Quiche er en slags åben madtærte med æggemasse fyld. Denne opskrift er dog en anelse anderledes, da den er lavet som små, mini quiche, der passer perfekt til madpakken eller skovturen. Fyldet kan varieres på mange måder og i opskriften på quiche nedenfor, er ingredienslisten holdt helt simpel. Hvis man i stedet ønsker at lave en stor madtærte, så er det blot at fylde fyldet og tærtedejen i en stor tærte form og derudover øge bagetiden en smule.
Inspiration til tærter: Laksetærte og Oksekøds tærte
Opskrift på quiche

Quiche
Ingredients
Tærtebund:
- 200 g smør
- 350 g hvedemel
- 2 æg
Fyld:
- 70 g bacon
- 1 bundt persille
- 1 bundt purløg
- 3 forårsløg
- 3 æg
- 200 g hytteost
- 1/2 dl mælk (eller fløde)
- 1 1/2 tsk. salt
Instructions
Tærtebund:
- Skær smør i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
- Tilsæt æg og saml dejen
- Pak den ind og lad den hvile i køleskabet i ca. 30min
- Rul dejen ud udstik 24 cirkler der hver kan passe i en muffin form således at dejen når helt op ad kanterne
Fyld:
- Steg bacon på en pande til det bliver sprødt
- Hak krydderurter og forårsløg fint og bland det med pisket æg og de øvrige ingredienser
- Fordel æggemassen i de forskellige muffins forme således at formen fyldes ca. 2/3
- Fordel små stykker bacon i hver form
- Bag quiche i ovnen ved 200 graders varme i ca. 15-20min
Quiche til madpakken
Traditionelt set laves en quiche som en stor madtærte med æggefyld og en tærtebund, der også indeholder æg. Denne fremgangsmåde er en anelse anderledes. I stedet for at lave en stor madtærte kan man nemlig også lave flere små tærter. Mini quicher passer perfekt til madpakken for både store og små mennesker, og så kan de også medbringes i kurven til en skovtur.
Inspiration til madtærter: Broccolitærte og Tærtedej
Ingredienser til quichefyld
Grund ingredienserne til selve fyldet består af æg og hytteost. Derfra kan man faktisk tilsætte stort set alle grøntsager, kødrester, krydderier, oste mm., som man kan lide. Traditionelt set laves en quiche med æg og fløde. Dog er der i denne opskrift benyttet mælk, som arter sig en anelse bedre til hverdags madpakken. Man kan selvfølgelig også sagtens bruge almindelig piskefløde.
Inspiration til madtærter: Spidskåls tærte og Grøntsagstærte
Varianter af fyld opskrifter
- Grøntsager: Løg, forårsløg, skalotteløg, rødløg og lignende er gode smagsgivere til æggefyldet.
- Krydderurter: Persille, timian, purløg, rosmarin osv., kan blandes i fyldet eller toppes inden bagning.
- Kødrester: Det er oplagt at bruge rester af kød fra dagen i forvejen til fyldet ligesom man selvfølgelig også kan tilsætte noget frisk tilberedt. Stegt kylling, stegt oksekød, laks, bacon, skinke osv., er gode alternativer.
- Grøntsager: Spinat, tomat, peberfrugt, asparges og lignende, friske grøntsager kan bruges til quichefyld.