Quinoamÿsli med havre og mandler

Quinoamÿsli Quinoa mÿsli
Opskriften på den sprødeste quinoamÿsli vil jeg nu præsentere jer for. Jeg er faktisk mega stolt af resultatet, og derfor laver jeg det også virkelig ofte til mig selv herhjemme.

Morgen mÿsli med quinoa

Mÿsli med quinoa Granola med quinoa

Det er oftest mig, som spiser mÿsli herhjemme. Jeg spiser det både til morgenmad (som efter er længere op ad dagen) og som en sundere snack. Aller oftest spiser jeg det sammen med natural yoghurt eller skyr, men jeg kan også finde på, at toppe det på grød. Især bagtgrød smager skønt med hjemmelavet quinoamÿsli på toppen.

Mine børn spiser derimod havregryn som “topping” på deres yoghurt, hvilket også er et virkelig godt alternativ, men jeg må dog indrømme, at jeg også synes det er en anelse kedeligt. Hvornår de finder ud af, at den sprøde quinoamÿsli er langt bedre, må tiden vise.

Hjemmelavet quinoamÿsli med mandler

Det jeg især godt kan lide ved denne opskrift på quinoamÿsli er, hvor sprød mÿslien er. Det er især fordi jeg har brugt æggehvide, smør og honning, som jeg har blandet grynene og quinoakernerne sammen med. Det giver nemlig den her sprøde og lidt knasende effekt til mÿsli opskriften. Og så er det desuden netop derfor, at jeg synes det kan gå som en sundere snack om eftermiddagen eller som aftensnack. Fordi man får noget let knasede, sødt og en smule salt i munden på samme tid.

Inspiration til mÿsli opskrifter: Traditionel, hjemmelavet mÿsli og Chokolade granola

Mÿsli med quinoakerner Yoghurt med quinoamÿsli

Opskrift på quinoa mÿsli

Quinoamÿsli

Udskriv

Ingredienser

 • 250 g grovvalset havregryn
 • 220 g hvide quinoakerner (skal ikke koges)
 • 170 g mandler
 • 1/2 - 1 tsk. salt
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1 æggehvide
 • 75 g smør
 • 75 g flydende honning

Sådan gør du

 • Hak mandler groft og bland alle de tørre ingredienser godt sammen
 • Smelt smør og pisk det sammen med æggehvide og flydende honning
 • Vend det hele godt sammen og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Bag det i ovnen ved 170 graders varme i ca. 20min eller til det bliver let gyldent
 • Bær mÿslien (stadig liggende på bagepapiret) over på en bagerist, og lad det køle af

Mÿsli eller granola

Jeg er ret sikker på, at mÿsli egentlig eller ihvertfald oprindeligt er korn, som ikke bliver bagt i ovnen eller stegt på en pande. Det vil altså sige, at quinoamÿsli, som jeg omtaler ovenfor, i virkeligheden er en quionoagranola. Hvis man har lyst, kan man sikkert også lade være med, at blande den flydende smør og æggeblanding med kornene, og dermed få en “traditionel mÿsli opskrift”. Dette har jeg dog ikke prøvet, og jeg er desuden helt sikker på, at opskriften ovenfor, er langt bedre.

Quinoakerner i madlavning

Jeg har meget længe, været utrolig glad for at bruge quinoa i min madlavning. De indeholder de fleste essentielle aminosyrer, og derudover har de et højt indhold af protein samt umættede fedtsyrer. Alt i alt et fantastisk alternativ, til især sådan en som mig, der ikke spiser forfærdelig meget kød til hverdag. Udover dens gode ernæringsmæssige værdi, som kan jeg virkelig også godt lide, at bruge det i min madlavning. Ovenfor beskriver jeg som sagt en god morgenmads opskrift, men også til aftensmad og i bagværk, bruger jeg quinoakerner. Mine quinoafrikadeller er f.eks nogle af mine bedste vegetar frikadeller, ligesom jeg også virkelig godt kan lide, at bruge det i min vegetarlasagne.

 

 

Del på print

2 kommentarer til “Quinoamÿsli med havre og mandler”

  1. Da det bliver bagt i ovnen og efterfølgende holdes helt tørt og tæt i en lukket beholder, vil jeg mene at det godt kan holde sig i en uges tid.

   Jeg har ihvertfald aldrig stødt ind i nogle problemer 🙂
   Mvh Maria

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering