Rugbrøds mysli Mysli med rugbrød
Rugbrøds mysli er en enkel, men utrolig lækker hjemmelavet mysli, der både kan spises på yoghurt, skyr mm., men også smager skønt med mælk på. Opskriften er uhyre simpel, hvor de sprøde elementer, sammen med honning og smør, giver den perfekte smags kombination.

Daggammelt rugbrød til hjemmelavet rugbrøds mysli

Ingredienser til rugbrøds mysli Hjemmelavet rugbrøds mysli

Selvfølgelig behøver brødet ikke at være gammelt, for at det kan bruges til hjemmelavet müsli, men det er helt genialt at benytte sig af brødet, hvis det alligevel ville gå til spilde. Herhjemme hænder det ihvertfald ofte, at vi har 3-4 skiver rugbrød tilbage i en pakke rugbrød, og så får købt en ny, fordi det gamle ikke var så friskt længere. Sommetider er jeg god til at fryse de resterende rugbrøds skiver ned, trylle dem om til rugbrøds croutoner eller øllebrød, og andre gange må jeg desværre sande at de bliver smidt ud. I stedet for sidst nævnte scenarie, så kan man i stedet bruge sine rester rugbrød til hjemmelavet rugbrøds mysli.

Inspiration til morgenmads opskrifter: Klassisk mysli med havre og Min mormors opskrift på pandekager

Opskrift på rugbrøds mysli

Rugbrøds granola Rugbrøds mysli opskrift

Rugbrøds mysli

Antal 750 ml. patent glas

Ingredienser

  • 200 g rugbrøds skiver
  • 200 g grov valset havregryn
  • 100 g mandler
  • 1 æggehvide
  • 75 g smør
  • 75 g flydende honning eller sirup
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

  • Smulrer rugbrødet mellem hænderne til det bliver helt fint
  • Hak mandler meget groft og bland alle de tørre ingredienser godt sammen
  • Smelt smør og honning og vend det i myslien
  • Når smørret er afkølet tilsættes æggehvide til myslien og der blandes godt rundt
  • Fordel myslien ud på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Bag myslien i ovnen ved 170 graders alm. ovn i ca. 20min. Vend den gerne undervejs
  • Bær myslien via bagepapiret over på en rist hvor det afkøles helt og dermed bliver sprødt
Har du prøvet opskriften?Nævn @mariavestergaard.dk eller tag #mariavestergaard!

Hvorfor rugbrød er genialt

Rugbrødet er en utrolig traditionel spise i Danmark, og er fremstillet af rugmel. I og med at rugbrød er så en integreret del af vores kost sammensætning, så anbefaler fødevarestyrelsen faktisk, et dagligt indtag af rugbrød på 1-2 skiver for at sikre, at man når de anbefalede 75g fuldkorn dagligt. Pga. rugmelets høje fiberindhold, er rugbrød derfor utrolig sundt at spise og endnu mere oplagt til at bruge i sin mysli som hjemmelavet rugbrøds mysli.

Jeg opbevarer min rugbrøds mysli i en lukket beholder og gerne et patent glas. Det ser både utrolig fint ud at have sådan et stående på køkkenbordet, og derudover er det også rigtig praktisk. Glasset holder nemlig din mysli sprød og velsmagende i flere uger.

Inspiration til opskrifter med fuldkorn: De bedste grovboller og Koldhævede boller med havre

 

Følg mig rundt

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for mariavestergaard.dk needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 31, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page