Salat med rejer og avokado

Salat med rejer  Salat med rejer og avokado

En af de bedste salater jeg kender, er en simpel salat med rejer, avokado og den skønneste sennepsdressing ej at forglemme.

Inspiration til måltidssalater: Måltidssalat med rødkål

Den bedste salat med rejer og avokado

Især nu hvor jeg er gravid har jeg ekstra meget lyst til friske grøntsager og sure frugter. Jeg kan faktisk slet ikke få nok, og har sommetider lyst til, at spise en sprød og velsmagende salat til morgenmad. Dog er min trang og lyst til hjemmebagt brød med smør også stor, så sidst nævnte er dog mest af alt, hvad min morgenmad består af.

Derudover er jeg også uhyre opmærksom på at få nok fisk i løbet af ugen. Hjemme hos os er vi desværre ikke alt for gode til, at få de obligatoriske 2 gange fisk til aftensmad om ugen, og i stedet sørger jeg for, at få indtaget en masse til frokost. Alverdens rugbrød med laks, rejer, tun osv elsker jeg også. Mine børn får heldigvis rigtig god frokost i både deres vuggestue og børnehave, så fisk får de også masser af, nu hvor vi ikke er alt for gode til, at huske det til aftensmaden.

Inspiration til måltids salater: Den bedste salat med varmrøget laks og 3 skønne salater med kylling

Frisk salat med rejer  Salat med rejer og yoghurt dressing

Rejesalat med avokado

Denne salat med rejer er egentlig uhyre nem at lave og indeholder meget få men gode ingredienser. Ligepræcis dette er egentlig nøgleformålet i det meste af min madlavning. Det behøver nemlig ikke være hverken svært eller besværligt, så længe man bare sørger for, at købe nogle gode råvarer.

Rejerne er nogle store tigerrejer jeg fandt på tilbud i mit lokale supermarked, avokadoen var (heldigvis) moden, og forårsløgene kunne ligeså godt have været rødløg. Selve salatbunden er også en pæn blanding af, hvad jeg lige havde i køleskabet. Noget jeg dog aldrig går ned på, er min guddommelige yoghurtdressing med sennep og honning. Den smager simpelthen så skønt, og især til denne salat med rejer er den perfekt.

Opskrift på salat med rejer

Salat med rejer og avokado
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Salat med rejer og avokado til ca. 1 person:
 • 50g blandet salat
 • en håndfuld feldsalat
 • 150g store rejer
 • en moden avokado
 • et forårsløg
 • en økologisk citron
 • en lille håndfuld frisk dild
hjemmelavet yoghurt dressing
 • 3 spsk. natural yoghurt
 • 1 tsk. dijon sennep
 • 1 tsk flagesalt
 • 1 tsk. flydende honning
Fremgangsmåde
 1. Placer salaten på en stor tallerken
 2. Skær avokado i skiver og fordel over salaten sammen med rejer
 3. Hak forårsløg og fordel det udover salaten
 4. Riv lidt frisk citron udover salaten og drys med frisk dild
 5. Drys evt med flage salt på toppen af salaten
 6. Bland yoghurt dressingen og server den til salaten

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.