Quinoamysli er en smagfuld, sprød mysli, som er blevet ristet i ovnen ala en klassisk granola opskrift. Myslien med quinoakerner kan spises som almindelig mysli, med mælk og ovenpå alverdens yoghurt produkter. Måltidet ender ud som en samlet, god smagsoplevelse, der samtidig er utrolig næringsrig.
Inspiration til mysli opskrifter: Hjemmelavet mysli og Granola med chokolade
Opskrift på quinoamysli
Quinoamysli
Ingredienser
- 250 g grovvalset havregryn
- 220 g hvide quinoakerner (skal ikke koges)
- 170 g mandler
- 1/2 - 1 tsk. salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 æggehvide
- 75 g smør
- 75 g flydende honning
Sådan gør du
- Hak mandler groft og bland alle de tørre ingredienser godt sammen
- Smelt smør og pisk det sammen med æggehvide og flydende honning
- Vend det hele godt sammen og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag det i ovnen ved 170 graders varme i ca. 20min eller til det bliver let gyldent
- Bær myslien (stadig liggende på bagepapiret) over på en bagerist, og lad det køle af
Quinoakerner i mysli
Disse små, enestående quinoakerner er noget for sig selv. De kan nemlig bruges i utrolig mange forskellige sammenhænge i madlavningen, og det gør dem altså særligt ekstraordinære. Quinoakerner kan man nemlig bruge i gryderetter, bagværk, salater, madpandekager og altså også quinoamysli. De er ikke en særlig stor smagsgiver, men i en mysli som denne, hvor de bages i ovnen, giver de en masse sprødhed til morgenmaden. Derudover er de utrolig næringsrige. Quinoakerner har et højt protein indhold, og indeholder også Omega 3 fedtsyrer. Der er derfor al mulig god grund til at tilføre quinoa til sin madlavning.
Inspiration til mysli opskrifter: Rugbrødsmysli og Granola
6 kommentarer til “Quinoamysli”
Hvor længe Kan den holde med æggehvider I?
Glæder mig TIL at prøve den
Da det bliver bagt i ovnen og efterfølgende holdes helt tørt og tæt i en lukket beholder, vil jeg mene at det godt kan holde sig i en uges tid.
Jeg har ihvertfald aldrig stødt ind i nogle problemer 🙂
Mvh Maria
Super lækker hjemmeside
Hej Linda
Det glæder mig at høre. Tak!
Mvh Maria Vestergaard
Wow lækkert takker
Hej Christina
Tusind tak skal du have 🙂
Mvh Maria Vestergaard