Limemarineret kylling

Limemarineret kylling

Limemarineret kylling med nudler er en asiatisk inspireret opskrift med masser af krydderier og grøntsager der giver en vidunderlig smag, der tager en østpå hen mod varmere himmelstrøg.

Inspiration til andre opskrifter med helstegt kylling: Kylling danoise – grydestegt kylling og Kylling i ovn med brun sauce

Opskrift på limemarineret kylling

Limemarineret kylling

Limemarineret kylling

Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Marinade:

  • 1 kylling, 1200g
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 tsk. salt
  • 5 cm revet ingefær
  • 1 fed hvidløg

Nudler:

  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. karrypasta
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 5 cm revet ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 stængler blegselleri
  • 150 g sukkerærter
  • 800 ml kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 hønseboullion terning
  • 400 g æg nudler
  • koriander til servering
  • cashew nødder til servering

Sådan gør du

Marinade:

  • Vask og tør kyllingen grundigt i rindende vand
  • Bland sesamolie med limesaft, salt, fint revet ingefær og knust hvidløg
  • Smør kyllingen godt ind i marinaden og lad den gerne trække i køleskabet i et par timer hvis tiden er til det
  • Tænd ovnen på 200 graders varme
  • Steg kyllingen i ovnen på først rygsiden vendende opad i 20min og derefter brystsiden vendende opad i 20min. Kyllingen skal steges til den er gennemstegt og skindet er stegt sprødt og gyldent

Nudler:

  • Steg i en stor gryde sesamolie, karrypasta, gurkemeje og revet ingefær
  • Tilsæt knust hvidløg og fint snittet forårsløg og blegselleri
  • Tilsæt sukkerærter, kokosmælk, vand og boullion terning, og lad det langsomt koge op
  • Tilsæt nudler og lad det simre til de er færdigkogte
  • Smag til med salt og evt. ekstra krydderier
  • Server nudlerne i et stort fad sammen med den stegte kylling, lidt ekstra fintsnittet grøntsager, lime og finthakkede cashewnødder

 

Kylling i lime

Asiatisk inspireret kylling

Det asiatiske køkken rummer så mange forskellige smagsoplevelser og er fyldt med en masse krydderier, der er med til at give liv til kyllingens ellers lidt neutrale smag. Ingefæren, hvidløget og sesamolien giver en krydret og let stærk smag, imens limen går ind og giver noget syre og friskhed til kyllingen.

Inspiration til andre opskrifter med kylling: Fyldt kyllingebryst og Kyllingespyd

Tilbehør

I denne opskrift er der brugt et væld at grøntsager, der alle gør sig godt til asiatiske retter. Sukkerærterne og blegsellerien giver noget sødme til retten og et fint modspil til den stærke karrypasta, ingefær og hvidløg. Gurkemeje er ikke et krydderi der smager af meget, men det giver den flotteste farve til saucen. Alt i alt, så er retten fuldendt i sit asiatiske udtryk med den limemarinerede kylling, saucen af kokosmælk og grøntsagsboullion toppet med sprøde grøntsager og nudler.

Server hele herligheden sammen på et stort fad med nudler og grønt nederest og anret kyllingen ovenpå. Et drys med cashewnødder og koriander sætter prikken over i’et, da det giver ekstra smag og så ser det også flot og dekorativt ud på middagsbordet.

Udskæring af en helstegt kylling

Udskæringen af en kylling er simpel, hvis du blot følger disse step. Kyllingen placeres med brystkødet opad. Start med at skære lårene af ved leddet med en skarp kniv. Herefter skæres vingerne af, hvor der ligeledes skæres ved leddene. Tilsidst skæres brystkødet af ved at skære langs brystbenet og frigøre det fra skroget. Så er kyllingen skåret ud.

Gem gerne skroget og brug det til at koge fond på.

Kernetemperatur

Kernetemperaturen i en kylling skal ligge på minimum 75 grader for at sikre at det er gennemstegt.

Del på print

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering