen ved 220 graders varme i ca. 10min
 • Drys med frisk rosmarin

2 kommentarer til “Pizza med søde kartoffel og mascarpone”

 1. 5 stars
  Virkelig dejlig og smagfuld pizza! Skøn smagskombination. Det er klart blevet en af de nye favoritter hjemme hos os. Tak for en god opskrift:)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering