Salat med kylling

Opskriften på salat med kylling indeholder reklame for økologiske kyllinger i samarbejde med Landbrug og Fødevarer
Salat med kylling  Opskrift på salat med kylling
En salat med kylling kan laves på et utal af forskellige måder, men vigtigst af alt kan de alle sammen laves virkelig smagfulde og æstetisk smukke. Det vil jeg vise jer i filmen nedenfor, hvor jeg udnytter resterne fra en økologisk kylling, jeg havde lavet dagen i forvejen. Kyllingen er stegt med rapsolie, citron og timian, så skindet var blevet sprødt og kødet saftigt.

Salater med kylling  Salat og kylling

Film: Salat med kylling – tre versioner

Opskriften på salat med kylling kom til verden i anledningen af min søde veninde Anna, som i øvrigt også går under navnet “grødgrisen” på blog og instagram. Anledningen var intet andet end en varm efterårsdag, hvor jeg tilfældigvis var alene hjemme, da børnene var taget med B til sjælland, for at besøge farmor og farfar.

Videoen kan ses på min youtube kanal lige: HER

Opskrift på salat med kylling

Jeg øver mig stadig enormt meget i at udnytte fødevarerne bedst muligt og aldrig lade noget gå til spilde. Det er især, når jeg har været hjemme hos min svigerfamilie, at jeg endnu engang bliver inspireret, for de er virkelig de bedste mennesker til at spise absolut alt på en kylling.Og at resterne fra en økologisk citronkylling kunne blive til disse tre fantastiske salater med kylling, havde ingen jo troet på, hvis man blot så det kedelig skrog, min kære familie havde efterladt sig dagen forinden.

Lige præcis til en frisk og smagfuld salat med kylling er det fuldstændig perfekt at bruge rester fra en helstegt kylling. Jeg synes, det bevarer meget mere smag og saft, end hvis man blot steger kyllingebryst på panden. Derudover føler jeg bedre, at jeg kan forsvare overfor mit husholdnings budget, at jeg køber en økologisk kylling, når jeg, for så vidt muligt, udnytter alt på den.

Kylling i salat  Kyllinge salat

Økologisk kylling i samarbejde med Landbrug og Fødevarer

For at det ikke skal være lyv, så endte jeg faktisk med at koge kyllingesuppe på skroget næste dag. Noget, jeg gør oftere og oftere, og som i også kan få inspiration til i denne opskrift på Asiatisk kyllingesuppe.

Salater med kylling
 
Forfatter:
 
Ingredienser
 • Opskrift på salat med kylling til ca. fire personer:
Basen i de tre forskellige salater:
 • 300g kolde brune ris (kogt med olivenolie og salt)
 • ca. 150g frisk spinat
 • ca. 150g ærteskud
 • ⅓ hel økologisk kylling
Dressing:
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. havsalt
Grøn salat med kylling og hummus:
 • En håndfuld grønne bønner
 • En håndfuld blåbær
 • En håndfuld fetaost
 • 2 tsk hampefrø
 • ca. 100g Hummus (Opskrift på hjemmelavet hummus)
Salat med kylling og nektariner:
 • En moden nektarin
 • En håndfuld hindbær
 • En håndfuld persille
 • En håndfuld fetaost
Græsk salat med kylling:
 • En håndfuld tomater
 • En håndfuld agurk
 • En håndfuld mozzarellaost
 • Pyntes med frisk basilikum
Fremgangsmåde
 1. Skær kylling kød i mundrette stykker
 2. Bland dressingen
 3. Anret ærteskud, frisk spinat, ris og kylling i en stor skål og drys med dressing
 4. Skær grøntsager og frugt ud til henholdvis den salat der ønskes at laves og drys med urter, knust fetaost eller mozzarellaost.

 

 

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *