Fetadip

Fetadip

Fetadip som også går under navnet fetacreme, kan meget vel blive en helt ny afhængighed, når det kommer til dip kategorien. Fetaost er en meget cremet, hvid ost som er hovedeingrediensen i denne opskrift.

Inspiration til dip opskrifter: Haydari og Guacamole

Opskrift på fetadip

Fetadip

Fetadip

Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g fetaost
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor til en cremet konsistens
  • Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft

Fetadip og bønnefritter

Hjemmelavet fetacreme

Fetadip kan serveres til mange forskellige slags måltider. Den er nærliggende at bruge til en form for appetizer eller snack, hvor brød, oliven og andre tapaslignende råvarer, står på bordet. Derudover kan den også fungere som dressing til et aftensmad måltid. Stegte grøntsager, kartofler, salater, kødretter mm., kan spises sammen med, og gøre maden endnu mere smagfuld.

Inspiration til dressinger: Hvidløgsdressing og Tzatziki

Fetacreme

Ingredienser til fetadip

Udover fetaost så kan man bruge flere forskellige råvarer til sin dressing. Mælkeprodukter som græsk yoghurt, cremefraiche, skyr mm., kan blendes sammen med fetaosten. Dertil er citronsaft en vigtig ingrediens og smagsgiver. Syren fra citrusfrugten er utrolig vigtigt i så cremet en fetadip som denne. Den balancerer nemlig den fede smag virkelig godt. Derudover smages en fetadip til med salt, peber og evt. en anelse olivenolie. Sidst men ikke mindst kan man tilsætte krydderurter som timian, rosmarin, oregano mm., samt krydderier som tørret chili.

Inspiration til dip opskrifter: Yoghurtdressing og Hummus

Fremgangsmåde til opskriften

Det er forskelligt fra person til person, hvordan man ønsker konsistensen af sin fetacreme. Man kan tilsætte så meget væske (citronsaft, yoghurt og olivenolie), at cremen minder mere om en dressing end en dip, men man kan også gøre det modsatte. Tilsæt derfor lidt ad gangen, når fetadippen blendes sammen, for så kan man bedre justere til undervejs.

 

Del på print

2 kommentarer til “Fetadip”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering