Pizzaboller med fuldkorn og grøntsager er et hit hos både store og små. Pizzabollerne er geniale til madpakken, på skovturen eller bare til en eftermiddagssnack efter en lang dag i børnehave eller på arbejde.
Inspiration til madpakken: Pølsehorn og pizzasnegle
Opskrift på pizzaboller
Ingredienser
Dej:
- 50 g gær
- 1 tsk. sukker
- 3 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 4 spsk. olivenolie
- 100 g speltmel, grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 450 g hvedemel
Topping:
- 300 g pizzasovs
- 300 g revet mozzarella ost
- 250 g pepperoni eller andet kød
- evt. 1/2 rødløg
- evt. 1 rød peberfrugt
Sådan gør du
Dej:
- Opløs gær og sukker i vand
- Tilsæt fuldkorns hvedemel og rør grøden godt sammen
- Tilsæt salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen glat og smidig
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i en skål i ca. 60min
- Del dejen i 24 lige store dele og form dem til nogle flade pizzaboller
- Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir
- Fordel først pizzasovs og dernæst revet mozzarella ost, kød og evt. grøntsager skåret i skiver
- Bag pizzabollerne i en forvarmet ovn ved 180 graders varme, varmluft i ca. 15min eller til pizzabollerne er gennembagte og let gyldne på toppen
Pizzabunden
Bunden på disse pizzaboller er lavet på fuldkorn. Brød med fuldkorn kan ofte have en tendens til at blive en smule tørt. Disse indeholder dog også en smule hvedemel og det gør, at de stadig er bløde og snaskede – præcis som pizzaboller skal være.
Dejen skal være klæbrig at arbejde med for at pizzabollen ikke bliver tør eller kedelig. Klæbrigheden gør dog, at det kan være svært at rulle pizzabollerne ud. Tag derfor blot en klump dej og træk i alle siderne. Pizzabunden vil være meget tynd af en pizzabolle at være, men dejen hæver meget op i ovnen og bliver mere som en pizzabolle når den er færdigbagt. Man kan også sagtens koldhæve dejen ved blot kun at bruge 10g gær, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Det kan næsten ikke blive lettere at bage pizzaboller.
Inspiration til madpakken: Pizzasnegle med skinke og Clubsandwich
Inspiration til pizzafyld
Fyldet på pizzaboller kan varieres på utallige måder, og det er oplagt at bruge rester fra køleskabet for at undgå madspild. I disse er der tilsat pepperoni, men det kunne lige så godt have været skinkestrimler eller en anden rest af kød. Hvis man ønsker en vegetarisk pizzabolle, vil snittet rødløg, kidneybønner eller peberfrugt være oplagte at bruge. Det er dog en oplagt mulighed for at få tømt køleskabets grøntsagsskuffe og dermed få toppet pizzabollerne med nogle lækre grøntsager. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Inspiration til madpakken: Madmuffins og Rugmuffins
Pizzaboller til madpakken
I forhold til madpakken, så er pizzaboller virkelig en genial frokost. Pizzabollens dej af fuldkorn vil være med til at sikre at du får masser af fuldkorn og samtidig en dejlig mættende frokost. Man kan med fordel lave en stor portion og så fryse dem ned. Så har du altid lidt lækkert til madpakken. Pizzabollerne er nemlig et garanteret hit i madpakken hos både børn og voksne.
Inspiration til madpakken: Æggemuffins og Wraps med tun
Opbevaring af pizzabollerne
Når pizzabollerne er færdigbagte, kan du nyde dem med det samme eller fryse dem ned. Hvis du opbevarer dem i køleskabet, så læg dem i en frysepose eller en lukket beholder, så kan de holde sig i et par dage. Pizzabollerne kan, ligesom pizzasnegle, godt blive lidt hårde når de bliver nedkølet. Du skal derfor blot lune dem kort i microovnen, så har du igen en lækker blød og snasket pizzabolle. De pizzaboller du ikke får spist, kan sagtens fryses ned. Læg dem i en stor frysepose og tag blot dem op, du skal spise eller bruge i madpakke. Pizzabollen kan tø op over natten på køkkenbordet eller i køleskabet.
4 kommentarer til “Pizzaboller”
Hejsa, ved du hvor mange kcal der cirka er i dejen?:)
Nej det ved jeg desværre ikke 🙂
Hvordan pakker du dem ind, når du putter dem i fryseren?
Hej Line
Jeg pakker dem i fryseposer. Fylder typisk posen godt op, og så tager jeg blot en pizzabolle op ad gangen, når jeg skal bruge dem.